CNN АНАЛИЗА ПУТИНА! Лидер Русије без иједног испаљеног метка успео да пошаље запад у колктивну панику!

CNN ANALIZA PUTINA! Lider Rusije bez ijednog ispaljenog metka uspeo da pošalje zapad u kolktivnu paniku!

24 decembra 2021

Putin ne mari za pretnje Zapada, jer je u zavidnoj poziciji i može da vuče sledeće poteze, ocenjuje se u analizi CNN-a.

– Kako se bliži 2022. godina, Zapad pokušava da predvidi sledeći potez ruskog predsednika Vladimira Putina na složenoj geopolitičkoj šahovskoj tabli – ističe se u tekstu pod naslovom „Šah-mat. Putin je saterao Zapad u ćošak“.U članku analitičara Majkla Borčurkiva, ukazuje se da je Evropa u energetskoj krizi i poseduje male rezerve gas, a s obzirom na to da 40 odsto uvoza gasa u EU dolazi iz Rusije, Kremlj je već pokazao svoju sposobnost da matira najoštrije sankcije Zapada ograničavanjem proizvodnje i potencijalnim zamračenjima širom evropskog kontinenta

– Putinova igra je SSR 2.0, skoro tačno u dan 30 godina posle raspada Sovjetskog saveza – smatra CNN.

Za njegove sledeće poteze kaže se da stižu u delikatnom geopolitičkom trenutku, sa strahom Zapada od invazije na Ukrajinu, kolonizacije Belorusije, energetske krize u Evropi, povlačenjem nemačke kancelarke Angele Merkel sa mesta glavnog pregovarača EU i zabrinutošću zbog konfuzne spoljne politike američkog predsednika Džozefa Bajdena.

– Ako sumnjate u Putinove planove da vrati vreme unazad samo pročitajte njegov esej sa više od 5.000 reči o tome zašto su Rusija, Belorusija i Ukrajina osuđene na propast bez bliže integracije s Majkom Rusijom. Ili uzmite u obzir njegove odvažne zahteve u petak za vetom na to ko se pridružuje NATO savezu i ograničenja u stacioniranju trupa i oružja u bilo kojoj zemlji koja se pridružila NATO-u nakon 1997. godine – napominje CNN.

Kako se ocenjuje u analizi, Putin je, bez ispaljenog metka, uspeo da pošalje Zapad „u kolektivnu paniku“.

Nedavno je Putin otvorio još jedan front sa Zapadom sklopivši vojni savez sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, koji je ohrabren podrškom Kremlja, delovao nekažnjeno zatvarajući protivnike, nateravši Rajanerov avion s političkim protivnikom na njemu na prinudno sletanje i poslavši migrante prema granici sa EU.

Ipak, tek u četvrtak, evropski čelnici odgovorili su na Putinovu taktiku maltretiranja i zastrašivanja pokušavajući da ga gurnu i prema pregovaračkom stolu. To bi mogao biti znak da EU strahuje da bi, čak iako ne usvoji nove oštre sankcije Rusiji u slučaju invazije na Ukrajinu, Putin mogao odgovoriti zaustavljanjem isporuke gasa.

Možda ne slučajno, Rusija i Kina ove sedmice su najavile zajednički rad na zatvorenoj trgovačkoj mreži koja bi smanjila zavisnost od međunarodnog finansijskog sistema i ograničila transakcije u američkoj valuti.

– Koliko je alata ostalo u diplomatskom arsenalu Zapada? Depresivno malo. Ali neke opcije ipak postoje: zabrana putovanja Rusima, blokiranje višemilionskih poslova sa nekretninama koji su London i Majami pretvorili u igrališta bogatih Rusa, čak i trenutno proterivanje ruskih državljana iz zapadnih zemalja. Drugim rečima, sve što je potrebno osim direktnog vojnog sukoba – zaključuje CNN.

(Informer)

KOMENTARI9 komentara

 1. Rocky says:

  Koje nebuloze smrdljivog Cnn(crap not news) da ti se smuči.Kako bi bilo gownari da jednostavno ostavite Ruse i Rusiju na miru i eto sve je rješeno.Samo se nadam,ako počne rokanje,da će Ruje jednim preciznim projektilom pretvoriti centralu medijskih zločinaca u prah i pepeo.

  • Srbski vitez says:

   Bravo za komentar, apsolutno je tako! Zamislite samo koji je to stepen enormne drskosti, bezobrazluka, đubrašluka i fašizma, kada ti gownari sebi dozvoljavaju da se prema Rusiji i Rusima, jednom drevnom i civilizacijski velikom i značajnom narodu, odnose ( retorički ) kao prema nekom nomadskom plemenu koje eto tako samo besciljno tumara stepama evroazijskih prostranstava...pa će sada oni kao nešto tu da ih prevaspitavaju i kažnjavaju!!??? Ma udri brate Putine bagru zlikovačku i budi samo precizan!!! Ne časi ni časa! Pretvori tu đubrad u vodenu paru!!!!!!

  • Duda says:

   Odavno je to treba da uradi...ali nikad nije kasno. Merkelova umislio da je to ona Nemačka iz 1933 do 1945 pa preti svima. Nemačku u ćošak a Ameikanci da stanuju metalne sabduke i to od samo jedne neutron bombe i to posred Poljske koja uveliko gresi.

 2. Rusofil Potemkin says:

  Dečko koji je nekada glumeo u filmu "Sam u kući" sada je porastao i postao je putin. Tovarišć Putko će da ih rasputi napola i nastaviće da ih usitnjava. Nikad švabo nije prošao dobro ni protiv Srba a kamoli Rusa baćuška moj. Ovo za sada je bilo bez metka, a kako će tek biti sa mećićima (malim medvedima). Izbušiće ih ko svinja masan džak. Ne smeju europljani na Rusiji makar bili u NATO po sto puta.

 3. Zoran says:

  Cista igra, kad rese da pokopaju Putina, kraj igre.

 4. Branko says:

  Sa zapada opet galopiraju udruženo u zločinački poduhvat, ruku pod ruku, fašizam i nacizam.

  • Duda says:

   SS trupe pod komandom kancelarije samo radi protiv svog naroda. Pa nije ovo 1933 ili do 1945...

 5. Branko says:

  Postupci zapada i NATO-a će samo učvrstiti Putina na mestu lidera Rusije i svih u svetu koji gledaju u njega kao u možda jedini spas za čovečanstvo od podivljale elitističke rulje sa zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *