„ЦИВИЛИЗОВАЛИ“ СТЕ АВГАНИСТАН, РЕЗУЛТАТ – ТРАГЕДИЈА: Путин жестоко о америчком геополитичком дебаклу

„ЦИВИЛИЗОВАЛИ“ СТЕ АВГАНИСТАН, РЕЗУЛТАТ – ТРАГЕДИЈА: Путин жестоко о америчком геополитичком дебаклу

2 септембра 2021

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су 20 година покушавале да уведу своје стандарде у Авганистану, а резултат су само трагедије и губици, изјавио је председник Русије Владимир Путин.– Двадесет година је америчка војска била присутна на тој територији и двадесет година су покушавали, може се рећи, без увреде, да „цивилизују људе“ који живе тамо, да уведу своје норме и животне стандарде у најширем смислу те речи, између осталог и у политичку организацију друштва. Резултат су само трагедије, губици и за оне који су то чинили – Сједињене Америчке Државе, и још више за људе који живе на територији Авганистана. Резултат је нула, ако не и негативан – рекао је руски председник у Владивостоку.

Путин је истакао да се мора схватити да се ништа не може наметнути споља.

– Ситуација мора сазрети. А ако неко жели да она сазрева брже, квалитетније, треба да помогне људима… Да, то се може и треба чинити, али на цивилизован начин: пажљиво, одржавајући позитивне тенденције, не журећи, стрпљиво – истакао је Путин, додајући да је практично немогуће постићи нешто позитивно без скупа тих фактора.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Šeri šeri lady says:

    Ne da su ga opravili, sve dotle da se na kraju ipak vraća šerijat kao jedina moguća državna uprava. Jedino kroz šerijat žena dobija svoju pravu lepotu i vrednost za jednog muškarca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u