ЧЛАН БИЛДЕРБЕРГ ГРУПЕ ТВРДИ: Европи је још потребно избеглица и миграната! (ВИДЕО)

ČLAN BILDERBERG GRUPE TVRDI: Evropi je još potrebno izbeglica i migranata! (VIDEO)

1 jula 2015

gfvhgr54ghNakon sastanka sa papom Franjom, šef Goldman-Saksa i član grupe Bilderberg, Piter Saterlend, rekao je da evropske države nisu primile „dovoljno“ izbeglica iz afričkih država i Sirije.

Saterlend je rekao da 240.000 imigranata koji dolaze u Evropu svake godine ne predstavljaju ekonomski teret za države poput Nemačke i Velike Britanije.

Naprotiv, on smatra da će ti imigranti biti od ekonomske i društvene koristi za Evropu.

„Vlade moraju da saopšte kako su migranti dobri za zajednicu, kako zbog ekonomije, tako i zbog drugih stvari, umesto što ih stalno predstavljaju kao teret, jer oni to nisu“, rekao je Saterlend. „Oni za kratak period vremena doprinose pozitivno zajednici u kojoj žive“.

Saterlend je citirao studije za koje tvrdi da pokazuju da masovna migracija u Evropu iz Afrike i drugih krajeva ima ekonomsku korist.

S druge strane, izveštaj Univerziteta u Londonu navodi da migranti predstavljaju ogroman ekonomski problem za države u koje dolaze. Prema toj studiji, neevropski migranti koji žive u Velikoj Britaniji smanjili su javne finansije za skoro 120 milijardi funti od 1995. godine.

Situacija je slična i u Nemačkoj, ubedljivo najrazvijenijoj naciji u Evropi.

Predsednik Ifo instituta za ekonomska istraživanja, Hans Verner Sin, opovrgnuo je studiju koju je sprovela Bertelsman fondacija, a koja je zaključila da je svaki imigrant donosio državi po 22 milijarde evra 2012. godine. Sin je rekao za nemačke novine Frankfurter Allgemeine da imigracija državu košta više u vidu socijalnih troškova nego što doprinosi porezima.

„U ovakvoj situaciji, trebalo bi da započnemo neideološku raspravu o imigracionoj politici, koja ne zahteva političku korektnost“, dodao je on.

Uprkos brojnim studijama koje prikazuju negativan uticaj masovnih migracija na ekonomiju i društvo Nemačke, Evrope i Evropske unije, političari i korporativni mediji ih ipak podržavaju.

Potpuno suprotno onome što tvrde Saterlend, Šojble i drugi evropski političari, masovne migracije muslimana u većinski hrišćansku Evropu izazvale su ozbiljnu društvenu krizu.

„Velika stopa nezaposlenosti i ograničena ekonomska pokretljivost u Evropi se već dugo navode kao značajan faktor zbog kojeg se mladi ljudi pridružuju terorističkim organizacijama poput Islamske države“, piše Hauard Koplovic.

On citira nemačku kancelarku Angelu Merkel, koja je nekada podržavala ideju multikulturalizma u Nemačkoj:

„Zavaravali smo se. Rekli smo: Imigranti neće ostati, otići će jednog dana. Međutim, nije bilo tako“, rekla je ona. „Pristup građenju multikulturalnog društva u kojem ćemo živeti jedno kraj drugog srećni, ozbiljno je propao“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Split je Srpski grad says:

    Natalitet:Na jednog rodjenog nemca,dodje 6-7 rodjenih muslimana + 1-2 ostalih stranaca, Mortalitet:Na 7,8 ili 9 umrlih nemaca,dolazi 1 mrtav musliman, U poslednjih desetak godina zabelezen je i nagli porast(kod evropske omladine),prelaska sa protestanske i katolicke u islamsku veru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *