ЧОМСКИ ПОСЛАО ПИСМО ВУЧИЋУ!

ČOMSKI POSLAO PISMO VUČIĆU!

11 juna 2020

Politički filozof i jedan od potpisnika apela Ričard Bernstin ocenio Institut igra važnu ulogu u stalnom razgorevanju kritičke debate o temama koje su u vezi sa demokratijom.

Američki lingvista i filozof Noam Čomski izjavio je da je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću o Institutu za filozofiju i društvenu teoriju uputio u nadi da će Vučić preduzeti nešto kako bi se očuvala autonomija Instituta.– Apel predsedniku sam uputio sa nadom da će on preduzeti nešto kako bi se sačuvala autonomija i vitalnost ove izuzetne institucije – rekao je Čomski.

Politički filozof i jedan od potpisnika apela Ričard Bernstin ocenio je da Institut igra važnu ulogu u stalnom razgorevanju kritičke debate o temama koje su u vezi sa demokratijom.

– Ovaj institut ima uglednu istoriju i njegov opstanak je od suštinske važnosti za jednu demokratsku zajednicu – rekao je Bernstin.

Vlada Srbije imenovala je novi Upravni odbor Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, na čijem čelu je Ivan Vejvoda.

KOMENTARI9 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Hrvackog nacistu postavili za predsednika Upravnog odbora. Mogli su i Mesića ili pok. Tuđmana.

 2. Kosovac says:

  Veliko zamešateljstvo. Vlada Srbije postavila na čelo Instituta velikog srbomrsca Ivana Vejvodu, a veliki lopov srpskog jezika Noam Čomski se buni protiv srbomrzaca. Kanda se Noam Čomski udvara Srbima, fol da je protiv sorošoida. Opet se zaigrali dobri i loši milicajci.

 3. Cp6a says:

  Koliko vidim, taj institut je neko uhlebljenje za NATO lokatore. Pošto američka ambasada postavlja rukovodstvo, čak ni mala gluma da to rade institucije Srbije nije dozvoljena. E, Noame, Noame!

  • Cp6a says:

   A možda je i to neka bitkica između američke dip stejt i šTrumpova, samo prenesena na našu teritoriju. Kako bilo, sem za pare iz našeg budžeta, kojim finansiramo sopstveni kancer, zabole me za ostalo.

   • Kosovac says:

    @ Srba, …..Kolega, potpuno smo u pravu. Pokušavaju da zamute i skrenu pažnju sa činjenice koja dokazuje kakva je to vlada Srbije, za koga ona radi, i čije naloge izvršava. Ako Institut za Filozofiju i Društvenu Teoriju ima direktora Ivana Vejvodu i slične, onda ne treba uopšte da se pitamo zašto je onako kao što je bilo sa Desankom Maksimović i još hiljada takvih i gorih slučajeva u srpskoj prosveti i kulturi.

    • Cp6a says:

     Kosovac brate, sećam se te brnjice, kad je veliki Konuzin pitao usred jednog beogradskog NATO brloga "Ima li ovde Srba?" To su varijante srboždera u rukavicama, koji su, mame im ga, celog života baš uživali, prvo kao deca Brozovih diplomata, a onda kao naslednici istih. Nažalost, za takve stvari ne zna i ne vidi ih ni Niš, ni Novi Sad, ni Kragujevac, a o ostalima da i ne pričamo. Kad bi narod shvatio koliko takvih 'rani, lele, ispalo bi veliko tepanje.

     • Kosovac says:

      @ Srba, …..Gledao sam ceo snimak, tada su praktično Konuzinu zabranili da završi svoj govor. ……………Narod to ne može nikako da shvati, kako će kada nema nikakvih informacija. Kada bi na primer ove naše komentare pokušao da objaviš na drugim popularnim sajtovima, naišao bi na tvrdu cenzuru. Kako kaže Foks Molder, teško je kada je vlada u zaveri protiv svog naroda. Plus kada se to projektuje u Svetsku zaveru.

 4. branicevac says:

  Ludilo glupih imenovanja Hrvatskih masona se nastavlja u Srbiji!

 5. doktrina soka says:

  Jos je ziv,majke ti kada ce ovi vragovi napustiti nasu divnu planeteu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *