ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАВИО СРБИЈУ У ЦРНО САДА ПАНИЧИ: На Балкану се ствари не одвијају онако како треба!

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАВИО СРБИЈУ У ЦРНО САДА ПАНИЧИ: На Балкану се ствари не одвијају онако како треба!

14 јануара 2019

Некадашњи шеф Kосовске верификационе мисије ОЕБС, познат као главни одговорни за режирање инцидента у Рачку, рекао је да је тзв. корекција граница неправедна за тзв. Kосово, те да је Србија у јачој позицији.

– Нисам чуо могућа решења из преговора која би била прихватљива за решавање проблема.Видим да је једна страна спремна да преговара и говори о будућности, док је друга веома непромењена у свом ставу да је Kосово још увек део Србије. Србија наставља да изазива проблеме на северу Kосова са српском мањином. Србија је у јачој позицији. Они имају подршку Русије и других земаља на својој страни. Kосово је у слабој позицији. Само се надам да ће свако ко преговара за Kосово остати упоран да би било неприхватљиво ништа мање од признавања независности Kосова. Мало сам забринут да је садашња политичка класа, неки њени чланови, забринути због још једног облака који се надвија преко Специјалног суда за злочине ОВK. Неки од њих сматрају да ако не раде оно што кажу Европска унија или Сједињене Државе, лако их могу оптужити. Специјално тужилаштво је одавно покренуто и ја нисам чуо никакве оптужбе против било кога, али знам да су неки у садашњем руководству забринути да би могли бити лично оптужени за ратне злочине – рекао је Вокер.Он је забринут јер сматра да САД више немају ентузијазам да подржавају Kосово као независну државу.

– Мислим да су Сједињене Државе покушале да се повуку из своје претходне снажне посвећености Kосову као независној држави из више разлога. Пажња се пребацује на друге проблеме у другим деловима света. Kосово је мала земља. Сједињене Државе се не ослањају на Kосово за било шта, тако да интереси нису исти. Не бих рекао да су Сједињене Државе изгубиле интерес, али да губе ентузијазам који им је потребан да помогну Kосову да се развије као земља коју многи желе да буде. У тренутној америчкој администрацији не мислим да постоје људи који су били укључени у ослобађање или независност Kосова или који су свесни онога што се догодило пре масакра у Рачку. Тешко је објаснити колико је била лоша ситуација за народ Kосова под Слободаном Милошевићем. И нисам видео никакав знак од београдске владе да промени однос према Kосову, док су Сједињене Државе прешле на став да је било какав споразум прихватљив за нас. То ме фрустрира! – рекао је Вокер за ВоА.

Вокер је у интервјуу истакао да сматра да је оно што се догодило у Рачку створило лажну републику Kосово и у интервјуу није признао да је заправо он тај који је исценирао инцидент и слагао међународну јавност.

Фински форензичар Хелен Ранта потврдила да су је Вилијам Вокер и западне дипломате терале да фингира извештај о злочину у Рачку.

Судија Даница Маринковић каже да су представници ОЕБС показивали и за време 1999. године пристрасност према албанским терористима на Kосову и Метохију.

– Покушавали су три дана мене да спрече да уђем у Рачак, а знали су да је тамо било велико упориште терориста – рекла је судија Маринковић у „Ћирилици“.

Догађаји у селу Рачак из средине јануара 1999. године су већ годинама мета лажи и манипулације албанских и западних медија, јер је „Случај Рачак“ послужио албанском лобију да представи да су у том селу 15.1.1999. године убијени албански цивили, што је НАТО пакту касније омогућило да оправда своју агресију на СР Југославију 24. марта 1999. године.

KOMENTARI5 коментара

 1. Miroslav says:

  Тог смрада који је убијао прво Вијетнамце па Србе, треба бацити крокодилима да га поједу.

  • disi says:

   Kako samo od Vijetnam do Srbije, gde je juzna i srednja Amerika, Bisof Oskar Romero je ubijen 1980 od strane hunte,Vatikan ga je proglasio 2015 svecem. Tada su kruzili veliki tekstovi po svetskim listovima ko i kako je to uradio. Sve to nemate na internetu morate u arhivu tih listova. Kada dodje nova generacija oni joj serviraju nova ubistva, novu pravdu, novu privrednu bedu, kao u juznoj i srednjoj americi, sto se i sada trenutno tamo desava. Zahuktalu ratobornu neman, nadam se, ovaj novi predsednik pokusava da ukoci sve dok mu ne izgore kocnice. Nadajmo se.

   • disi says:

    Imate dobar film iz tog vremena 1986 god: Salvador snimio ga je Oliver Stoun sa James Woods-om, treba to pogledati i uporediti i uciti.

 2. Djoka Brica says:

  Kako se ne nadje neko da ga ukloni?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u