„ЦИВИЛИЗОВАЛИ“ СТЕ АВГАНИСТАН, РЕЗУЛТАТ – ТРАГЕДИЈА: Путин жестоко о америчком геополитичком дебаклу

„CIVILIZOVALI“ STE AVGANISTAN, REZULTAT – TRAGEDIJA: Putin žestoko o američkom geopolitičkom debaklu

2 septembra 2021

SJEDINJENE Američke Države su 20 godina pokušavale da uvedu svoje standarde u Avganistanu, a rezultat su samo tragedije i gubici, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.– Dvadeset godina je američka vojska bila prisutna na toj teritoriji i dvadeset godina su pokušavali, može se reći, bez uvrede, da „civilizuju ljude“ koji žive tamo, da uvedu svoje norme i životne standarde u najširem smislu te reči, između ostalog i u političku organizaciju društva. Rezultat su samo tragedije, gubici i za one koji su to činili – Sjedinjene Američke Države, i još više za ljude koji žive na teritoriji Avganistana. Rezultat je nula, ako ne i negativan – rekao je ruski predsednik u Vladivostoku.

Putin je istakao da se mora shvatiti da se ništa ne može nametnuti spolja.

– Situacija mora sazreti. A ako neko želi da ona sazreva brže, kvalitetnije, treba da pomogne ljudima… Da, to se može i treba činiti, ali na civilizovan način: pažljivo, održavajući pozitivne tendencije, ne žureći, strpljivo – istakao je Putin, dodajući da je praktično nemoguće postići nešto pozitivno bez skupa tih faktora.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Šeri šeri lady says:

    Ne da su ga opravili, sve dotle da se na kraju ipak vraća šerijat kao jedina moguća državna uprava. Jedino kroz šerijat žena dobija svoju pravu lepotu i vrednost za jednog muškarca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *