ЧЛАН ТИМА KОЈИ ЈЕ НА ПРАГУ ОТKРИВАЊА ЛЕKА ПРОТИВ KОРОНЕ: Има га довољно и јефтин је! Од момента откривања лека стижу ми претње!

ЧЛАН ТИМА KОЈИ ЈЕ НА ПРАГУ ОТKРИВАЊА ЛЕKА ПРОТИВ KОРОНЕ: Има га довољно и јефтин је! Од момента откривања лека стижу ми претње!

21 марта 2020

Директор Медитеранске инфектолошке клинике из Марсеља Дидије Раулт на добром путу је да спасе човечанство од опасности вируса корона. Његов тим је извршио истраживања чији су резултати управо објављени, и који показују да у комбинацији два лека вирус практично нестаје.

За „Новости“, из професорове екипе појашњавају домете овог спектакуларног истраживања.

„Суштина је да се уради што више тестирања, и то што пре, да би, што је пре могуће, оболеле особе добиле третман“ – истиче за „Новости“ професоров сарадник Јанис Русел.Подаци објављени у „Интернационалној ревији за антимикробиолошке агенсе“ показују да је број заражених после шест дана третмана антималаријским леком хидроксихлорокин значајно опао, а да је у комбинацији са антибиотиком азитромицином, према приказаној графици, нестао.

Табела показује да је већ петог дана, број излечених комбинованом методом стопроцентан.

Истраживање је започето са 36 пацијента и трајало је до 16. марта. Један део су били контролисани пацијенти, други су добијали само лек „плакенил“ који садржи хидроксихлорокин, а у трећој комбинацији шест пацијената је добијало оба третмана.

За оне који нису добијали лек против маларије, оболело је после шест дана и даље било 90 одсто пацијената, за оне са третманом „плакенилом“ проценат је спао на свега 25 одосто, док је излечено свих шест пацијената који су добили оба лека.

Јанис Русел наглашава да се тај третман у ове две земље користи већ неколико недеља и да свет полако почиње да схвата интерес његовог коришћења.

Истовремено, оповргава гласине да овог лека, наводно, нема довољно у свету.

„Лек постоји одавно, издато је изузетно много рецепата, сви људи који живе у зонама где влада маларија су га користили. Уопште није редак. Уз то, постоје и генеричке верзије. Ниједна фирма не држи права на њега. Свака фармацеутска лабораторија има компетенције да га производи. Постоје велике компаније које су већ предложиле да га дају различитим владама у свету. Дистрибуција треба да се организује, али то није изазов. Уз то је и доста јефтин”, истиче сарадник екипе професора Раулта.

А на питање да ли то значи да сада не би требало имати превелики страх од вируса, јер лек постоји, одговара:

„Треба имати интелигентну стратегију борбе против ове болести и тако ћемо успети да је победимо“.

За лек против маларије – „хлорокин“, за који постоје индиције да у комбинацији са антибиотицима може да буде ефикасан у лечењу Ковид-19, највероватније ће, како сазнају „Новости“, бити затражен интервентни увоз. Овај лек није регистрован у Србији, али јесте у ЕУ и има одобрење за промет и америчке ФДА, Агенције за безбедност хране и лекова.

ПРЕТЊЕ ЧУВЕНОМ ПРОФЕСОРУ

Професор Раулт износи позитивне примере Kине, и наводи да пре свега треба тестирати што више људи, јер је по њему то пут за излечење. Скренуо је и пажњу, ослањајући се на кинеска истраживања, да су носиоци заразе потенцијално опасни 20 дана. Рекао је и да умиру само они који у себи и даље имају вирус. Он наглашава да су његова истраживања веродостојна. Рекао је и да у последње време ноћу добија претње телефоном, уз захтев да оповргне своју теорију, па је због тога поднео тужбу.

(Novosti)

KOMENTARI6 коментара

 1. Istina says:

  ...čim neko nadje lek, odmah stižu pretnje...očigledno neko ne želi da civilizacija obstane...

  • RASPUCHIN says:

   Не жели Бил. Гејтс , "Клинтон" или неки други "Бил".

 2. Kulak says:

  Ovo će preživeti seljak i onaj ko ima malo zemlje.Potpuno nepotrebne delatnosti postaju turizam,ugostiteljstvo,sport,kultura,masovna zabava.....Sve će se svesti na vojsku,policiju,proizvodnju hrane i dostavu hrane.Sve drugo postaje manje,više nepotrebno.

 3. Istina says:

  Srbija ima cloroquine phosphate jer je to lek koji se ne koristi samo za lecenje nego i nekih autoimunih bolesti. A sta se tice azitromicina, to je antibiotik koji je izmislila Pliva jos iz doba Juge. Lek se u Hr zvao Sumamed. Ali je Pliva unistena Prodana Izraelcima (Sanader kumovao prodaji ) a exkluzivnu licencu za proizvodnju ovog leka dobili ameri gotovo za djaba. Tako da nista nije izmislio ovaj lekar. Dobio je update od kineskih kolega ko i svi lekari u svetu sta i kako su oni pobedili ovu bolest pa je normalno da svi lekari i znaju za ovu kombinovanu terapiju. Postoje i jos neke kombinacije jednako efektne kao i ova Ako vas interesuje. Kako su kinezi prvi koji su poceli sa ovim lecenjem nemoze se ovako nonsalantno tvrditi da je ovaj lekar ista otkrio. Nije on nista otkrio On samo potvrdjuje da su kinezi bili u pravu. I koristi njihovu semu lecenja. A pretnje ce dobiti svako ko favorizuje ovu terapiju nad vrlo skorim izlaskom cepiva. Oduzece kolac onima koji su na ovoj posasti smislili maznuti milijarde. Ali ne ide im od ruke. Preduhitrili Kinezi.

  • RASPUCHIN says:

   Кинин или неки сличан препарат који је лакше доступан? Док се ови "наши" сјете да набаве лијекове подавити ће Корона народ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u