ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАВИО СРБИЈУ У ЦРНО САДА ПАНИЧИ: На Балкану се ствари не одвијају онако како треба!

ČOVEK KOJI JE ZAVIO SRBIJU U CRNO SADA PANIČI: Na Balkanu se stvari ne odvijaju onako kako treba!

14 januara 2019

Nekadašnji šef Kosovske verifikacione misije OEBS, poznat kao glavni odgovorni za režiranje incidenta u Račku, rekao je da je tzv. korekcija granica nepravedna za tzv. Kosovo, te da je Srbija u jačoj poziciji.

– Nisam čuo moguća rešenja iz pregovora koja bi bila prihvatljiva za rešavanje problema.Vidim da je jedna strana spremna da pregovara i govori o budućnosti, dok je druga veoma nepromenjena u svom stavu da je Kosovo još uvek deo Srbije. Srbija nastavlja da izaziva probleme na severu Kosova sa srpskom manjinom. Srbija je u jačoj poziciji. Oni imaju podršku Rusije i drugih zemalja na svojoj strani. Kosovo je u slaboj poziciji. Samo se nadam da će svako ko pregovara za Kosovo ostati uporan da bi bilo neprihvatljivo ništa manje od priznavanja nezavisnosti Kosova. Malo sam zabrinut da je sadašnja politička klasa, neki njeni članovi, zabrinuti zbog još jednog oblaka koji se nadvija preko Specijalnog suda za zločine OVK. Neki od njih smatraju da ako ne rade ono što kažu Evropska unija ili Sjedinjene Države, lako ih mogu optužiti. Specijalno tužilaštvo je odavno pokrenuto i ja nisam čuo nikakve optužbe protiv bilo koga, ali znam da su neki u sadašnjem rukovodstvu zabrinuti da bi mogli biti lično optuženi za ratne zločine – rekao je Voker.On je zabrinut jer smatra da SAD više nemaju entuzijazam da podržavaju Kosovo kao nezavisnu državu.

– Mislim da su Sjedinjene Države pokušale da se povuku iz svoje prethodne snažne posvećenosti Kosovu kao nezavisnoj državi iz više razloga. Pažnja se prebacuje na druge probleme u drugim delovima sveta. Kosovo je mala zemlja. Sjedinjene Države se ne oslanjaju na Kosovo za bilo šta, tako da interesi nisu isti. Ne bih rekao da su Sjedinjene Države izgubile interes, ali da gube entuzijazam koji im je potreban da pomognu Kosovu da se razvije kao zemlja koju mnogi žele da bude. U trenutnoj američkoj administraciji ne mislim da postoje ljudi koji su bili uključeni u oslobađanje ili nezavisnost Kosova ili koji su svesni onoga što se dogodilo pre masakra u Račku. Teško je objasniti koliko je bila loša situacija za narod Kosova pod Slobodanom Miloševićem. I nisam video nikakav znak od beogradske vlade da promeni odnos prema Kosovu, dok su Sjedinjene Države prešle na stav da je bilo kakav sporazum prihvatljiv za nas. To me frustrira! – rekao je Voker za VoA.

Voker je u intervjuu istakao da smatra da je ono što se dogodilo u Račku stvorilo lažnu republiku Kosovo i u intervjuu nije priznao da je zapravo on taj koji je iscenirao incident i slagao međunarodnu javnost.

Finski forenzičar Helen Ranta potvrdila da su je Vilijam Voker i zapadne diplomate terale da fingira izveštaj o zločinu u Račku.

Sudija Danica Marinković kaže da su predstavnici OEBS pokazivali i za vreme 1999. godine pristrasnost prema albanskim teroristima na Kosovu i Metohiju.

– Pokušavali su tri dana mene da spreče da uđem u Račak, a znali su da je tamo bilo veliko uporište terorista – rekla je sudija Marinković u „Ćirilici“.

Događaji u selu Račak iz sredine januara 1999. godine su već godinama meta laži i manipulacije albanskih i zapadnih medija, jer je „Slučaj Račak“ poslužio albanskom lobiju da predstavi da su u tom selu 15.1.1999. godine ubijeni albanski civili, što je NATO paktu kasnije omogućilo da opravda svoju agresiju na SR Jugoslaviju 24. marta 1999. godine.

KOMENTARI5 komentara

 1. Pravda says:

  Smrad.

 2. Miroslav says:

  Tog smrada koji je ubijao prvo Vijetnamce pa Srbe, treba baciti krokodilima da ga pojedu.

  • disi says:

   Kako samo od Vijetnam do Srbije, gde je juzna i srednja Amerika, Bisof Oskar Romero je ubijen 1980 od strane hunte,Vatikan ga je proglasio 2015 svecem. Tada su kruzili veliki tekstovi po svetskim listovima ko i kako je to uradio. Sve to nemate na internetu morate u arhivu tih listova. Kada dodje nova generacija oni joj serviraju nova ubistva, novu pravdu, novu privrednu bedu, kao u juznoj i srednjoj americi, sto se i sada trenutno tamo desava. Zahuktalu ratobornu neman, nadam se, ovaj novi predsednik pokusava da ukoci sve dok mu ne izgore kocnice. Nadajmo se.

   • disi says:

    Imate dobar film iz tog vremena 1986 god: Salvador snimio ga je Oliver Stoun sa James Woods-om, treba to pogledati i uporediti i uciti.

 3. Djoka Brica says:

  Kako se ne nadje neko da ga ukloni?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *