CNN ПРИЗНАО: „Запад увео санкције Русији, а она за то време постала сила!“

CNN PRIZNAO: „Zapad uveo sankcije Rusiji, a ona za to vreme postala sila!“

3 septembra 2016

1414867409_780568363 RUssia Lavrov Putin Soigu

Pre dve godine na samigu G20 u australijskom gradu Brizbejnu, Rusija je naišla na hladan prijem, ali je uticaj Moskve otada toliko porastao da se ona više ne može ignorisati, ocenio je CNN.

Komentator američke televizije Metju Čens u ovom kontekstu naglašava da je Zapad jedno vreme posle „rimskih događaja“, verujući u dejstvo američkih i EU-sankcija uvedenih protiv Moskve, govorio o „izolaciji Rusija“, a da se ona vratila na svetsku scenu kao sila koju „dvadesetorica“ ne bi mogla da ignorišu – čak i kad bi to poželela.

„Pretvaranje Rusije u silu naročito je primetno u Siriji u kojoj je velika operacija ruske ratne avijacije izmenila vojni odnos snaga u korist saveznika (Rusije) Bašara Asada“ – podvlači američka televizija.

CNN prognozira da će Vladimir Putin na samitu G20, koji će biti održan 4. i 5. septembra u Kini, biti „gost broj 1“. Upravo zbog Sirije i situacije u Ukrajini.

„Dvadesetorica“ će u Kini razgovarati o „Gradnji inovativne, zdrave i međusobno povezane i inkluzivne svetske ekonomije“.

(fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *