ЧКАЉИН СИН – ЧЕДОМИР ПЕТРОВИЋ ПОНОВО ШОКИРАО: Починили смо многа зла, време је да платимо Косовом

ČKALJIN SIN – ČEDOMIR PETROVIĆ PONOVO ŠOKIRAO: Počinili smo mnoga zla, vreme je da platimo Kosovom

18 maja 2018

Sin Miodraga Petrovića Čkalje, Čedomir Petrović, već nekoliko puta u tekstovima je opleo po Srbiji i Srbima. Ovaj put je prevazišao samoga sebe. Tekst Čedomir Petrovića prenosimo u celini:

Kažu da smo mnogo grešili, mnoga zla počinili i možemo dalje samo iskupljenjem. Pa, iskupimo se. Cena je velika. Platimo je. Plaća se delom zemlje, one zemlje gde je sve i počelo pre šest vekova. Odatle je krenula laž koja je postala istina. Tu je poraz postao pobeda.

Cena je velika. Platimo je. Plaća se delom zemlje, one zemlje gde je sve i počelo pre šest vekova. Odatle je krenula laž koja je postala istina. Tu je poraz postao pobeda. Proglašavani izdajnici i junaci koji to nisu bili i tako će biti sve do današnjih dana.

Dođu nekad vremena, pa se nagomila u glavi sve i svašta. Pobrkaju ti se pojmovi, ne znaš kako ćeš do kraja meseca da izguraš s tom malom platom i penzijom, a deca ištu.Platio si sve pre nekoliko dana, a ono otvoriš poštansko sanduče i izliću novi računi, ko đaci iz škole. Ne može se više, a Infostan kaže – Može, može. I dokle ovako? Još malo, još malo, kažu u glas struja i telefon. Na ulici priča žena u bradu – Samo da ne bude rata i da smo mi živi i zdravi. A ako se razboliš? Ne dao ti bog. Možda je i taj rat bolji, možda će da me ovog puta nešto strefi u glavu, pa da me ne bude više… I bre, komšija, što sve tako crno?

Melju ti ovo malo mozga što ti je još ostalo. Ne damo Kosovo, viču mnogi. Ne damo, vičeš i ti. Kažu da smo mnogo grešili, mnoga zla počinili i možemo dalje samo iskupljenjem. Pa, iskupimo se. Cena je velika. Platimo je. Plaća se delom zemlje, one zemlje gde je sve i počelo pre šest vekova. Odatle je krenula laž koja je postala istina. Tu je poraz postao pobeda. Proglašavani izdajnici i junaci koji to nisu bili i tako će biti sve do današnjih dana.

Mnogi su za zamrzavanje konflikta i ostavljanja nerešenog problema Kosova nekim sledećim generacijama koje dolaze. Ima toga u svetu. Zamrzavaju i ljude, pa kad pronađu lek protiv bolesti od koje je zamrznuti otegao papke, što reče Fridrih Barbarosa u „Nemanjićima“, naučnici će da ih odmrznu. Šta će od njih biti kad se otope, niko živ ne zna? Možda će se i pronaći lek i otopljenima pomoći, ali kosovsko pitanje ukoliko se ne reši sad, ostaće zamrznuto do nekog novog, skorog rata koji će izbiti zbog njega.

I krmenadlu kad izvadiš iz friza posle tri meseca, tukne oko kosti.

Kažu – Možda Miloš Obilić nije ni postojao? Kako nije… a onih 20.000 hiljada Turaka što je sam posekao na Kosovu polju? Možda smo izgubili i bitku na Kosovu? Kako izgubili… pa na toj pobedi mi smo sve kasnije bitke dobijali? To su sve mitovi i legende. A naše narodne epske pesme koje su bile jedine činjenice za događaje i ličnosti o kojima pevaju, autoritet najviše istorijske vrednosti. Bili su jedini udžbenici iz kojih smo učili našu davnu istoriju i prenosili je s kolena na koleno. Na njima se rađao i formirao srpski mentalitet i karakteri ličnosti, koji čine celinu osobina srpskog naroda, koje se vremenom teško menjaju, naročito one loše.

Šta je istina? Pronađi sam. Gde? U glavi. U kojoj glavi, kad su unutra deponije laži i uvreda, primitivizma i mržnje… ubacivali su u nju od malena sve i svašta. Ne znam više ni ko sam, a bio sam. Ni šta sam radio, a radio sam. Ni da li postojim, a postojao sam.

Kažu – Živeće ovaj narod ako priđemo moćnima, najmoćnijima na svetu. Pa, priđimo. Onda moramo priznati nezavisnost Kosova. Pa, priznajmo. Tamo je sveta srpska zemlja. Biće i dalje. Naši manastiri. Čuvaće ih bolje od nas. Naš narod? Živeće dobro kad se sve razreši i smiri. Kosovo traži stolicu u Ujedinjenim nacijama. Pa, ne može da stoji… mora negde da sedne. Moraćemo da uvedemo sankcije Rusiji. Pa, uvedimo. Mi, mala Srbija, velikoj Rusiji? Shvatiće, ako su iskreni prijatelji, da je to smešno i mora da smo u očajnoj situaciji kad to činimo.

Kažu – Nećemo dobijati više ratnu pomoć od Rusa, ne možemo sami i neutralni. Odneće nas vetrovi. Pa, uđimo u NATO. Da li si ti normalan? Nisam. Oni su nas bombardovali, ubijali, rušili… pa sad s njima? Ubijali su nas i bombardovali i Turci i Austrijanci i Nemci i Amerikanci i ko još sve nije, pa smo sad dobri s njima i nećemo morati više odvajati ogromne pare za vojsku, ni brinuti da će nas neko ikad više napasti. Taj novac bi dobro došao za opismenjavanje i prosvećivanje naroda, pre nego što uđemo u tu Evropsku uniju. Ima mnogo zatucanosti u nas Srba i verske i kulturne i svake druge.

Mi se još nismo makli od Kosova, još uvek smo zapleteni u mrežu najcrnjeg nacionalizma, u vekovima okamenjenoj tradiciji, uz svesrdnu pomoć i pod patronatom Srpske pravoslavne crkve. Vreme je stalo za nas.

Naše slike su ikone, naše svetlo gas lampe, kandila i crkvene sveće, po rukama pokapao vosak na žuljeve od oranja ralom, vonjamo na tamnjan, delimo poslednju koru hleba i čašu rakije sa putnikom namernikom, žene nam peru noge i stoje pored stola dok muški jedu, ubijamo prestolonaslednika i trudnu ženu, cepamo paktove i pišamo na Nemce.

Ima i onih koji bi, da kao nekad, krenemo na Kosovo vojskom? Nisam siguran da bi to bilo pametno… bio bi to poslednji pokret i poslednja bitka naše vojske koja bi trajala veoma kratko i posle koje nam ne bi bila potrebna ni Evropska unija, niti bilo ko na svetu.

Mora narod Srbije da se pita na referendumu, da li je za promenu Ustava. Možda bi bilo pametno to nekako preskočiti. Čudan je ovo narod, da mu daš sudbinu u ruke.

Ali, ako se mora, onda referendumsko pitanje može da reši ishod. Trebalo bi kristalno jasno objasniti ono što je u suštini najvažnije za narod, jer njega ništa drugo i ne interesuje, a to je – Šta dobija, a šta gubi, odricanjem jednog dela svoje teritorije, u koji većina nikad nogom nije kročila, niti zna gde se nalazi.

Najmudriji čovek Srbije prošlog veka, Dušan Radović, čije su knjige mogle da stanu u jednu rečenicu, ne verujem da bi mogao sastaviti pitanje na manje od jedne stranice. Kako u jednoj prosto proširenoj ili složenoj rečenici mogu da stanu vekovi?

Da li je referendumsko pitanje za Kosovski boj bilo pisano kroz strašnu kletvu kneza Lazara, koja nas prati do dana današnjeg…

Ko je Srbin i srpskoga roda
i od srpske krvi i kolena,
a ne doš’o na boj na Kosovo
ne imao od roda poroda,
ni muškoga ni devojačkoga!
Od ruke mu ništa ne rodilo
rujno vino, ni pšenica bela
Rđom kapo dok mu je kolena!

