Član bande “Pink Panter“ pobegao iz zatvora kao u filmovima

Član bande “Pink Panter“ pobegao iz zatvora kao u filmovima

26 jula 2013

Milan PoparićČlan poznate pljačkaške bande „Pink Panter“ pobegao iz zatvora u Švajcarskoj nakon što su naoružani saučesnici probili kapiju i pucali na čuvare, javlja BBC, a prenosi B92.

AFP javlja da je begunac iz Bosne i Hercegovine i da se zove Milan Poparić, kao i da je u zatvoru od 2009. godine, kada je osuđen na kaznu od skoro 7 godina.

To je treći član grupe „Pink Panter“ koji je ove godine pobegao iz švajcarskih zatvora, podseća AFP. U begu, koji strane agencije opisuju kao filmski, nije bilo povređenih.

Kako je objavljeno, član međunarodne grupe pljačkaša dijamanata pobegao je iz zatvora zajedno sa Švajcarcem Adrijanom Albrehtom, koji je zatvoren zbog otmica, podmetanja požara i pranja novca.

Pomagači su probili kapiju i ogradu zatvora u Orbeu kombijem, kada su zatvorenici imali slobodne aktivnosti u dvorištu, a zatim su prebacili merdevine kako bi omogućili beguncima da pređu preko bodljikave žice. Kombi su odmah zapalili, a zatim su pobegli drugim vozilom.

Policija je saopštila da je više desetina patrola krenulo u poteru, zajedno sa kolegama iz Francuske, jer se granica nalazi na samo 15-ak kilometara od zatvora.

Početkom godine je objavljeno da su dvojica Srba pripadnika ove međunarodne kriminalne grupe poznate po krađi dragulja i nakita optuženi zbog više krađa počinjenih u Švajcarskoj gde je trebalo da im se sudi.

Jedan je uhapšen u Crnoj Gori i izručen Švajcarskoj prošle godine, a drugi je uhapšen u Turskoj i bilo je najavljeno njegovo izručenje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *