ЧЛАН ТИМА KОЈИ ЈЕ НА ПРАГУ ОТKРИВАЊА ЛЕKА ПРОТИВ KОРОНЕ: Има га довољно и јефтин је! Од момента откривања лека стижу ми претње!

ČLAN TIMA KOJI JE NA PRAGU OTKRIVANJA LEKA PROTIV KORONE: Ima ga dovoljno i jeftin je! Od momenta otkrivanja leka stižu mi pretnje!

21 marta 2020

Direktor Mediteranske infektološke klinike iz Marselja Didije Rault na dobrom putu je da spase čovečanstvo od opasnosti virusa korona. Njegov tim je izvršio istraživanja čiji su rezultati upravo objavljeni, i koji pokazuju da u kombinaciji dva leka virus praktično nestaje.

Za „Novosti“, iz profesorove ekipe pojašnjavaju domete ovog spektakularnog istraživanja.

„Suština je da se uradi što više testiranja, i to što pre, da bi, što je pre moguće, obolele osobe dobile tretman“ – ističe za „Novosti“ profesorov saradnik Janis Rusel.Podaci objavljeni u „Internacionalnoj reviji za antimikrobiološke agense“ pokazuju da je broj zaraženih posle šest dana tretmana antimalarijskim lekom hidroksihlorokin značajno opao, a da je u kombinaciji sa antibiotikom azitromicinom, prema prikazanoj grafici, nestao.

Tabela pokazuje da je već petog dana, broj izlečenih kombinovanom metodom stoprocentan.

Istraživanje je započeto sa 36 pacijenta i trajalo je do 16. marta. Jedan deo su bili kontrolisani pacijenti, drugi su dobijali samo lek „plakenil“ koji sadrži hidroksihlorokin, a u trećoj kombinaciji šest pacijenata je dobijalo oba tretmana.

Za one koji nisu dobijali lek protiv malarije, obolelo je posle šest dana i dalje bilo 90 odsto pacijenata, za one sa tretmanom „plakenilom“ procenat je spao na svega 25 odosto, dok je izlečeno svih šest pacijenata koji su dobili oba leka.

Janis Rusel naglašava da se taj tretman u ove dve zemlje koristi već nekoliko nedelja i da svet polako počinje da shvata interes njegovog korišćenja.

Istovremeno, opovrgava glasine da ovog leka, navodno, nema dovoljno u svetu.

„Lek postoji odavno, izdato je izuzetno mnogo recepata, svi ljudi koji žive u zonama gde vlada malarija su ga koristili. Uopšte nije redak. Uz to, postoje i generičke verzije. Nijedna firma ne drži prava na njega. Svaka farmaceutska laboratorija ima kompetencije da ga proizvodi. Postoje velike kompanije koje su već predložile da ga daju različitim vladama u svetu. Distribucija treba da se organizuje, ali to nije izazov. Uz to je i dosta jeftin”, ističe saradnik ekipe profesora Raulta.

A na pitanje da li to znači da sada ne bi trebalo imati preveliki strah od virusa, jer lek postoji, odgovara:

„Treba imati inteligentnu strategiju borbe protiv ove bolesti i tako ćemo uspeti da je pobedimo“.

Za lek protiv malarije – „hlorokin“, za koji postoje indicije da u kombinaciji sa antibioticima može da bude efikasan u lečenju Kovid-19, najverovatnije će, kako saznaju „Novosti“, biti zatražen interventni uvoz. Ovaj lek nije registrovan u Srbiji, ali jeste u EU i ima odobrenje za promet i američke FDA, Agencije za bezbednost hrane i lekova.

PRETNJE ČUVENOM PROFESORU

Profesor Rault iznosi pozitivne primere Kine, i navodi da pre svega treba testirati što više ljudi, jer je po njemu to put za izlečenje. Skrenuo je i pažnju, oslanjajući se na kineska istraživanja, da su nosioci zaraze potencijalno opasni 20 dana. Rekao je i da umiru samo oni koji u sebi i dalje imaju virus. On naglašava da su njegova istraživanja verodostojna. Rekao je i da u poslednje vreme noću dobija pretnje telefonom, uz zahtev da opovrgne svoju teoriju, pa je zbog toga podneo tužbu.

(Novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Istina says:

  ...čim neko nadje lek, odmah stižu pretnje...očigledno neko ne želi da civilizacija obstane...

  • Cockalo says:

   Eli bre, šta znači reč "o stane"?

  • RASPUCHIN says:

   Ne želi Bil. Gejts , "Klinton" ili neki drugi "Bil".

 2. Kulak says:

  Ovo će preživeti seljak i onaj ko ima malo zemlje.Potpuno nepotrebne delatnosti postaju turizam,ugostiteljstvo,sport,kultura,masovna zabava.....Sve će se svesti na vojsku,policiju,proizvodnju hrane i dostavu hrane.Sve drugo postaje manje,više nepotrebno.

 3. Istina says:

  Srbija ima cloroquine phosphate jer je to lek koji se ne koristi samo za lecenje nego i nekih autoimunih bolesti. A sta se tice azitromicina, to je antibiotik koji je izmislila Pliva jos iz doba Juge. Lek se u Hr zvao Sumamed. Ali je Pliva unistena Prodana Izraelcima (Sanader kumovao prodaji ) a exkluzivnu licencu za proizvodnju ovog leka dobili ameri gotovo za djaba. Tako da nista nije izmislio ovaj lekar. Dobio je update od kineskih kolega ko i svi lekari u svetu sta i kako su oni pobedili ovu bolest pa je normalno da svi lekari i znaju za ovu kombinovanu terapiju. Postoje i jos neke kombinacije jednako efektne kao i ova Ako vas interesuje. Kako su kinezi prvi koji su poceli sa ovim lecenjem nemoze se ovako nonsalantno tvrditi da je ovaj lekar ista otkrio. Nije on nista otkrio On samo potvrdjuje da su kinezi bili u pravu. I koristi njihovu semu lecenja. A pretnje ce dobiti svako ko favorizuje ovu terapiju nad vrlo skorim izlaskom cepiva. Oduzece kolac onima koji su na ovoj posasti smislili maznuti milijarde. Ali ne ide im od ruke. Preduhitrili Kinezi.

  • RASPUCHIN says:

   Kinin ili neki sličan preparat koji je lakše dostupan? Dok se ovi "naši" sjete da nabave lijekove podaviti će Korona narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *