CONPLAN 8888-11: Америчка влада има план за зомби АПОКАЛИПСУ!

CONPLAN 8888-11: Америчка влада има план за зомби АПОКАЛИПСУ!

7 јула 2020

Влада Сједињених Америчких Држава именовала је званичника за зомби апокалипсу. План који носи име „CONPLAN 8888-11“, а такође је познат и као „Противзомбијска заштита“, написан је 2011. године. Уколико мислите да је то неки уврнути бирократски хумор, варате се.

Прва реченица документа буквално гласи: „Овај план заправо није направљен као шала“. „CONPLAN 8888“ такође је познат као план за одбрану од зомби напада када наступе дани апокалипсе.То је званични документ Стратешке команде за одбрану Министарства одбране САД „CONOP“ који описује план за одбрану од зомбија. Документ од 30. априла 2011. приказује замишљене сценарије напада зомбија као део обуке војника и кадета за војно деловање и планирање.

Наиме, 2011. године јавности је откривен план који је сачинила америчка влада под називом „CONPLAN 8888-11“ или „Противзомбијска заштита“. У документу је дата стратегија за одбрану од напада зомбија. И да, стварно је.

Портал „Форбс“ је дошао до података да је америчка влада објавила овај извештај. Током читања извештаја откривено је доста тога. На неки начин била је то иновативно сјајна идеја – посебно јер долази из места у коме не постоји неко посебно претерано креативно размишљање, америчком Стејт департменту.

Креатори плана „Counter Zombie Dominance“ намерно су изабрали зомбије да би били креативнији и да војсци понуде модел одбране.

Дизајн плана је произвео озбиљну стратешку вредност. Користи се за помоћ ствараоцима одбрамбеног плана да истраже неочекиване, непланиране претње и науче како да стратешки развију одбрану за сваку могућу варијаблу или претњу.

Према ДИисклајмеру у „CONPLAN 8888-11“, творци докумената су унели следеће:

– Овај план није замишљен као шала. Током лета 2009. и 2010. године, док су обучавали помоћнике из локалне ескадриле за обуку у ЈОПУ припадници компоненте USSTRATCOM случајно су открили да је хипербола укључена у писање „плана за преживљавање од напада зомбија“ заправо омогућила врло користан и ефикасан тренинг.“

У основи, планери су схватили да би могли да изазову политичке проблеме ако раде користећи већ очекиване именоване непријатеље. Користећи зомбије као непријатеље, планери су избегли ризик јавности претпостављајући да постоји стварна тренутна претња, али што је још важније они су отворили нови ниво размишљања – измишљена природа омогућила је планерима да се избаце из старих оквира размишљања.

Још занимљивије је било објављивање документа јавности. Аутори плана су за Дисклајмер изјавили, „Намера нам је била да тај алат ставимо“ у дивљину „како би други који су били заинтересовани да пронађу нове и иновативне начине обуке планера имали на располагању алтернативни и додуше, неконвенционални алат“.

У основи, планери су направили прави „бум“ новим, иновативним начином размишљања. И успело је. Али, да ли би „размишљање ван оквира“ заиста требало да значи „размишљање ван света“?

Сви имамо зоне комфора. Сви се можемо заглавити у стварности и озбиљности наших послова. Играње са идејама попут напада зомбија у почетку може изгледати као малолетнички и бесмислени приступ решавању проблема. Али погледајте како је то отворило очи и развило идеје код оних у америчкој влади – групи која свој посао схвата крајње озбиљно.

Ако тражите мало свежег размишљања, размислите да изађете из удобности свог свакодневног посла и уђите у своју зону нелагодности.

Ево неколико упутстава да вам постане „нелагодно“:

1. Препознајте своје зомбије: Које су највеће потенцијалне претње вашем послу? Шта је то што открива ваше рањивости. Да ли претње постоје због стварне слабости вашег пословног модела или зато што једноставно не желите да мењате посао? Ако сте дошли на идеју да неутралишете претњу, како би то изгледало? Ко би се борио против вас? Зашто?

2. Скините своју маску за један дан: Потражите перспективне људе који се можда не слажу са вама. Студија коју су спровели „Forbes Insgihts“ и „O.Ц. Институт Танер“ који је вишеструко награђиван, открио је да ће људи који су посегли изван зоне комфора разговарати са људима који могу имати супротстављене, другачије, непристрасне или чак вансеријске перспективе 3,4 пута је већа вероватноћа да ће дотаћи крајње финансијске резултате.

3. Пронађите супротности и могућности: Један од најзанимљивијих аспеката „CONPLAN 8888-11“ био је да су планери чак уклонили и преокренули измишљени стереотип о зомбијима. Вегетаријанци? Заиста? Размотримо иновације производа које спајају супротности. На пример, шта ако бисте могли да понудите највећи квалитет и најнижу цену, као што је то учинио Kостко. Истражујући странце – и играјући се „Шта би се десило ако би…“, размотрићете ствари о којима никада пре не бисте помислили.

Када су у питању зоне комфора на послу, најстрашнија опција је „нема промене“ уопште – јер тада сви постајемо мртви људи. Баците се у ватру и погледајте шта то значи за ново размишљање и нови напредак и раст у каријери и успеху.

(Ало)

KOMENTARI4 коментара

 1. Cp6a says:

  Лиииии! Ово постаје све занимљивије. А и алиене су изгледа прошверцовали на Земљу. Бедни гмазови, ђаво их однео!

  • Kosovac says:

   @ Срба, …..Нису алиени, зомби су сорошоиди.

 2. milorad2 says:

  zombiji su prosečni gradjani bilo koje države, "borci" su elita i njihovi plaćenici,vrlo zanimljivo pošto je glavna premisa zombi filmova realtivana BEZOPASNOST i totalna GLUPOST zombija, ali njihova snaga je što ih ima na milijarde i skoro SVUDA de mrdneš.to je i osnovini moto straha.Takodje slom izvora resursa za "preživele" i opšta blokada kretanja.U slučaju SLOMA organizovane države za grupe koje bi želele UDOBNO da prežive gladne i besne mase koje ne prezaju ni pred čime ovaj plan je otprilike poigravanje tig modela situacije.VI ste ZOMBI,ONI su plemeniti PREŽIVELI LJUDI.Jednu stvar su smetnuli sa uma ,u filmovima zombiji nemaju i ne upotrebljavaju nikakvo ORUŽJE.

 3. Gagi says:

  Usrali se od zombija koje su sami stvorili. Zeleli ste ,gledajte i branite se. Izgore vam ona najskuplja i debela sveca koju ste zapalili za uspeh i zdravlje, doduse, dosta dugo je gorela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u