Zaista simpatičan i prijatan poziv srpskom narodu da ode na Kosovo i stavi glavu na panj. I veoma živopisno objašnjenje šta vas sve čeka ukoliko se ne pojavite. Pokušajmo da krenemo malo napred… možda i bude nešto od nas?

Rekao je Zoran Đinđić: „I ja Vam kažem, gledajte u budućnost, gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati Vi i ja…“

Verujem da se ne bi naljutio na mene što ću napisati: „Gledajte u budućnost, gledajte u budućnost i tamo u Uniji, sastaće se ponovo Kosovo i Srbija…“

(stanjestvari.com)

KOMENTARI80 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ovome ne bi pomogle ni sve pare sveta da se opismeni. Ali bi možda psihijatri mogli da mu pomognu.

  • Jovo says:

   da bi neko razumeo taj ironičan tekst,mora imati nešto u glavi, a večina vas koji tu pišete to nemate.Svaka čast.

   • Portopranco says:

    Ne volimo mi SRBI trolove poput tebe na ovom SRPSKOM portalu

    • Jovo says:

     Na tvoju žalost ja sam Srbin koji živi u inostranstvu.A tamo živim zbog svoje dece, jer ne želim da živi s takvim primitivcima kao što si ti.

     • Milojko says:

      I na moju zalost si ti Srbin.Zivis tamo zbog dece a mi ovde zivimo zbog tvoje dece ili nase dece.Da bu neko razumeo kako funkcionise NATO propagator treba imati minimum mozga kao kokoska.Cak bi i ona propznala Milicku i najpoznatijeg Srpskog glumca,poznatogkao Ckaljin sin.Jovo..Jovo..licemerno je nicim izazvan nekoga ili neke,ili cak vecinu naroda nazivati ljudima bez mozga.Razmisli malo koliko trebas biti mazohisticki nastrojen mrznjom prema svemu Srpskom ,vec 20 godina pisati,plakakti i kukati da su za sve krivi.A sta ja tebi pisem ti si covek sa puno mozga.Pozdrav druze Srbine.

      • Jovo says:

       Milojko piši kuči propalo.Mržnja je tvoj problem prema celome svetu,ja jako dobro i bez mržnje živim vani.Tamo nemem posla sa takvima kao što si ti i to je bogu hvala tako.Život je lep,ako živiš sa normalnim ljudima,koji se vesele,druže,žive kvalitetan život.

       • ... za Jovu says:

        Jovo,, ia ja pobjegoh od svojih,,, ista prica s jedne i druge strane.... u hrvatskoj mi one koji su ostali zovemo Ostase..... i ja odoh redi djece,, zivim bez mrznje, zdravo i normalno,,, kad si covjek nebitno cije si gore list,, kad si nisi.... sta ti vrijedi nacionalizam,,, samo omalovazavaju svoju zemlju

       • Velika Metla says:

        Jovo,jeste Jovo "oko moje"slepo,ti civilizovani ljudi žive na grbači ostatka sveta pljačkajući ga! Znaš i ti to,ali ..............,kukavica koja se dala drugome zarad čega? Tanjira supe,iliti juhe,a Joooovoooo jadniče! Promeni i ime Jovo jadniče! Kako te nije sramota.....,ustvari znaš li ti šta je sramota,dolaziti ovde na portal među Srbe i pljuvati na te iste Srbe? Ako smo takvi kakvim nas opisuješ,ŠTA ĆEŠ TI SMRADU OVDE ONDA ?

        • Jovo says:

         Jadniče kako ti nije muka od samog sebe.Ne znam dali da se smijem ili plačem.Čaos luzeru

     • miša says:

      Vi se samo nazivate Srbinom,a očigledno to niste!

     • ctahko says:

      I? postigao si sve. Deca će ti srpski iz inata naučiti u pubertetu kada saznaju kakva si p..ka. I proklinjat će te celog života što ih odvede među tuđine. A unuci? Zvaće se Žan, Robert, Albert, Felicio... ili kako već. Srpski neće naučiti nikada a u Srbiju će doći jednom i neće im se više dati... Kuću i okućnicu ćeš prodati za sitniš pred kraj života da imaš za starčki dom i tablete za umirenje. Zaboravit će te i najbliži u najskorijoj budućnosti. Umrećeš mnogo pre svoje smrti...

     • braca says:

      E,nikad se ne vratio da bog da.Srbin iz inostranstva

   • vindfaker says:

    Ja razumem “zaharija” jer on ima problem sa pomucenim identitetom i ne pripada migde, ali ne razumem Srbe koji propast porodice i bijeg u inostranstvo zovu uspehom!

  • Marko says:

   Ne treba njemu ni slicnima psihijatar. Nego demokratija i istina. KAd im nije po volji sto vecina misli i hoce, oni bi da uskrate demokratsko pravo referenduma i da preoblikuju svest da bi njihova vladala. Na srecu ne vlada jer se oni lako zavedu pa na kraju citiraju poznatog mafijasa koji je na najvisoj drzavnoj funkciji primao mito i time na okaljao za sva vremena, a mi bi jos spomenik da mu dizemo. MOzda treba referendum i za taj spomenik pa da vidimo sta vecina misli.

  • Mali Vuk says:

   Sklonite ovu budalu ne mogu da ga gledam.

 2. padre says:

  Dabogda, da naplaćivanje zapadne njega, Čedu i Vuka, a da jim Vučić bude garant sa Tadićem i onim drugim vukom iz UN!

  • Lopovska posla says:

   -----Tesko da naplacivanje moze da zapadne njega i ostale nabrojane jer Kosovo ne moze da bude sredstvo placanja za zla koje su Srbijanci pochinili.Kosovo nikada nije bilo srpsko pre okupacije Kosova od strane Srbijanaca,Kosovo je bilo pod srpskom okupacijom i sada je slobodno .Ne mozete da placate ukradenim,pogotovu ne sada kada vam je plen zvani Kosovo oduzet i vracen vlasnicima. -----Za zlo koje su Srbijanci pochinili ,Srbijanci, ako to zele,mogu da plate samo odricanjem od dela teritorije Srbije na koju vishe niko osim samih Srbijanaca ne polaze pravo,tj. Shumadijom; ostale teritorije danasnje Srbije su pod okupacijom Srbijanaca ali koje Srbijancima trebaju da budu oduzete jer su pod srpsku okupaciju stavljene nasilnim putem i nelegalno (Vojvodina,Sandjak,Presevska Dolina,Vlaska Krajina i nakon chega su u Vojvodini Srbijanci promenili demografsku strukturu) -----Kada lopuza ukrade kola i na ukradena kola ugradi neke nove delove,najvise na shto lopov ima pravo, (kada ga uhvate i ukradeno vrate vlasniku), moglo bi da bude da mu se vrate ugradjeni njegovi delovi.Ovaj ilustrativni primer bi mogao da bude putokaz za resavanje srpskih crkvenih gradjevina na Kosovu.Srbijanci bi mogli da zatraze od Kosova da im se vrate ugradjeni objekti.Cigla po cigla, crep po crep i svi crkveni objekti sagradjeni na tudjoj zemlji neka se prezidaju negde u Shumadiji.

   • Kulak says:

    Beži ustašo.

    • ja says:

     Bezi ustasho.

   • Zaharije qSerak says:

    Ovo me malo podsjeća na Talibane i rušenje Bude!! Crkve,Manastiri,Sinagoge,Džamije su pravljeni,gradjani u doba Istorije nekog vremena.Pretjerao si i nemoj bas da diraš Istoriju.Narocito,ako nešto postoji da potvrdi istinu toga vremena.Dosta rušenja,sačuvajte nešto da mogu i druge sljedeće generacije da vide.

  • Mali Vuk says:

   Ovaj Petrovic je ludak kao sto mu je i tata bio !

   • Jovo says:

    Ne vređaj mi Čkalju gamad primitivna.

 3. deda mraz says:

  Tacno je da moramo gledati u buducnost i da se vas komunistickog sljama otarasimo i vasih zlocina koje ste radili u nase ime da bi se vasem sljamu od gazda dodvorili jer su vas oni priznali 1943 i dosli ste do zadnje stepenice kada treba da nam zavrnete vrat i da nas definitivno unistite ali pazite da se ne okliznete sa tezadnje stepenice jer ce vam pad biti bolan.

 4. Trifun says:

  Kazu dzelati genocidni rasisticki SVASTA! Pa sta onda? Nema nazad.

  • Jovo says:

   Odma k psihijatru Trifune.Nema nazad.Tebe mislim Trifune

  • Zaharije qSerak says:

   Trifun govori o rasizmu??????

 5. Pastrovic says:

  U prevodu: ako mi Ljilja ne dadne, trazicu da mi da Goca. Ako ni ona nece, pitacu Smilju... i tako dok se jedna ne smiluje, sazali!

 6. Pastrovic says:

  Ckalja, jesil' mog'o da pripravis nekog normalnog sina, bre?

 7. Tamjanika says:

  Ovo je nemoguce procitati do kraja , odvratno , prosto mi dodje da mu se divim kako moze toliko da ponizava i pljuje po narodu kojem pripada ! Gde ce mu dusa ? Toliko daleko i duboko sasvim sigurno nije u stanju da promislja.Jedina nepravda koje se on seca i priznaje da se desila kad govorimo o nepravdi prema Srbima je to sto je njegov otac imao malu penziju . Sebicni naduvenko koji ne vidi i ne zeli da vidi dalje od nosa .

  • Petronije Arbitar says:

   Upravo tako - pokušao sam da pročitam do kraja ali sam s gađenjem odustao. Ovaj čovek nije normalan, ko je njega zatrovao tolikom mržnjom prema svemu što se sprsko, da mi je znati? Da li je povukao na oca koji je bio sjajan glumac ali po karakteru tutumrak koji nikoga nije trpeo, (to svi znaju) čovek koji je sve što je zaradio proćerdao a onda se pred kraj života odao pljuvanju po sopstvenoj državi i Srbima, zahvaljujući, tobož, Srbiji što ga je pod stare dane ostavila da "glođe koske"! Jer mu je penzija, navodno, bila bedna. Čini mi se da je samo iz takvog miljea, iz mentalne septičke jame, mogao da izmili jedan ovakav gmaz! Otac je, što god mu se moglo zameriti kao čoveku, bar bio uspešan glumac, dokazao se kao komičar, mada je isto tako bio talenat i za dramske uloge kojih je, nažalost, manje ostvario, ali sin mu što se toga tiče nije ni do članaka!

 8. Lona says:

  Gospodin je neuspeli glumac, na kraju radnog i životnog veka, nije se ostvario ni u čemu, a mislio je da su mu zbog oca svi putevi otvoreni, pa se prevario. Da li je dobio ovim člankom dovoljno da plati račune i da da deci koja ištu? Pa zato sto mu ištu deca, ajde da se mi Srbi deklarisao kao ljudski otpad, da ne postujemo sami sebe i da ljubimo zlikovcima noge! Predstavlja nas kao primitivce i gubitnike, zaostalu rulju. Gospodine Petrovicu, zavucite se u rupu ,u kojoj ste do sad bili, pa nađite neki drugi izvor prihoda!

  • Jovo says:

   Baš tačno tako,radim u Srbiji povremeno, jeste primitivci,ljena rulja,koja bi vlastitu majku za 5 dinara,lažem 5 eura prodala.Čovek govori istinu,koja booooooooli

   • Kulak says:

    Pišeš Jovo,pamtim ante.

   • braca says:

    de si krenuo Magarce.Utori se

  • Zaharije qSerak says:

   Ne,nije potrebno.Potrebno je samo realno pogledati na činjenice i istinu.Jos uvijek se Kosovski boj slavi kao velika pobjeda Srba.Naravno to nije tacno,ali eto......Istina je da se mitološki sa pristranošću gleda na Kosovsku bitku i Istorijske činjenice.Pogledajte recimo samo priču o Kraljević Marku,a nadam se da svi znamo ko je Istorijski on bio.Turski vazal da Vas podsjetim

   • vindfaker says:

    Kosovska bitka jos traje, i trajace vecno, ti to “zaharije” neces nikad shvatiti jer nisi krsten!

    • Zaharije qSerak says:

     I zato sto si kršten treba da lažeš mene? Dovoljno je sto lažeš sebe.

     • vindfaker says:

      Zato sto ne razumijes, mislis da lazem.

