Čovek koji tvrdi da nije jeo 70 godina

Čovek koji tvrdi da nije jeo 70 godina

24 juna 2013

1369526721363Još uvek nisu zvanično objavljeni rezultati naučnih istraživanja koji su provedeni nad čovekom koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio još od 1940. godine.

U dva navrata, Prahlad Jani, mistik iz Indije, podvrgnut je testovima u lokalnim bolnicama. Prvi put, 2003. godine, navodno je šest dana boravio u medicinskom centru, ne jedući i ne pijući ništa – i, kako se tvrdi, niti jedna od njegovih vitalnih funkcija nije bila ugrožena.

Drugi sličan test proveden je 2010. godine, kada je bez hrane i vode navodno proveo punih 15 dana sa sličnim ishodom.

Prahlad Jani tvrdi da je u 8 godini života “blagoslovljen” time da može živeti bez hrane i vode, a jedino konzumira, kako pišu brojni mediji, neobični eliksir.

Većina ljudi može živeti bez hrane maksimalno nekoliko nedelja, u periodu u kojem tijelo crpi zalihe masnoća i proteina, ali prosečan čovek bez vode može preživeti tek četiri ili pet dana.

Rezultati istraživanja su navodno potvrdili da Indijac može preživeti puno više od tog roka, ali treba kazati da oni nisu objavljeni u nekom od relevantnih naučnih časopisa, pa ih ipak treba uzeti sa dozom rezerve.

(Bigportal.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *