ЧКАЉИН СИН тражи да Србија хитно призна независност Косова, да уведе санкције Русији и испуни све што од Београда захтева ЕУ

ČKALJIN SIN traži da Srbija hitno prizna nezavisnost Kosova, da uvede sankcije Rusiji i ispuni sve što od Beograda zahteva EU

20 aprila 2016

0p 32

Glumac, reditelj i sin čuvenog Miodraga Petrovića Čkalje, Čedomir Petrović, u autorskom tekstu za portal „e-novine“ izneo je niz stvari koje bi po njemu Srbija trebala da učini kako bi nam navodno bilo „bolje“. Tekst se uglavnom svodi na to da Srbija treba da prizna Kosovo, da potrči ka EU i njenom „blagostanju“ i ako je moguće da „zabode nož u leđa Rusiji“. Tekst vam prenosimo u celini:

Da li je Srbija u situaciji da odugovlači, mrcvari i još opasnije, ugrožava svoj ionako krhki položaj u odnosu na Evropsku uniju? Da prizna nezavisnost nečega što već duže vremena ne poseduje? Nešto što joj je pripadalo, ali što je u jednom dugom vremenskom periodu, takoreći odmah posle balkanskih ratova, lagano i sigurno gubila, sprovodeći svoj lokalni aparthejd nad nedužnim albanskim življem na Kosovu i Metohiji, a kasnije i velike i teške zločine. Istine radi, zločini su činjeni i od strane Albanaca nad Srbima.

Sve diplomatije i politike sveta su velike kurve. I mi pripadamo tome samo što pokušavamo da budemo nezavisni i uvek najebemo. Potreban nam je makro. Neko ko će nas eksploatisati, ali i davati nam. Neko ko će nas čuvati i štititi. Podvoditi nas bogatim i sigurnim. Braniti od divljih. Izabrali smo Evropsku uniju za našeg makroa. Ako izaberemo nekog drugog, samo će nas jebati a ništa nam neće dati. Naša politika i diplomatija postaće vremenom cenjena kurva, oprostiće nam delove naše prljave prošlosti i ući ćemo u visoko društvo najelitnijih kurvi. Tako je bilo sa svim zemljama. Sve najjače zemlje Evropske unije danas, bile su nekada zemlje kolonizatori, inkvizitori, sprovodile aparthejd, fašizam, holokaust, genocid, pa su postale cenjene i sve im je oprošteno.

Ne dovodimo se u situaciju da EU prekine svaki kontakt sa nama. Mi smo tražili da nas prime. Nisu nas oni zvali. Oni su nama potrebni kao hleb. Mi njima ne. Oni sa SAD drmaju celim svetom. Prodrmali su i drmaju još uvek nekada moćnu, danas mnogo slabiju Rusiju. Šta će tek sa nama biti?

Vlada Srbije da prizna nezavisnost i samostalnost Kosova. Njen pun teritorijalni integritet i suverenitet,

Ne protiviti se “dobijanju stolice” Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Uspostaviti diplomatske odnose i razmenjati ambasadore sa Kosovom.

Uvesti sankcije Rusiji.

Zabraniti ulazak u Srbiju osobama koje je EU stavio na spisak nepoželjnih.

Pomoći da na izborima koji slede u Republici Srpskoj dođe na vlast neko normalan i odgovoran, ko će shvatiti neminovnost suživota sa svojim komšijama.

Intenzivirati kontakte i uspostavljanje najboljih mogućih odnosa sa zemljama u okruženju.

Kristalno jasno prihvatiti u celini spoljnu politiku EU kao svoju.

Kažu, ne može, mora da se menja Ustav. Menjajte Ustav ako ne valja, a mnogo ne valja, ako nas dovodi u situaciju da ozbiljno ugrožava opstanak nacije. I oni plaćenici na Žabljaku su ga skarabudžili za četiri dana.

Stalno brojimo i prebrojavamo ko je od država priznao Kosovo, a ko ne. Tu se vidi ko su naši prijatelji, a ko ne. Neopisiva glupost. Tu se vidi ko je pragmatičan, pametan i ko brani interese svog naroda i svoje zemlje, a ko ima sličan problem u svom dvorištu i plaši se da i njemu mečka jednog dana ne zaigra ispred vrata.

Da smo imali hrabrosti i mudrosti, pa da smo mi prvi priznali Kosovo i odradili sve ono što EU traži od nas, danas bi već mesecima ako ne i godinama daleko odmakli u prilagođavanju poglavljima koja moramo usvojiti takva kakva su. Nema ni govora da mi možemo tu nešto zanovetati, predlagati ili menjati. Mi smo đak. Učiteljica stoji nad nama i kaže – Otvorite vaše sveske, zašiljite olovke i pišite čitko i jasno. Danas ćemo imati diktat… Obavezujem se da ću …

Halejeva kometa pojavi se na nebu svakih 76. godina. Retki srećnici mogu da je ugledaju dva puta u životu. Ako propustimo ovakvu priliku ulaska u Evropsku uniju koju sada imamo, iduću će doživeti tek neke sledeće generacije. Ukoliko dožive.

(E-novine)

KOMENTARI13 komentara

 1. Gojko says:

  Odrastati u senci velikog oca nije nimalo lako.Posebno ako je otac veliki čkalja tako da umnu poremećenost njegovog sina nije potrebno polemisati.

 2. Milan says:

  Kad su još glumci, prostitutke i lakrdijaši bili ljudi ? Uvek se okreću onom ko više plaća.

 3. Pero Joksimovic says:

  A ko je Čedomirov makro, kome ga podvodi i koliko dobija od jedne ture?

 4. ZORAN says:

  PITAM SE STA BI NA OVO REKAO G. SESELJ

 5. branka says:

  Vidi se da je ovom potrebna strucna pomoc sto pre!!!

 6. Igor says:

  Dosadio necoveku zivot pa laprda kao i canak. Iskotilo se ovih dolar fukara da je cudo Bozije. Ne pada jabuka ispod kruske cesto,ali ovaj put nam se desi. Proklet bio svaki izdajica roda Serbskog.

 7. zoran says:

  Dve budale se oglase istog dana čekamo treću da veselje bude kompletno!!!

 8. Meilosav Blogovic says:

  Čkalja je umro u najvećoj bedi ali nije bio bednik kao njegov sin. Nadam se da su njegovoj matoroj njemu najvažnijoj guzici dali da jede i pije zbog ovakvih izjava. Red je da plate.

 9. namćor says:

  "Potreban nam je makro"!!!??? MARŠ STOKO! MI NISMO KURVE! Nikad nismo bili. Sada bi neki da to naprave od nas, ali im ne ide baš! Probali na sve načine! Klanjem! Ubijanjem! Nabijanjem na kolac! Genocidima! Satiranjem! Silovanjem naše istorije! Satanizovanjem! Pa ništa...opet nas ima! Sada su se setili starog srpskog prokletstva: Izdajnika i srebroljubaca! I za sada im dobro ide. Ali ni to neće dugo trajati! Trgnuće se ovaj narod. Kad tad! I tade ćete vi, prodane duše, nositi svoj krst! Nosićete svoju sramotu na čelu! Nosićete žig izdajnika! JEr ste samo to i ništa više od toga! Podlo i kukavički izjednačavaš SRPSKI NAROD sa kurvama! MARŠ STOKO!

 10. RUSKA RAJIC says:

  STETA VELIKA ,ZA SVE ONE KOJI UOPSTE NISU RAZUMELI.PISANO JE U SATIRI!

  • namćor says:

   O čemu ti pričaš? O kakvoj, crnoj, satiri? Neko ko ne prati njegove izjave u javnosti, zaista bi mogao da pomisli to. Ali, na žalost, nije satira! To je on veoma ozbiljno napisao!

 11. Dondon says:

  Klise je napusavati ga oko oca. Nije mi samo jasno ko mu daje mesta u medijima i zasto? Covek je neostvaren totalno.

  • namćor says:

   Ja mu oca nisam ni pomenuo i ne gledam ga kroz legendarnog Čkalju! Ponekad iver odleti daleko od klade. Ponekad se i izgubi potpuno. A ovaj glumac u pokušaju je, definitivno, izgubljeni slučaj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *