ЧОМСКИ ПОСЛАО ПИСМО ВУЧИЋУ!

ЧОМСКИ ПОСЛАО ПИСМО ВУЧИЋУ!

11 јуна 2020

Политички филозоф и један од потписника апела Ричард Бернстин оценио Институт игра важну улогу у сталном разгоревању критичке дебате о темама које су у вези са демократијом.

Амерички лингвиста и филозоф Ноам Чомски изјавио је да је писмо председнику Србије Александру Вучићу о Институту за филозофију и друштвену теорију упутио у нади да ће Вучић предузети нешто како би се очувала аутономија Института.– Апел председнику сам упутио са надом да ће он предузети нешто како би се сачувала аутономија и виталност ове изузетне институције – рекао је Чомски.

Политички филозоф и један од потписника апела Ричард Бернстин оценио је да Институт игра важну улогу у сталном разгоревању критичке дебате о темама које су у вези са демократијом.

– Овај институт има угледну историју и његов опстанак је од суштинске важности за једну демократску заједницу – рекао је Бернстин.

Влада Србије именовала је нови Управни одбор Института за филозофију и друштвену теорију, на чијем челу је Иван Вејвода.

KOMENTARI9 коментара

 1. За Србију says:

  Hrvackog nacistu postavili za predsednika Upravnog odbora. Mogli su i Mesića ili pok. Tuđmana.

 2. Косовац says:

  Велико замешатељство. Влада Србије поставила на чело Института великог србомрсца Ивана Вејводу, а велики лопов српског језика Ноам Чомски се буни против србомрзаца. Канда се Ноам Чомски удвара Србима, фол да је против сорошоида. Опет се заиграли добри и лоши милицајци.

 3. Cp6a says:

  Колико видим, тај институт је неко ухлебљење за НАТО локаторе. Пошто америчка амбасада поставља руководство, чак ни мала глума да то раде институције Србије није дозвољена. Е, Ноаме, Ноаме!

  • Cp6a says:

   А можда је и то нека биткица између америчке дип стејт и шТрумпова, само пренесена на нашу територију. Како било, сем за паре из нашег буџета, којим финансирамо сопствени канцер, заболе ме за остало.

   • Косовац says:

    @ Срба, …..Колега, потпуно смо у праву. Покушавају да замуте и скрену пажњу са чињенице која доказује каква је то влада Србије, за кога она ради, и чије налоге извршава. Ако Институт за Филозофију и Друштвену Теорију има директора Ивана Вејводу и сличне, онда не треба уопште да се питамо зашто је онако као што је било са Десанком Максимовић и још хиљада таквих и горих случајева у српској просвети и култури.

    • Cp6a says:

     Косовац брате, сећам се те брњице, кад је велики Конузин питао усред једног београдског НАТО брлога "Има ли овде Срба?" То су варијанте србождера у рукавицама, који су, маме им га, целог живота баш уживали, прво као деца Брозових дипломата, а онда као наследници истих. Нажалост, за такве ствари не зна и не види их ни Ниш, ни Нови Сад, ни Крагујевац, а о осталима да и не причамо. Кад би народ схватио колико таквих 'рани, леле, испало би велико тепање.

     • Косовац says:

      @ Срба, …..Гледао сам цео снимак, тада су практично Конузину забранили да заврши свој говор. ……………Народ то не може никако да схвати, како ће када нема никаквих информација. Када би на пример ове наше коментаре покушао да објавиш на другим популарним сајтовима, наишао би на тврду цензуру. Како каже Фокс Молдер, тешко је када је влада у завери против свог народа. Плус када се то пројектује у Светску заверу.

 4. branicevac says:

  Ludilo glupih imenovanja Hrvatskih masona se nastavlja u Srbiji!

 5. doktrina soka says:

  Jos je ziv,majke ti kada ce ovi vragovi napustiti nasu divnu planeteu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u