Читаве јединице украјинске војске прелазе на руску страну – ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

Čitave jedinice ukrajinske vojske prelaze na rusku stranu – EVO ŠTA SE DEŠAVA

10 februara 2023

Vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine, često se radije predaje ruskim snagama, nego da ode u sigurnu smrt. Čitave jedinice ponekad odlažu oružje, izjavio je Viktor Baranec, ruski vojni izveštač.

Trenutna situacija u ukrajinskoj vojsci, najblaže rečeno, ne uliva optimizam. Ona očigledno više ne može da drži stvari pod svojom kontrolom. Prvo su borci PMC „Vagner“ nokautirali neprijatelja u Soledaru, a sada su veoma blizu zatvaranja operativnog okruženja Bahmuta. Inače, ovaj grad koji na teritoriji DNR kontroliše Kijev, užasava mnoge Ukrajince.Odlazeći tamo, mnogi snimaju oproštajne video zapise. Na zaporoškom pravcu, akcije Oružanih snaga Ukrajine takođe ne idu dobro, kao i u Ugledaru.

Pobednički izveštaji kijevske propagande, više nemaju isti uticaj na ukrajinsko društvo. U mnogim vojnim jedinicama vladaju i dekadentna raspoloženja, usled čega se beleže slučajevi dezerterstva, odbijanja da se povinuju naređenjima, i bekstva na teritorije koje je oslobodila Rusija.

Prema rečima vršioca dužnosti guvernera Hersonske oblasti, Volodimira Saldoa, takvi slučajevi danas nisu retki u regionu. Međutim, lokalne vlasti radije ne govore o tome, kako bi svele na minimum pretnju odmazdom kijevskog režima, rođacima ukrajinskih vojnika koji su položili oružje.

Ovu informaciju potvrđuje i vojni ekspert, Viktor Baranec. Tvrdi, da pouzdano zna za predaju celog voda od oko 30 ljudi.

„Njihovi borci su došli da se predaju, predvođeni dvojicom iskusnih oficira, koji su digli ruke od rata, i rekli da im je beskorisno da se bore sa Rusima“, izjavio je Baranec.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  nije to ništa uskoro će se predavati mnogo veće jedinice,kondukteri i carinici nisu materjal za teške i ludačke rovovske borbe prsa u prsa,za to treba imati MUDA a civili ih nemaju u toj priči ZATO SU I CIVILI.

  • Dragan says:

   Sve savršeno ide svojim tokom. Samo dobra batina može bezobrazluk isterati iz glave. Ginuće oni za Rusiju kao niko pre njih. Neće zapad smjeti ući u Ukrajinu narednih 100 godina. Dok se ovo bratoubilaštvo ne zaboravi. Naravno ako ostane svet.

 2. persida says:

  Kad se cela Ukrajina preda, Jevrejin Zeljo ce dovesti mudzahedine, samo da se rat nastavi. Znate ko je iz svega ovoga. A ako do sada ne znate, onda vam ne treba da znate ni sada.

  • Zeka says:

   Da se mudžahedini bore za Jevrejina?! To bi bilo nešto novo. Svakog dana čovek po nešto nauči...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *