ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ОТКРИО прљав веш Хилари Клинтон, ПРОНАЂЕН МРТАВ У ВАШИНГТОНУ! Асанж нуди награду ономе ко…

ČOVEK KOJI JE OTKRIO prljav veš Hilari Klinton, PRONAĐEN MRTAV U VAŠINGTONU! Asanž nudi nagradu onome ko…

11 januara 2017

who-killed-seth-rich

U Vašingtonu je pod sumnjivim okolnostima ubijen bivši saradnik aparata Nacionalnog komiteta Demokratske partije Set Rič (27) koji je dovođen u vezu sa „odlivanjem“ kompromitantnih tajnih podataka iz njenog vrha ka WikiLeaks.

Otac žrtve – Džoel Rič – rekao je u izjavi telekanalu Fox News da njegov sin nije krivac što je prljavi veš demokrata u vreme predsedničke kampanje došao do američke, pa i svetske javnosti:

„Svima koji su znali Seta, potpuno je jasno da on probleme nije na takav način rešavao. Jer, on nikada izlaz nije tražio izvan sistema, odnosno izvan Nacionalnog komiteta“.

Džoel ne deli sumnje – bar želi da ostavi takav utisak – da je njegov sin postao žrtva zavere sa političkom pozadinom. On iznosi sopstvenu pretpostavku:

„Uzrok njegove smrti (10-og jula prošle godine) verovatno je u tome što se u nezgodnom momentu našao na mestu na kojem nije smeo da bude. Da, znam da postoji masa pretpostavki, ali će one to i ostati dok se ne nađu novi dokazi“.

Fox News je svojim gledaocima ukazao da je osnivač WikiLeaks Džulijan Asanž ponudio $20 hiljada za pomoć u otkrivanju i hvatanju ubica Seta Riča.

Ovoj sumi treba pridodati $100 hiljada koje je za isto obećao uticajni član lobija Republikanske partije Džek Berkman i – 25 hiljada dolara koje je obećala policija.

Iako WikiLeaks iz principijelnih razloga skriva svoje informatore i izvore svojih publikacija, Asanž je još letos jednoj holandskoj televiziji rekao da dopušta mogućnost da su informacije iz Nacionalnog komiteta Demokratske partije mogle biti dobijene od Riča.

Rič je ubijen sa dva metka ispaljena u leđa. Na ulici u Vašingtonu.

Policija je objavila da je Rič u jednom baru ostao do 1 sat iza ponoći i da je – vraćajući se kući – usput telefonirao ocu, bratu i prijateljici.

Ona je potom posvedočila da je – dok su razgovarali – čula i neke tuđe glasove, ali da joj je Set rekao da je sve u redu i da samo što nije stigao do kuće.

Ubijen je dva minuta kasnije. Tačnije: umro je nešto kasnije u bolnici.

Niko nije ni taknuo njegov novčanik, smartfon, sat, zlatni lanac oko vrata i ključeve.

Kamera video-nadzora obližnje prodavnice snimila je dvojicu nepoznatih koji su bili Riču iza leđa. Međutim, kamera je snimila samo noge ubica i žrtv u koja je posle dva pucnja pala na zemlju.

WikiLeaks je prepisku članova Nadionalnog komiteta DP objavio upravo početkom jula, a otkrila je da su u predsedničkoj kampanji aktivno podržavali Hilari Klinton i istovremeno saplitali njenog konkurenta – demokratu Bernija Sandersa.

Usledio je skandal koji je koštao položaja predsednicu Nacionalnog komiteta DP Debi Vaserman-Šulc i niz drugih iz vrha Demokratske partije.

Administracija Baraka Obame, kao što se zna, poslednjih nedelja uporno tvrdi da su prljavi veš Asanžu doturili „ruski hakeri“ a ne Set Rič…

KOMENTARI11 komentara

 1. Jovan says:

  To ubistvo je tako logicno i u Amerikansko- Engleskom stilu da je glupo i pitati ko je to uradio. Svi pravednici i borci za istinu koji se nadju na putu Zlocincima Novog. Sveyskog Poretka oni likvidiraju.

 2. Trifun says:

  Predsjednik Tramp ce uraditi dobro za Ameriku i sebe licno ako bude zahtevao da se to ubistvo razjasni do kraja! Ukoliko je u pitanju politicko ubistvo Hilari klana odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde!

 3. opet ja says:

  Smakle ga plaćene ubice porodice Klinton, to svi znaju, ali je previše novca u igri kao i uticaja (još uvek) na poluge vlasti u USA. Sve bi to trebalo Tramp da dovede u red.

 4. Anderlecht says:

  Ma nemojte nasjedati na ove gluposti. Žena izgubila izbore, gotovo je, kao da bi sada išla nekoga ubijati. Šteta je da novine i internet portali sve više postaju tablodi. Još tu napenale i njezinu sliku, dajte molim vas. Samo fali da drži nož i da kolje. Nemojte molim vas.

  • Naucnik says:

   a sto? kao nemoguce? Ne kazem ni da jeste ni da nije, ali ne bi bilo prvi put da Klintonovi skidaju nepodobne ljude.

 5. nikanor says:

  Nesrećniče, ubistvo se desilo 10 jula, dakle mnogo pre izbora. Očigledno nisi imao živaca da pročitaš članak.

 6. nenadDX says:

  Sreca ca nisu Tudjmanovi, i vi kljete bez opomene Sramota

 7. goody says:

  Zato im treba vratiti istom merom Oko za oko zub za zub nisu ništa džabe rekli stari naši

 8. Anderlecht says:

  '''Nesrećniče, ubistvo se desilo 10 jula, dakle mnogo pre izbora. Očigledno nisi imao živaca da pročitaš članak.'''...........A ti očigledno nisi bio ovdje kada je članak tek izašao...Ovi sa intermagazina su naknadno editovali članak da bi se oprali, kad sam ja čitao članak bio je duplo kraći i bez da se igdje spominjao datum ubojstva a i to ne mjenja ništa. Ova žena jeste zla ali da bi išla nekoga potplaćivati da ubije nekog nevažnog lika su teorije urote i u većini gluposti. Ovdje u članku čak i otac ovog ubijenog kaže da ovaj nije ništa radio u smislu da bi on izvlačio kompromotirajuće stvari po Klinotnovu. Ubojstvo nije rasvjetljeno, vjerovatno je ubijen u pokušaju pljačke, što bi klintova koja je i tada uvjerljivo vodila po anketama išla ubijati nekoga? To su sve tabloidne gluposti.

  • Redakcija Intermagazina says:

   Poštovani, Intermagazin ništa nije editovao, niti skraćivao, niti je proširio članak. Ova vest je agencijska vest. Molimo vas da ne izmišljate i ne okrivljujete Intermagazin za takve stvari da bi sebe odbranili. Hvala

 9. Anderlecht says:

  Pozdrav, ja sam siguran da je prvotni članak bio duplo kraći 11.1. oko pola 6 popodne i da je kasnije editovan. Ne znam, meni možda nije otvorio cijelu stranicu tj tekst moj kompjuter ili tako nešto, moguće, a možda je i editovan, ali s razlogom sam napisao da je editovano kada mi je ovaj predbacio da nisam pročitao da je ubojstvo bilo prije izbora. Uglavnom ništa ovdje nije napisano striktno protiv Intermagazina niti da bi se ja vadio na štetu Intermagazina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *