CONPLAN 8888-11: Америчка влада има план за зомби АПОКАЛИПСУ!

CONPLAN 8888-11: Američka vlada ima plan za zombi APOKALIPSU!

7 jula 2020

Vlada Sjedinjenih Američkih Država imenovala je zvaničnika za zombi apokalipsu. Plan koji nosi ime „CONPLAN 8888-11“, a takođe je poznat i kao „Protivzombijska zaštita“, napisan je 2011. godine. Ukoliko mislite da je to neki uvrnuti birokratski humor, varate se.

Prva rečenica dokumenta bukvalno glasi: „Ovaj plan zapravo nije napravljen kao šala“. „CONPLAN 8888“ takođe je poznat kao plan za odbranu od zombi napada kada nastupe dani apokalipse.To je zvanični dokument Strateške komande za odbranu Ministarstva odbrane SAD „CONOP“ koji opisuje plan za odbranu od zombija. Dokument od 30. aprila 2011. prikazuje zamišljene scenarije napada zombija kao deo obuke vojnika i kadeta za vojno delovanje i planiranje.

Naime, 2011. godine javnosti je otkriven plan koji je sačinila američka vlada pod nazivom „CONPLAN 8888-11“ ili „Protivzombijska zaštita“. U dokumentu je data strategija za odbranu od napada zombija. I da, stvarno je.

Portal „Forbs“ je došao do podataka da je američka vlada objavila ovaj izveštaj. Tokom čitanja izveštaja otkriveno je dosta toga. Na neki način bila je to inovativno sjajna ideja – posebno jer dolazi iz mesta u kome ne postoji neko posebno preterano kreativno razmišljanje, američkom Stejt departmentu.

Kreatori plana „Counter Zombie Dominance“ namerno su izabrali zombije da bi bili kreativniji i da vojsci ponude model odbrane.

Dizajn plana je proizveo ozbiljnu stratešku vrednost. Koristi se za pomoć stvaraocima odbrambenog plana da istraže neočekivane, neplanirane pretnje i nauče kako da strateški razviju odbranu za svaku moguću varijablu ili pretnju.

Prema DIisklajmeru u „CONPLAN 8888-11“, tvorci dokumenata su uneli sledeće:

– Ovaj plan nije zamišljen kao šala. Tokom leta 2009. i 2010. godine, dok su obučavali pomoćnike iz lokalne eskadrile za obuku u JOPU pripadnici komponente USSTRATCOM slučajno su otkrili da je hiperbola uključena u pisanje „plana za preživljavanje od napada zombija“ zapravo omogućila vrlo koristan i efikasan trening.“

U osnovi, planeri su shvatili da bi mogli da izazovu političke probleme ako rade koristeći već očekivane imenovane neprijatelje. Koristeći zombije kao neprijatelje, planeri su izbegli rizik javnosti pretpostavljajući da postoji stvarna trenutna pretnja, ali što je još važnije oni su otvorili novi nivo razmišljanja – izmišljena priroda omogućila je planerima da se izbace iz starih okvira razmišljanja.

Još zanimljivije je bilo objavljivanje dokumenta javnosti. Autori plana su za Disklajmer izjavili, „Namera nam je bila da taj alat stavimo“ u divljinu „kako bi drugi koji su bili zainteresovani da pronađu nove i inovativne načine obuke planera imali na raspolaganju alternativni i doduše, nekonvencionalni alat“.

U osnovi, planeri su napravili pravi „bum“ novim, inovativnim načinom razmišljanja. I uspelo je. Ali, da li bi „razmišljanje van okvira“ zaista trebalo da znači „razmišljanje van sveta“?

Svi imamo zone komfora. Svi se možemo zaglaviti u stvarnosti i ozbiljnosti naših poslova. Igranje sa idejama poput napada zombija u početku može izgledati kao maloletnički i besmisleni pristup rešavanju problema. Ali pogledajte kako je to otvorilo oči i razvilo ideje kod onih u američkoj vladi – grupi koja svoj posao shvata krajnje ozbiljno.

Ako tražite malo svežeg razmišljanja, razmislite da izađete iz udobnosti svog svakodnevnog posla i uđite u svoju zonu nelagodnosti.

Evo nekoliko uputstava da vam postane „nelagodno“:

1. Prepoznajte svoje zombije: Koje su najveće potencijalne pretnje vašem poslu? Šta je to što otkriva vaše ranjivosti. Da li pretnje postoje zbog stvarne slabosti vašeg poslovnog modela ili zato što jednostavno ne želite da menjate posao? Ako ste došli na ideju da neutrališete pretnju, kako bi to izgledalo? Ko bi se borio protiv vas? Zašto?

2. Skinite svoju masku za jedan dan: Potražite perspektivne ljude koji se možda ne slažu sa vama. Studija koju su sproveli „Forbes Insgihts“ i „O.C. Institut Taner“ koji je višestruko nagrađivan, otkrio je da će ljudi koji su posegli izvan zone komfora razgovarati sa ljudima koji mogu imati suprotstavljene, drugačije, nepristrasne ili čak vanserijske perspektive 3,4 puta je veća verovatnoća da će dotaći krajnje finansijske rezultate.

3. Pronađite suprotnosti i mogućnosti: Jedan od najzanimljivijih aspekata „CONPLAN 8888-11“ bio je da su planeri čak uklonili i preokrenuli izmišljeni stereotip o zombijima. Vegetarijanci? Zaista? Razmotrimo inovacije proizvoda koje spajaju suprotnosti. Na primer, šta ako biste mogli da ponudite najveći kvalitet i najnižu cenu, kao što je to učinio Kostko. Istražujući strance – i igrajući se „Šta bi se desilo ako bi…“, razmotrićete stvari o kojima nikada pre ne biste pomislili.

Kada su u pitanju zone komfora na poslu, najstrašnija opcija je „nema promene“ uopšte – jer tada svi postajemo mrtvi ljudi. Bacite se u vatru i pogledajte šta to znači za novo razmišljanje i novi napredak i rast u karijeri i uspehu.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. Cp6a says:

  Liiiii! Ovo postaje sve zanimljivije. A i aliene su izgleda prošvercovali na Zemlju. Bedni gmazovi, đavo ih odneo!

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..Nisu alieni, zombi su sorošoidi.

 2. milorad2 says:

  zombiji su prosečni gradjani bilo koje države, "borci" su elita i njihovi plaćenici,vrlo zanimljivo pošto je glavna premisa zombi filmova realtivana BEZOPASNOST i totalna GLUPOST zombija, ali njihova snaga je što ih ima na milijarde i skoro SVUDA de mrdneš.to je i osnovini moto straha.Takodje slom izvora resursa za "preživele" i opšta blokada kretanja.U slučaju SLOMA organizovane države za grupe koje bi želele UDOBNO da prežive gladne i besne mase koje ne prezaju ni pred čime ovaj plan je otprilike poigravanje tig modela situacije.VI ste ZOMBI,ONI su plemeniti PREŽIVELI LJUDI.Jednu stvar su smetnuli sa uma ,u filmovima zombiji nemaju i ne upotrebljavaju nikakvo ORUŽJE.

 3. Gagi says:

  Usrali se od zombija koje su sami stvorili. Zeleli ste ,gledajte i branite se. Izgore vam ona najskuplja i debela sveca koju ste zapalili za uspeh i zdravlje, doduse, dosta dugo je gorela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *