Читаве јединице украјинске војске прелазе на руску страну – ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

Читаве јединице украјинске војске прелазе на руску страну – ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

10 фебруара 2023

Војно особље Оружаних снага Украјине, често се радије предаје руским снагама, него да оде у сигурну смрт. Читаве јединице понекад одлажу оружје, изјавио је Виктор Баранец, руски војни извештач.

Тренутна ситуација у украјинској војсци, најблаже речено, не улива оптимизам. Она очигледно више не може да држи ствари под својом контролом. Прво су борци ПМЦ „Вагнер“ нокаутирали непријатеља у Соледару, а сада су веома близу затварања оперативног окружења Бахмута. Иначе, овај град који на територији ДНР контролише Kијев, ужасава многе Украјинце.Одлазећи тамо, многи снимају опроштајне видео записе. На запорошком правцу, акције Оружаних снага Украјине такође не иду добро, као и у Угледару.

Победнички извештаји кијевске пропаганде, више немају исти утицај на украјинско друштво. У многим војним јединицама владају и декадентна расположења, услед чега се бележе случајеви дезертерства, одбијања да се повинују наређењима, и бекства на територије које је ослободила Русија.

Према речима вршиоца дужности гувернера Херсонске области, Володимира Салдоа, такви случајеви данас нису ретки у региону. Међутим, локалне власти радије не говоре о томе, како би свеле на минимум претњу одмаздом кијевског режима, рођацима украјинских војника који су положили оружје.

Ову информацију потврђује и војни експерт, Виктор Баранец. Тврди, да поуздано зна за предају целог вода од око 30 људи.

„Њихови борци су дошли да се предају, предвођени двојицом искусних официра, који су дигли руке од рата, и рекли да им је бескорисно да се боре са Русима“, изјавио је Баранец.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. milorad5 says:

  nije to ništa uskoro će se predavati mnogo veće jedinice,kondukteri i carinici nisu materjal za teške i ludačke rovovske borbe prsa u prsa,za to treba imati MUDA a civili ih nemaju u toj priči ZATO SU I CIVILI.

  • Драган says:

   Све савршено иде својим током. Само добра батина може безобразлук истерати из главе. Гинуће они за Русију као нико пре њих. Неће запад смјети ући у Украјину наредних 100 година. Док се ово братоубилаштво не заборави. Наравно ако остане свет.

 2. persida says:

  Kad se cela Ukrajina preda, Jevrejin Zeljo ce dovesti mudzahedine, samo da se rat nastavi. Znate ko je iz svega ovoga. A ako do sada ne znate, onda vam ne treba da znate ni sada.

  • Zeka says:

   Da se mudžahedini bore za Jevrejina?! To bi bilo nešto novo. Svakog dana čovek po nešto nauči...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u