 9. Ivana says:

  Cedo na kojoj si medicini? Ili si bio kod Draskovica na kafici?

 10. Edmond Dantes says:

  Zapanjujuca je cinjenica da su glumci,cast izuzecima najveci drugosrbijanci.Kada dodje patriotska vlast mora se to ustasko leglo dobro protresti.

  • Duca says:

   Zašto je zapanjujuća? Pa film se koristi za zaluđivanje masa, da ne troše vreme na nešto pametnije. Ko neće u bioskop, ima tv. Isto je i sa profesionalnim sportom. Većina muzike je takođe u toj funkciji. Zato ovo uopšte ne čudi.

 11. Zoran says:

  Budala. Amerika bi trebalo da vrate celu Ameriku.

 12. raikkonen says:

  govedo !!

 13. Sančo Pansa says:

  Baš mi žao divnog Čkalje, kako je siromah ovako odgojio ovog sina...Bolje bi mu bilo da je kamen rodio...

  • braca says:

   a kad bi znao ,koliko ga je Voleo.Ali to je istorija

 14. R.Srpska says:

  IDIOT

 15. sergej says:

  Ovolika metastaza ludila zahteva urgento lečenje čajom od polonijuma il nekom čvršćom terapijom u više različitih kalibara tri okvira po čitavom telu.

  • Jovo says:

   sergej pa ti si poetski psihopata.Svaka čast zato zivis u tako jadnoj drzavi.I nemas za burek i cevape

   • Duca says:

    A u kojoj državi ti živiš, kad si na istom sajtu, govoriš istim jezikom i mrziš one čiji dedovi ni pod pritiskom nisu promenili veru. Težak je to život, mržnja u duši, stid koji guraš ispod nje da ne izjeda...

    • Jovo says:

     Mrziž ti ,ja samo konstatujem da ste jadan primitivan i nesrečan narod,koji za sve nedače obtužuje druge,a nikada nije tražio razloge svog jadnog života kod sebe.Nije muški Duca.Ja nikoga ne mrzim,to je tvoja rak rana,da mrziš ceo svet,osim normalno Rusa.Jadno i još jadnije.

   • Draga ostojic says:

    Cije ime i prezime nosis sramoto?cijim jezikom pricas djubre jedno?kojate je majka zadoila izdajnice?proklet ti srpski hleb bio koji te je othranio skote smdljivi!!!Moja Srbija je groblje mojih predaka koji su svoju krv prolili neblati ih vec do zivota idi u crkvu na pokajanje greha crni jadni jadnice i izrode Srpskoga roda !! Neradjaj majko Srbio ovakve zlotvore!!

 16. Gojko says:

  Čovek nenormalan celog zivota pokusavao da izadje iz senke poznatog oca ali mu ne uspeva.Propali glumac pokušava retorikom čede jovanovića da pokupi jeftine poene.Jadan li je nesrećnik.

 17. Jugoistok says:

  Pustozvon.

 18. Pastrovic says:

  Ma, da je ovaj mrco jedini iz te nase filmsko-glumacke divizije, pa da mu je prosto, nego ih je ko kusih repova. Jos jedno opravdanje samome sebi sto gledam ruske, turske, kineske ili necije drugo serije I filmove. Od domacih dobijem zuticu.

 19. PRVA LINIJA says:

  MA BRE OLOSU JEDAN DA NISTE DOBILI STAN OD DRZAVE ZIVEO BI NA ULICI PA BI TI INFOSTAN BIO NAJMANJI PROBLEM, DZUKELO JEDNA NA ZAPADU KOM TEZIS IMA VISE NEPRAVDE NEGO KOD NAS AL TUDJE GOVNO LEPSE MIRISE, JEL DA... JAVI NAM KAKAV JE UKUS MAGARCE...

 20. Kuč says:

  svako od nečeg mora da živi.Stari je imo talenat za glumu, ovo ima samo talenat za izdaju. Raskošan,

 21. goran says:

  Šteta što nisi malo stariji, ime bi ti bilo Filip David.

 22. goran says:

  Ovaj kreten je nadmašio i Čedu Jovanovića: škola Filipa Davida.

 23. sergej says:

  Jovo poet si promenio ime ali uskoro i veru mirišeš mi na Ustašu ili još goru varijanti Ustaško cveće kako su oni zvali Balije. Kriješ se pod lažnim imenom ali tebi promeniti ime veru ko čarape to ti je karakterna osobina.

  • Jovo says:

   bogu hvala ja sam čovek, a to je nešto što ti ne razumeš Sergej.Lep pozdrav iz Evrope

   • braca says:

    naravno sa malim C(jel to pokusaj)

 24. 035 says:

  Pravi izvor gornjeg teksta je list Danas od 16.maja(stanjestvari.com ga samo prenosi ) .

 25. Baja says:

  Fala Bogu da ima još poštenih Srba.

 26. Zaharije qSerak says:

  Kreten,los Srbin,izdajnik,budala.......Naravno poznato sve ono sto krasi “lošeg” Srbina.Zato sam i ponosan sto sam u tom društvu.A Vi gospodo......? Istina boli,zar ne?

 27. slobo says:

  A sta je tu istina glupane .

  • Zaharije qSerak says:

   Rječju “glupane” sam si odgovorio na svoje pitanje.Ali eto .......

 28. sergej says:

  Jovo Ustašo pobegoao si i sad si evropejac na jeftinoj salami i sokovima što im je rok prošao čovek bude svega željan to ti ne zamerim. Ali dobro treba razmisliti kad čovek samog sebe pohvaljuje i dodeljuje titule znači nešto ti debelo fali.Čovek kad promeni veru naredna pokolenja imaju kompleks niže vrednosti pa to pokušavaju da nadoknade zločinima što su im počinili dedovi a to ne mogu da sakriju. Ustašo vi ste uvek bili mač i oganj u tuđim rukama Ustašo Jovo takve kao ti Evropa šalje export u Siriju da seku glave za radi demokratije!!!

 29. sergej says:

  Ustašo Jovo jesi li ti samnom ćasko na Informeru? Samo da ti napomenem jedna Nemačka nikad nije dozvolila da Austrija ima svoj jezik priznaju Austrijski integritet ali jezik je Nemački.Pa zaključi koliki ste vi genocid napravili nad Sbima a to je verski,jezički,kulturiloški,fizički. A koliko su Srbi humani i sve su vam to dozvolili da promenite veru i nisu vas silili na povratak svojoj veri da vam nove gazde odmah prikivaju da imate svoj jezik da imate kulturu koju ste zadržali Srpsku i da ti dalje ne nabrajam.Jadovno,Jasenovac,Stera Gradiška, Jastrebarsko jedini logor u svetu za decu itd.Nađi DVD drugi svecki rat od Diskovery pa da vidiš kako vas Nemci opisuju ovaj šljam što su promenili veru.

  • Jovo says:

   Kuku lele ti si stvarno zaljubljen u ustaše.Ako je tako nađi si jednog pa se volite.

 30. Nebojsa says:

  Od ovih evropejaca i evrouvlakaca mi je muka. Jeste cinjenica da smo sami sebi najveci neprijatelji. I da je poveliki broj onih koji veru prodaju za veceru. Kao prvo, Srbi nisu porazeni na Kosovskom boju, to turski izvori dokazuju. Od nas su otimali i grci, latini, venecijanci, turci, hrvati, madjari, nemci, francuzi, siptari,... Namerno pisem malim imenima narode koji su u nama videli samo plen. Kao drugo, na Kosuovu nista nije pocelo ni zavrsilo se pre sest vekova. To samo dupeglavci mogu da tako zbore. Sve je pocelo u dolini Dunava, Vinca, Lepenski vir i druga arheoloska nalazista to dokazuju. Najstarije pismo, najstariji kalendar, najstarija vera, to je sve srpsko. I kao trece, Kosovo je pitanje opstanka nase nacije. Ona tezina koja ce tas na vagi prevagnuti na levu ili na desnu stranu. Ako ostanemo bez te teritorije, otvaraju se sva ostala sporna teritorijalna pitanja. I nas vise nece biti za manje od sto godina. To je sustina, Ckaljin neostvareni sinu!!!

  • Jovo says:

   Ostali več bez Kosova.Ti stvarno živiš u prošlosti čoveče.

  • braca says:

   alal vera,Nebojsa!!!!(oprosti na turcizmu)

 31. sergej says:

  Ustašoooo Jovo il na šta se okrećeš kad te zovu,prošlost diktira budućnosti! Možda je to tvoja želja, Ustašo jesi li savladao jezik il te vodaju ko slepca po evropi.Ustašooo Jovo i Turci su bili pa bežanija a i ovi će ničija nije do zore!Ustašoo a ti sediš u Evropi i ne smeš da izađeš da te policija ne skemba jer ćeš dobiti nogu iz Evrope.Ustašoooo Jovo voleo bi da te susretnom da vidim koliko si jadan i bedan ni tukao te ne bi.Koja si ti fukara za sok i salamu kojoj je rok isteko.

 32. Marko says:

  Jugotitoisti su najogavniji srbomrsci

 33. dane adokovic says:

  kumunjare koje vladaju sa SRBIJOMI ONI SE BOJE MILOSA OBILICA KO I TURCI I SIFTARI I USTASE ZATO BEOGRADSKI UDBASI IDI U NATO PAKT JER NISU SRBI

 34. komita says:

  Ko je ovaj tip Čedomir Petrović? Znam ko mu je bio tata, posprdalo. Odličan je bio da zabavi široke narodne mase. Nego, ko je ovaj? Zašto se njemu pridaje medijska pažnja? Sa koje platforme on nastupa? Koja je poruka? Zakukuljio je i zamumuljio svoju političku poruku pa ovlaš bljesne istorijske detalje kroz svoju iskrivljenu prizmu baš kao i kad narkoman vidi ljubičaste slonove kako lete pa nas sve ubedjuje kako je to sve stvarno a mi nismo normalni kad ne vidimo.

 35. Pera says:

  Kasno se javljam sa komentarom, ali ipak, zasto ovog cedu i njegove imenjake i ovog jovu stranog komentatora, zasto mislite da su oni Srbi ? Ja stvarno ne vidim po cemu bi oni mogli biti Srbi ! A ako trazite razlog zasto je Ckaljin sin posto izdajnik, odgovor vam je u njegovom ocu, koga samo svi mi stariji toliko voleli, ali koji je bio i ostao smesna bedna licnost. Pred smrt je zahtevao da mu ne dovedu popa na sahranu. Eto vam odgovora. Svi bezverni Srbi, bedne duse, postase tudzini, hrvati, montenegrini, makedonci, siptari, madjari, demonkrati, komunisti, levicari, liberali, vlastodrsci, ckalje, cede i ostale bede !

  • kiki_ ćeraćemo se says:

   Nije kasno Pero, ja se redovno vraćam na ovo, bar jednom mesečno, to je sramota da očima ne mogu da verujem.

 36. kiki_ ćeraćemo se says:

  Eto izroda, Alien srpskog roda? Sa kakvim demonima i aždajama su ga pravili mama i tata. Po telesnom nasleđu može biti i srpskog roda ali po svom duhu sin je Sotone.

 37. gaga says:

  Prvo moram da reagujem na upotrebu termina koji su pogresni!neko je ovde upotrebio termin NACIONALIZAM ali u kontekstu sovinizma! nacionalizam nije nista ruzno!To je kad volis sve svoje svoju decu zemlju kucu zenu to je sve nacionalizam!I ne spominjite vise nacionalizam u ruznom kontekstu ako ste bili losi djaci u skoli pa niste naucili znacenje tog termina!za one lose djake da pojasnimo SOVINIZAM je los termin i to znaci kad mrzis sve sto nije tvoje druge narode vere drzave!Znaci Nacionalista je nesto plemenito a sovinista je nesto ruzno! naravno da mrznja nije nikom nista dobro donela!Ali gospodo ponavljaci u skoli razlucite konacno ta dva termina!Drugo stice se utisaok kao da pojedinci zele namerno da oblate i zabrane Srbima da vole svoju zemlju zamenjujuci teze tj ova dva termina!Svi vi koji ne znate znacenje reci u srpskom NACIONALIZAM i SOVINIZAM ajde knjige u ruke i citaj ..VUjakliju ili sta vec ocete larus enciklopediju ili britaniku ako vec svojima ne verujete!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *