ЧОМСКИ жестоко оптужио КЛИНТОНА и НАТО!

ČOMSKI žestoko optužio KLINTONA i NATO!

1 avgusta 2016

Chomsky_0 57Dok će se trka za predsednika SAD očigledno voditi između milijardera Donalda Trampa i nekadašnje državne sekretarke Hilari Klinton, lingvista Noam Čomski očigledno nije oduševljen ovim opcijama.

– Tramp je privlačan za one koji su na svojoj koži osetili slom američkog društa, pa se kod njih javlja ljutnja, strah, frustracija, beznađe. U pitanju su oni delovi društva gde je stopa mortaliteta porasla, što je nečuveno – rekao je Čomski u intervjuu za Truthout.

Iako nije Trampov pristalica, Čomski nema lepo mišljenje ni o Klintonovoj, te se osvrće na istoriju njene porodice.

– Jedan od zločina nekadašnjeg predsednika Bila Klintona, po mom mišljenju, je što je isuviše proširio NATO ka istoku. Uprkos što su Klintonovi prethodnici uveravali Gorbačova u suprotno, pa je tako Gorbačov prihvatio da se ujedinjena Nemačka priključi neprijateljskoj vojnoj alijansi – kaže Čomski.

– Ove ozbiljne provokacije nastavio je Buš, što je dovelo do snažnih reakcije Rusije, ali američke crvene linije su već postavljne blizu ruske granice – kaže on.

Hilari Klinton bi volela da ide stazama svog supruga, smatra Čomski.

– Evropska elita je pasivna i prati Vašington u stopu – kaže on.

NATO je dramatično povećao svoje prisustvo u istočnoj Evropi pod predsednikom Obamom. Pozivajući se na „rusku agresiju“ alijansa je održala vojne vežbe u regionu i počela je da raspoređuje svoje snage u baltičkim zemljama. Prema rečima Jans Stoltenberga NATO će rasporediti četiri multinacionalna bataljona u baltičkim zemljama i u Poljskoj.

– Ovo će poslati jasan signal da je NATO spreman da brane svakog svog saveznika, dodao je on.

Čomski je istakao ulogu Bila Klintona u podizanju Turske.

– Turska je naravno, bila veoma značajan saveznik SAD, toliko da je pod Klintonom postala vodeća zemlja sa američkim naoružanjem. Klinton je Turksoj gurao u ruke oružje kako bi se borila protiv kurdske manjine – smatra Čomski.

KOMENTARI5 komentara

 1. triglav says:

  majke mi, ovaj dobro zna pevati onu cigansku: "zašto, o zašto pere majmun jaja u mome viskiju-u-u .... ?"

 2. sinisa says:

  Cionisticka protuva Comski, opet serucka.

 3. racel says:

  Sta,bre, lupetate, to je jedan od najboljih i najslobodnijih ljudi u Sad.

 4. sinisa says:

  Slobodan u onoj meri u kojoj je cionista. Ako mi ne verujes, prati malo: www.veteranstoday.com

  • padre says:

   Možda on i jeste cionista, ali čisto sumnjam, da si ga ti prepoznao, jer taj nadimak izglrda koristiš samo zato jer si negde pročitao, da ima negativnu konotaciju!Dok se vi bavite raznim cionistima, masonima, satanistima i raznim zaverama protiv pravoslavlja, srpstva, oni nas, njih baš boli za sve to, sve dok mogu da nas ćerupaju!Zar ti stvarno misliš, da je tim "cionistima" stalo do Židova, ili njihovim "protivnicima" do njihovih naroda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *