CNN: Путин је Русији вратио статус велике силе, а 72 одсто Руса га подржава

CNN: Putin je Rusiji vratio status velike sile, a 72 odsto Rusa ga podržava

7 februara 2015

vvp Putin 35456Američka televizija CNN ocenila je da je Vladimir Putin svojim sunarodnicima vratio „osećanje gordosti i ponosa za svoju državu” i da je to jedan od razloga što njegova popularnost u zemlji raste.

Ista televizija je ukazala da Putinove pristalice smatraju da je on Rusiji „vratio status velike sile” i da su zadovoljni vraćanjem Krima u sastav Ruske Federacije.

CNN ne krije da smatra začuđujućim činjenicu da Putinova popularnost raste uprkos ekonomskim problemima izazvanim padom cena nafte i kursa rublje.

Američka televizija, poznata po svom, najblaže rečeno izuzetno kritičkom odnosu prema Rusiji ukazala je svojim gledaocima da je krajem 2014. rejting-poverenja u Putina bio na nivou – 85 odsto.

Inače, kako je pokazala najnovija anketa moskovskog Fonda „Javno mnjenje”, danas je 72 odsto građana Rusije spremno da glasa za Vladimira Putina na predsedničkim izborima.

Ovo bi bio rezultat kad bi predsednički izbori bili održani već naredne nedelje.

Ista anketa je pokazala da bi Vladimir Žirinovski na tim izborima dobio 5 odsto, lider ruskih komunista Genadij Zjuganov 4 odsto, a tajkun Mihail Prohorov i lider partije Pravedna Rusija Sergej Mironov – po 1 odsto glasova.

Anketa je takođe pokazala da Putinu bezuslovno veruje 41 odsto njenih učesnika, a da mu 42 odsto „pre veruje nego ne veruje”. Onih koji ruskom lideru uopšte ne veruju samo je 4 odsto.

Na pitanje – „radi li Putin dobro ili loše” – čak 82 odsto je izabralo odgovor „dobro”, a 9 odsto – „loše”.

Prema Putinu se 73 odsto anketiranih odnosi pozitivno, 4 odsto negativno, a 9 odsto – indiferentno.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *