ЧОВЕК ИЗ ВРХА ВЛАСТИ ТВРДИ: Спрема нам се рат! ЕВО КО ГА СПРЕМА И ШТА ЈЕ ЦИЉ!

ЧОВЕК ИЗ ВРХА ВЛАСТИ ТВРДИ: Спрема нам се рат! ЕВО КО ГА СПРЕМА И ШТА ЈЕ ЦИЉ!

31 марта 2018

Коме је било потребно иживљавање над Марком Ђурићем и покушај бестидног понижавања Србије тиме што функционера Владе, главног преговарача у дијалогу са представницима Шиптара са Косова и Метохије, вучеш као пса по приштинским улицама? Свакако, ономе ко жели мир, тако нешто није било неопходно. Но, да ли су ти који су то урадили такво непочинство сами осмислили? Не, наравно да нису и то је кључ комплетног проблема.

ПОНИЗИТИ СРБИЈУ, ПОСЛАТИ ПОРУКУ

Дакле, поента је била понизити Србију и послати јој поруку ко газдује Косовом и Метохијом. Не, нису то Шиптари, јер они су пешадија. Газде су западне силе које ниједну реч осуде нису упутиле на бесрамно хапшење и малтретирање Марка Ђурића, што је само додатни показатељ да су сва она кундачења и батинања наших сународника у Косовској Митровици, па и само хапшење Ђурића, осмишљени на Западу, а оперативна акција је испланирана у некој од база КФОР-а. Чак сам убеђен да су поједини команданти КФОР-а селектирали специјалце и одређивали ко ће оперативно на терену да командује акцијом.Циљ је био провера Србије и њене трпељивости, односно опипавање пулса како ћемо да реагујемо. Зато и верујем да ће се сличне свињарије понављати, јер све док се будемо борили за наша права на Косову и Метохији, тако ће се доказивање ко газдује нашом покрајином додатно појачавати. Док се не приволимо да одустанемо од те борбе, на шта иначе немамо право. До које границе ће се то провоцирање померати? Све док нас не увуку у сукоб, како би нас окривили за почетак истог и како би добили легитимитет да нам некаквим блицкригом протерају становништво.

Да упростим, плашим се да вашингтонски и бриселски креатори сукоба имају за циљ да направе нови рат на Балкану, који би по њиховом мишљењу са слабом Србијом врло кратко трајао и био ограничен на акцију шиптарске пешадије, добро логистички потпомогнуте снагама КФОР-а и Еулекса. Циљ би био етничко чишћење севера Косова и Метохије и коначно успостављање власти Приштине, те довођење Србије пред свршен чин да прихвати реалност на терену.

Наравно, Србија ће моћи овакве провокације да трпи до одређене границе. На сву срећу, приликом терористичког акта и киднаповања Марка Ђурића нико од присутних Срба није потегао оружје. Што не значи да неки наредни пут то неће у самоодбрани да учини. Шиптарски медији су одмах по киднаповању Марка Ђурића покренули причу да су извели антитерористичку акцију, што нам показује да су унапред планирали да ће неко од Срба потегнути пиштољ или пушку, а то би им дало легитимитет да оправдају наводну борбу против тероризма.

КАКО СЕ ОДБРАНИТИ БЕЗ СУКОБА?

Отуда су хладне главе наших Срба у Косовској Митровици биле кључ да до тоталног хаоса не дође већ у понедељак. Бескрајно хвала нашем народу на суздржаности, јер то нас је спасло ширег сукоба. Замислите да је само један од оних терориста којим случајем погинуо у понедељак од српског метка? Сложићете се, имали бисмо хаос над хаосима који нико жив не би могао да заустави. Оно чега се истински плашим је осмишљавање нових сличних сценарија у наступајућем периоду где ће неко од Срба, можда и убачен у наше редове, узвратити и тиме започети лудницу.

Србија мора да буде свесна да неће моћи бескрајно да буде трпељива, но то опет мора да нам сугерише да пробамо да се одбранимо разноразним алтернативним решењима, а да не будемо увечени у сукоб. То је врашки тежак задатак за наше руководство и нисам сигуран да је реално остварити га. Државна логистика у што бољем организовању Срба на Косову и Метохији, најпре кроз одређени вид цивилне заштите, али и успостављање истинске извршне власти кроз Заједницу српских општина, довољно је добра за почетак.

Рат на Балкану, који је увелико почео, водиће се у наступајућим годинама разноразним методама. То дефинитивно није шири фронтални рат у коме масовно гине становништво. То је рат разноразним субверзијама, терористичким упадима, спиновањем информација, политичким притисцима. На нама је да будемо одговорни, да се за тај дуги рат добро спремимо и да никако не дамо повод да нас неко оптужи за било какав сукоб, а опет да очувамо достојанство и да се боримо за оно што нам припада.

Спремите се, борба ће бити изузетно дуга.

(Владимир Ђукановић, Стандард)

KOMENTARI28 коментара

 1. goran says:

  Ma, kakva borba, Srbi se se vec predali i prodali.

  • Za Srbiju says:

   Схватили шиптари и запад, да од нас нема ништа.

   • Sančo Pansa says:

    Ljudi, da li vi uopšte pratte dešavanja u svijetu i Srbiji!!! Zapadnjacima se žuri da isprovociraju sukob prije nego što se Šiptari sami predaju, jer ovo su poslednji trzaji SAD-VB i EU, jer Rusija je uzela vojno preimućstvo a Kina ekonomiju a to su dva najveća aduta bez kojih su ostali a sada ih posjeduju SRPSKI SAVEZNICI koji nas naoružavaju svakodnevno kao da je pravo ratno stanje već počelo!!! NATO nije imao petlju da se sukobi s Rusijom zbog Sirije, Izraela, S.Arabije i bogatsva koje se mjeri desetinama hiljada milijardi, a ne da se zalete da ginu za Šiptare koje nema više pas za šta da ujede! Srbija ima takvo naoružanje da ih zgazi za tri mjeseca!!! BLEFIRAJU I ŠIPTARI I ZAPADNJACI!!!

    • živoder iz Oseka i Ovčare says:

     I ti objašnjavaš toj dvojici degena...

  • Dane Radakovic says:

   srbi se ne predaju srbi su pobijeni 1946 godine kada su CICU OBESILI KOMUNISTI CRVENE USTASE

 2. Trifun says:

  Dukanovic ne razumije da smo mi ZAUVIJEK OPTUZENI, bez obzira na krivicu, jer smo Srbi = mali Rusi prema kojima se oni ne ustezu da pokazuju otvoreni rasizam, za sta ce platiti visoku cijenu nema sumnje na kraju. Tako da od te taktike NEMA NISTA. Nasi neprijatelji postuju samo SILU nista drugo. Sa njima se NE MOZE PREGOVARATI a jos manje dogovarati, oni vode SISTEMATSKE GENOCIDE nad nasim narodom, RUTINSKI nas napadujuci KAD GOD IMAJU PRILIKU. Ovaj put NEMAJU PRILIKU, jer je Rusija spremna ovaj put za direktnu vojnu pomoc u slucaju da krenu na nas narod, BILO GDJE, opet. U to mozete biti 100% sigurni. Napravili su VELIKU GRESKU koja ce im se zestoko razbiti o glavu. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 3. Zoran says:

  Ako hocete ovo da izbegnete, postoji samo jedan nacin. Stopirajte pregovore, prebacite ih na nivo UN i stavite Rusiju iza sebe, kako vojno, tako i politicki. Sve ostalo je mrcvarenje i ne vodi nicemu(dobrom). Al Вучићи mi nesto mnogo rasteze i pravi se lud.

 4. Trubadur says:

  Za 1000 evrica svako ce pristati da ispali metak, narod je doveden do gladi, to se takticki radilo i vlada je isto kriva. Najgore je da bude rat, a na kraju ce Kosovo opet biti nezavisno, a narod ginuo-Za sta? Nego pamet u glavu pa prodati Kosovo i traziti velike pare. To je politika.

  • Batina says:

   Oda I vi napustite Dubrovnik da vas ne pobijemo.

  • Edmond Dantes says:

   Trubadur koliko bi naplatio za nase Srbe na Kosovu?Koliko za nase svetinje?Zar te nije malo sram?

  • MILENA NIKŠIĆ says:

   E MOJ TRUBADURE, TI BI TO URADIO? ZAŠTO? DA PRODAJEŠ NAŠU HILJADUVEKOVNU DRŽAVU . PA SUTRA ĆE ODMAH TRAĆITI VOJVODINU, HRVCATSKA VEĆ SA ČANKOM SE DOGOVARA DA UZME CELU BAČKU SA DUNAVOM, I CEO SREM SA ZEMUNOM, A BANAT I ISTOČNU SRBIJU RUMUNIJI, I RAŠKU OBLAST TURSKOJ, UZEĆE I POLA CRNE GORE, ŠTA ĆE SRBIJI OSTATI? OD DRŽAVE.SRBIJA JE BILA SA DALMACIJOM, TO JE SRPSKO LIKA, KORDUN I POSAVINA, A ODMAH ĆE NEKO UZETI I BEOGRAD ŠTA OSTAJE OD SRBIJE-NIŠTA, NEKADA JE VOJVODINA BILA POLA RUMUNIJE TEMIŠVAR, ARAD, I SVA ISTOČNA SRBIJA DO CRNOG MORA,SRBIJA JE IZLAZILA NA TRI MORA, SADA NEMA NI JEDNO, , ZA TEBE JE POLITIKA KAO I VUČIĆEVA MORA DA SI NEKI BOT SNS-OVACA ZA NOVAC.SLOBODA NAŠE DECE I POKOLENJA SE NE PRODAJU.ŠTO SU ŠIPTARI PRE 100 G, SIŠLI SA BRDA NA KOSMET TU JE KRIV KRALJA ALEKSANDAR KARADJORDJEVIĆ, ŠTO IM JE DOZVOLIO, NISU IMALI NIKAKVU KULTURU NITI IŠLI MEDJU NAROD SAMO KOZE I OVCE, KOLIKO STOLEĆA TREBA DA PRODJE DA PROMENE KULTURU ŽIVLJENJA U PISMENOM DRUŠTVU?NEMA TIH PARA KOJIMA BI MI PRODALI CARSTVO DUŠANOVO,NEMA PARA ZA NAŠU SVETU KOLEVKU, ZA NAŠE BOGOMOLJE KOLIKO HILJADA GODINA JE BILO SRPSKO, UČI MALO ISTORIJU DA JE GLAVNI GRAD DONJE SRBIJE BIO SKADAR, SVE PA I DUBROVNIK, I CELA OBALA JADRANSKOG MORA, NEMA PRODAJE NITI PREDAJE, I NAŠI PRETCI SU BRANILI GLADNI I SMRZNUTI, A ONI SU JOŠ BILI U BRDIMA I PLANINAMA U 1912 G,NISU IMALI NI SVOGA VODJU NEGO SU PODIGLI SPOMENIK NAŠEM JUNAKU SKENDERBEGU I PRISVOJILI JE DA JE NJIHOV.SEDI MALO I UČI PA NEĆEŠ PRODAVATI DEO PO DEO SRBIJE, TO JE POSTOJBINA SVIH DRBA TAMO SU KOSTI BORBE SA TURCIMA NAŠIH JUNAKA CARA LAZARA, MILOŠA OBILIĆA , 9 JUGOVIĆA, SVI ONI I JOŠ MNOGO JUNAKA KOJI SU SE SA TURCIMA BORILI I TURCI POBEGLI.TAMO JE RASPOREN SULTAN MURAT,BILO JE PUNO KRVI I MRTVIH JUNAKA, A SADA BI TI DA PRODAJEŠ AMERIKANCIMA KOJI SU SKROZ PROPALI KAO I MI, OD OTIMANJA TUDJE TERITORIJE NEMA SREĆE, A USKORO KOSOVO ĆE BITI NAŠE <3

 5. Trubadur says:

  Dok prelepa srpkinja seta dva kuceta, albanka seta desetoro dece. Prst na celo pa razmisljaj srbine jer i ti si poceo da setas kucice. Sada je kasno za Kosovo, nego da se misli na vreme jer albanke se udaju za srpske momke po selima i vec su stigle do Arilja. Neka beogradjanke i dalje setaju kucad po gradu.

  • goran says:

   Ne setaju samo kucad, ima ih i koje vole macke i kanarince. A crnce vole najvise.

 6. Budimir Trajkovic says:

  Pogledajte seriju Peaky Blinders od nasih partnera I sve vam je jasno. To je nacin proban toliko puta. Sta znači to? Pa treba nase drage partnere nauciti da budu vise humani a manje skotovi. Da biti skot se ne isplati,biti human se isplati. Prvo jer ce te imati Srbe za prijatelje. Znači partneri natrag u skolu na ucenje!

 7. Nićifor says:

  Đuka, koja će to civilna zaština braniti naše Srbe na severu Kosova i Metohije? Ona koju je Briselskim sporazumom Vučić rasformirao? Odbraniće nas oni iz ZSO koja će biti organizovana po zakonu Kosova, sa nikakvim izvršnim ovlašćenjima. Dok Vučić nije uklonio barikade na mostu na Ibru nikom nije padalo na pamet da krene na sever Kosova i Metohije. Hrabar si mi ti sa stolice svoje Kopernikus televizije. Prosipati gluposti možeš onima koji ne znaju ko je potpisivanjem Briselskog sporazuma doveo Srbe na KiM u bezizlaznu situaciju. Ako ti je do rata spremi se ti za njega i predvodi ga.

 8. Neko says:

  E sada se vidi zasto je po briselskom sporazumu ukinuta civilna zastita na severu Kosova i Metohije.

 9. zlatko says:

  Ovaj "Čovek iz vlasti" kao i svi ljudi iz ove vlasti samo fantaziraju o ratu. Neki od njih se sećaju, a drugi su slušali od starijih kako je za vreme "onog rata" pod vodjstvom Miloševića bilo lako i lepo pljačkati Srbiju. Samo skupljaš kajmak i odvlačiš plen u svoje jazbine, a niko te ništa ne pita, jer, zaboga, rat je! Uzimali su šta su i koliko su hteli. Stanove, vile, novac, žene, sve što im padne na pamet. Miloševićev sin je, ofarban u plavo, jurcao po Srbiji u skupim automobilima i švercovao akciznu i zabranjenu robu, a svita za njim ga u stopu pratila, aktuelni predsednik je maznuo veliki stan, isto kao i upravo sa vlasti sišavši predsednik. Milošević je za nekoliko dolara "otkupio" vilu na Dedinju, a svi oni zajedno pomažnjavali su milijarde i milijarde srpskog novca I niko od njih nije odgovarao. Ova fantazija greje dušu i današnjim "podgrejanim" radikalima i zato će učiniti sve da do rata, makar maleckog od svega mesec-dva dana, dodje, iako za njega nema državnih razloga, i iako ga geopolitičke prilike praktično onemogućavaju. # Rat na našim prostorima je nemoguć iz nekoliko razloga. Prvi je što je zapad ne misli kao što "čovek iz vlasti" kaže da je Srbija slaba. Zapad ZNA da bi se Rusija morala umešati u sukob htela-ne htela, a u tom slučaju odnos snaga se drastoćno menja. Srbija je suviše blizu Rusiji i geografski i etnički i politički da bi ona mogla da je prepusti bilo kome drugom. Mi znamo da je Zapadu u principu skoro svejedno hoće li dobiti ili izgubiti neki rat. On najveći deo profita ostvaruje TOKOM rata, tako da obično ne brine previše o ishodu. Medjutim, situacija u Srbiji je donekle drugačija. Zapad ne želi da izgubi svoje (prilično klimave) pozicije na Balkanu, jer sa njihovim gubitkom, gubi sve do Ukrajine. Iako su svesni da je Ukrajina za njih izgubljena, ona im još uvek treba za destabilizovanje Rusije. Ako bi izgubili Balkan, definitivno bi izgubili svaku mogućnost da destabilizuju Rusiju. Sve ostale tačke na ruskoj granici su im daleko nedostupnije, teže razumljive, skuplje i nepredvidljivije. Koliko god SAD i njihov vojni i vojnoindustrijski kompleks voli da ratuje, o ratu u Srbiji se ipak nešto pita i Evropa, ako ništa drugo, a ono kao važan deo NATO pakta. Teško da bi Evropa posle svega kroz šta je prošla poslednjih nekoliko godina mogla da podnese još jedan rat na svom tlu. Čak i ako bi Nemačka, Holandija i sl. i prihvatile ratne operacije, ostale zemlje bi odbacile takvu mogućnost, ne iz prijateljstva prema nama, već zbog svojih razloga. # I konačno, "čovek iz vlasti" zna da nema nikakve potrebe za ratom i da to zna i srpska i albanska strana, kao i sve države i regionalne i svetske organizacija EU, UN, NATO, SAD, Rusija, Kina. Situacija oko KiMa je jasna kao dan. Postoji rezolucija 1244 koja je još uvek na punoj snazi i sve nedoumice se MORAJU rešavati po njoj. Ona ne ostavlja nikakav prostor za verbalne ili oružane sukobe. Pošto "čovek iz vlasti" zna i da sa vrlo malo političkog angažovanja KiM može da se vrati u okvire države Srbije, a vlast to pokušava da odloži na neodredjeno, po mogućstvu vrlo dugo vreme, tj. na nikad, on priča o spremnosti zapada i šiptara da izazovu rat. # Vučić koji je, kažu, ilegalno i tajno u svoje ime i za svoj račun prodao KiM šiptarima za stotinjak miliona, sad pokušava da "održi reč", tj. da isporuči kupcu prodatu robu, KiM zajedno sa Srbima. # Ruku na srce, oni, podgrejani radikali, ni ne umeju da realizuju bilo šta na državnom nivou, niti misle da im je to zadatak. Njihov šef im je objasnio da je njihov zadatak samo da njemu što više nakradu, a sve ostalo je nevažno. # Ovakve tekstove "upozorenja" vlast redovno pušta u narod kao otrov, delom radi svoje zabave, a delom da nama zagorča život, zgrozi nas i malo utiša naše otpore. Ali svi jasno vide da su kod nas na vlasti lažovi i lažnjaci koji nisu u stanju da razlikuju istinu od svojih bolesnih fantazija, koji oko sebe šire neku svoju pseudorealnost u koju ni oni ne mogu sasvim da poveruju, ali oni se trude, a mi se ni ne trudimo. Zato, novinari, analitičari i ostala pseudoelito, prestani da plašiš mečku rešetom i ostavi ovaj dobri narod da se bori za svoju egzistenciju koju ste mu vi svi zajedno doveli na sam rub provalije.

 10. MN says:

  Srbija vise nece ratovati kako kaze predsednik i nece dopustiti novu Oluju i Blijesak. Srbi sa KiM mirnom reintegracijom(kao Slavonija i Baranja 1996) ulaze u kosovski drzavno pravni poredak jos od potpisa Briselskih sporazuma. Eto to je predsednikova miroljubiva i kompromisna politika.

  • Zašto svi ispuštaju u nabrajanju hrvatskih zlodela says:

   Zapadni Srem

 11. trubadur says:

  Ko ce da ti ratuje I protiv koga I ZA STA? Daj ljudi uozbiljite se, da vam iskljuce struju na jedan dan pukli bi svi, ne mozete da napunite mobilne I eto vam kraja. Sa kim se zavaravate. Cuti tamo predsednicee I potpisuj da ne bi opet dobili uranijum po glavama. Spasi I ovo malo naroda sto je ostalo I ne filosofiraj.

  • zlatko says:

   O čemu ti to? Šta da potpisuje? Da se odrekne KiM? Onda može istovremeno, da ne gubi vreme, da potpiše i da se odriče Vojvodine, Raške, južne i istočne Srbije itd. dok od Srbije ne ostane ništa. Plaše nas ratom da bi izboksovali reakciju kakva je ova tvoja. Zato se ti blago meni uzdrži od svojih stvarnih ili odglumljenih paranoja i ostavi nas ostale da razmišljamo svojom glavom. Rata više u Srbiji neće biti. Ne zato što će ga sprečiti kilavi AV, nego zato što ga ne žele velike sile. To je sva mudrost. Naročito ne može biti rata uranijumskim bombama i sličnim Nato specijalitetima iz 1999. Prosto da prostije ne može biti. A to što je AV već prodao KiM šiptarima, njegov problem. Neka vidi šta će sa tim, hoće li vratiti pare ili izaći na dvoboj sa Tačijem ili Haradinajem ili Pacolijem, baš nas briga. Mi niti smo trgovali niti bilo kome dugujemo.

  • Kolovrat says:

   Spasi sebe i potpisi da mi poklanjas i ti tvoju mamu.

 12. PRVA LINIJA says:

  DA SME DA POTPISE POTPISAO BI ODAVNO, I ON I ONI PRE NJEGA, SAD SE TRAZE ONI POSLE NJEGA...POHAPSITE TUZIOCE KOJI NE PODIZU OPTUZNICE VEC UZIMAJU NOVAC OD OPTUZENIH, POHAPSITE SUDIJE KOJI NE SUDE I NE POSTUJU USTAV R. SRBIJE, POHAPSITE POLITICARE I TAJKUNE KOJI SU OPLJACKALI ZEMLJU I NAROD PA TEK ONDA RESAVAJTE PITANJE KOSOVA...POLICAJCA KOJI UZME 1000 DIN. DA NE NAPISE KAZNU OSUDITE NA 10 GODINA ROBIJE I ETO PROSPERITETA, NAPRETKA I USPEHA NA SVIM POLJIMA, TAD CE PREDSEDNIK IMATI VECU PODRSKU OD PUTINA, NE ZBOG KRADJE NA IZBORIMA ILI KONTROLE MEDIJA, TAD CE NAROD IMATI MOTIV DA SE ZRTVUJE I BORI KAO NEKAD, TAD CU MOCI I BEZ STRUJE I BEZ MOBILNOG TELEFONA, TAD CU BITI SPREMAN DA SVOJIM ZIVOTOM BRANIM SRBIJU...

 13. tigar says:

  Šta će mi Srbija bez Kosova i Metohije,ratovao sam kao momak za Kosovo i Metohiju i opet ću!Hteli neki ili ne,to je Srbska teritorija okupirana,i biće vraćena oružijem,tvrdim!

  • zlatko says:

   Dilemu o ratu je nametnuo AV, a ona zapravo uopšte ne postoji. Dovoljno je da naše vlasti ne potpisuju više ništa, da podržavamo Srbe koji tamo žive, da budemo strpljivi i da u sledećih nekoliko meseci ili godina povučemo par mudrih poteza. Ali pošto je AV već prodao KiM šiptarima ili amerima, svejedno, on radi našeg zastrašivanja, tj. da bi mu lakše prošla izdaja, uvodi u diskusiju rat kao opciju. Nemojmo nasedati na te njegove dripačke štosove.

 14. Бранко says:

  И добро, пошто није успео кварни план шипаца, да ли сада имамо права да било шта оправдано одбијемо и почнемо да мењамо мењамо ток решавања питања КиМ или ћемо само наставити по диктату запада, док они не добију све нашим пристанком , без трунке отпора. Ко је овде луд г-дине Ђукановићу?

 15. Milutin says:

  Све овакве изјаве имају пропагандни карактер са јасним циљем да припреме СРБЕ на велеиздају коју спрема ова власт са снс странком као главним и јединим организатором те велеиздаје. Уосталом како то да овај страначки посланик сам прича и анализира а да ниједна наша служба безбедности то не саопшти нама грађанима. Чињеница је да ова власт са снс странком на челу власти о свим битним питањима за СРБЕ И СРБИЈУ ЋУТИ. ЗАШТО. Но да је ова изјава само пропаганда показује и чињеница да нема упозорења са РУСКЕ СТРАНЕ која увек на време реагује и СРБИМА саопштава шта их чека.

 16. Marko says:

  Ako zarate NATO i Rusija, na čijoj će strani biti Srbija? U svakom slučaju će biti legitimna meta. A onaj ko je savladao tehnologiju da se sačuva od protivničkog udara i radijacije, mogao bi prvi da se odluči na napad. Šta će uraditi Srbija? Najverovarnije će biti na pobedničkoj strani, kao i uvek u istoriji. A posle rata će biti gubitnik, kao i uvek u istoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u