ЦНН ОТКРИО: Распад система у БЕЛОЈ КУЋИ

CNN OTKRIO: Raspad sistema u BELOJ KUĆI

11 septembra 2019

Američki predsednik Donald Tram i dosadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton imali su prošle noći žestoku raspravu.

Oni su raspravljali o Trampovom planu da primi lidere talibana u Kemp Dejvidu, prenosi CNN, pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa događanjima.Američka televizija navodi da nije jasno da li se rasprava vodila preko telefona ili uživo.

CNN prenosi i navode neimenovanih izvora iz Trampovog okruženja da je Bolton mesecima iritirao ljude ne samo zbog različitih političkih stavova, već i zbog načina na koji se ponašao.

Izvor je precizirao da je Bolton zvaničnike Bele kuće iritirao svojom taktikom, stilom i hrabrim nastupima.

Na primer, kaže jedan izvor, Bolton je putovao sa mnogo pripadnika osoblja, ponekad ne istim avionom kao predsednik i ponašao se skoro kao da je državni sekretar.

CNN dodaje da Bolton nije bio u sukobu samo sa Majkom Pompeom, već da ga nije podnosio ni šef osoblja Bele kuće Mik Malveni

Bolton je otpušten tako naglo da je on čak ujutro predsedavao sastankom visokih zvaničnika administracije iz Saveta za nacionalnu bezbednost, prenosi CNN.

Izvor te televizije navodi da je sastanak, čija su tema bile izbeglice, održan po planu i danije bilo nikakvih naznaka da će Bolton dobiti otkaz.

Sastanak je održan samo sat pre Trampove objave na Tviteru da je savetnik za nacionalnu bezbednost otpušten.

CNN dodaje da je većina zvaničnika za Boltonov odlazak saznala upravo iz Trampovog tvita.Tramp je naveo da je Boltona otpustio zbog velikih neslaganja o brojnim pitanjima.

On je na Tviteru naveo da je prethodne noći obavestio Boltona da njegove usluge više nisu potrebne Beloj kući i da se snažno protivio brojnim njegovim predlozima, kao i drugi u administraciji.

Bolton je danas izjavio da je on u ponedeljak uveče ponudio ostavku predsedniku Trampu, na šta mu je ovaj predložio da razgovaraju sutra.

On je to napisao na svom Tviteru, a nakon što je Tramp izjavio da je on Boltonu predložio da podnese ostavku, prenosi AP.

Bolton je imenovan za savetnika u Trampovoj administraciji u aprilu 2018. godine, nakon što je sa te funkcije smenjen general H. R. Mekmaster.

KOMENTARI5 komentara

 1. jane says:

  otpusten je jer je zabrljao u venecueli i iranu.svi ostali razlozi su ciste rijaliti price

 2. milorad2 says:

  normalno da je raspad sistema kad podredjeni činovnici vode sopstvenu politiku mimo predsednika države kome treba da služe i koga treba da slušaju.Nije bolton ni prvi ni poslednji iz deep state ekipe koji dobija otkaz.Inače cela ta zavera i čitava grupacija je nastala pod predsednikom reganom a arhitekta je bio ondašnji šef CIA-e a zatim predsednik BUŠ.Zbog toga i kao posledica toga se pojavio kasnije i putin.Politika i obaveštajci moraju da budu odvojeni ali niko to nije mogao da predvidi u ustavu nijedne države, generalno, po demokratiju je jako opasno da šef obaveštajnih službi počne da vodi politiku makar i u ostavci ili penziji.Mislim da bi morali posebni zakoni da se donesu povodom toga koji zabranjuju tim ljudima kandidaturu ili obavljanje visokih javnih funkcija jednom kada napuste vrh službi, penzija ili profesura su jedine primerene lokacije gde tako OPASNI ljudi mogu da budu bez opasnosti po šire društvo i politiku tog društva.Bušova nominacija i posledično sve ono što se desilo su DOKAZ, jer američka politika od buša na ovamo izgleda kao politika CIA-e i diplomatija im se ponaša upravo kao i neki od sekretarijata te obaveštajne organizacije, sami smo videli na šta to liči u politici, ekonomiji i medj.odnosima.Dobro je da je boltoin smenjen to je bio opasan prek čovek koji je isključivo želeo rat.Trampa očigledno sabotiraju na svakom koraku i oni misle da rade dobar posao,ali jednu stvar su zaboravili. To se VIDI golim okom iz aviona, publika ima svoje mišljenje a ono nije ni dobro ni lepo o ekipi iz koje je bolton došao i to će oni videti na izborima.Mislim da tramp ima odlične šanse ako se ponovo kandiduje da pobedi sa ubedljivom većinom.To je dobra vest za ceo svet , jer tramp je svašta ali jedno nije, on nije IMPERATOR i nema takve deluzije u glavi za razliku od mnogih oko njega.Teatralnost njegovih nastupa i ispada je proračunata ali on je čovek koji je apsolutno došao u belu kuću da isuši močvarui kao što je i sam rekao na smom početku i to radi punom parom , tri lopate je već polomio:)Ako ne uspe u nameri i zadatku mi imamo sigurno nuk.rat za vrlo kratko vreme.Za sada je on to blokirao.

  • Deda says:

   Interesantan stav po pitanju šefa obaveštajaca. Pa on drži predsednika na vlasti svuda. Kako ga zamišljate, kao kompjuter koji ugasite kad vam ne treba, a ne kao čoveka, ličnost? Po kom osnovu mu uskraćuje te ustavno pravo da "bira i bude biran"? I da, može on biti loš čovek, kao i predsednik i svako drugi.

 3. persida says:

  Melanija spavala sa soferom, Tramponja se raspada. Sofer je Rus.

 4. padre says:

  Kad CNN nešto otkrije, to je čudo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *