Човек прикупио више од 30 хиљада долара за помоћ мачкама луталицама

Čovek prikupio više od 30 hiljada dolara za pomoć mačkama lutalicama

30 aprila 2017

VILI Ortiz (76) iz Hartforda u Konektikatu je zavarivač u penziji i više od 20 godina brine o mačkama lutalicama, a pre 14 meseci se njegova priča pojavila na sajtu organizacije „GoFundMe” i do sada je prikupio više od 30 hiljada dolara.

Kada je otvorio stranicu na tom sajtu imao je cilj da prikupi 5 hiljada, prenosi „Pipl“.

Svakoga dana Ortiz je prelazio oko 35 kilometara i usput bi se zaustavio 16 puta da bi nahranio mačke lutalice i to zalihama koje je kupovao novcem koji bi zaradio prodajom starog gvožđa.

Zahvaljujući tome što su lokalni mediji objavili čime se bavi ovaj penzioner, ljudi su masovno donirali novac za njegov cilj. Neke donacije su stigle čak iz Indije i Portugalije.

– Prvo sam pomislila da je u pitanju greška. Nikada do sada nisam videla nešto slično. Kada sam pozvala Vilija da mu kažem, bio je na ivici suza – rekla je Kejtlin Šlenc, prijateljica koja mu je pomogla oko pravljenja stranice.

Ortiz planira da novac koji je prikupljen iskoristi za kupovinu hrane, plaćanje potrebnih operacija i lekova za bolesne mačke.

Želeo bi da svoj kamionet, star skoro 30 godina koji je prešao više od 300 hiljada kilometara, zameni novijim modelom kojim bi nastavio da traga za starim gvožđem. Rekao je da traži nešto jeftino.

Uprkos svilnoj pažnji koju je dobio, Ortiz je ostao fokusiran na mačke. Dan mu prođe tako što pomaže povređenim mačkama, zatim odlazi da neke nahrani, odlazi kući na večeru pa se vraća da nahrani još neke gladne mačke. Kaže da na sve to uglavnom potroši oko tri sata.

– Mačke mi same prilaze kad čuju motor mog kamioneta. One poznaju moj glas, a poznaju i zvuk motora – rekao je Ortiz.

KOMENTARIJedan komentar

  1. RHshit says:

    Svaka mu čast ali to uopšte nije retkost,npr.ja imam puno maca,nekoliko sam spasio sa ceste kao male,same mace pored ceste. Naučio sam da su bolešljive ko i mi i da je laž izjava da "mace imaju 9 života".Tako da ne samo da ih hranim nego briga o njima zahteva i lečenje s vremena na vreme,kao i kod nas,većinom u mladoj dogi a kasnije su stabilne.Znam još neke ljude koji isto tako brinu o životinjama,ali ne iz koristi zbog mesa,nego zaista pomažu životinjama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *