Човек се изоловао од друштва у пустињу на 25 година: Оно што је открио унутар ове пећине је невероватно

Čovek se izolovao od društva u pustinju na 25 godina: Ono što je otkrio unutar ove pećine je neverovatno

20 februara 2017

hdfskh23eiwjdsak

Mnoga neverovatna dela i stvari prođu nazapaženo u istoriji. Međutim, s vremena na vreme naiđete na zapanjujuću priču koja je i više nego fascinantna. Neki bi rekli da je magična, drugi bi rekli da je prosto neverovatna.

Jedna takva priča se može naći u pustinji na severu Novog Meksika, gde se neverovatna priča odvijala ispod površine.

Priča o jednoj pećini, ili bolje rečeno pećinama, koje će vas navesti da otputujete u Novi Meksiko i pogledate šta ima unutra.

Mali ulaz u pećinu je mesto gde je Ra Polet proveo 25 godina, pretvarajući peščaru Novog Meksika u umetnost od koje zastaje dah.

Gospodin Polet je stvorio, širom 14 različitih pećina u pustinji izvan San Hozea, podzemni svet fantazije samo svojim rukama. Najbolji deo je to što on smatra da su njegove kreacije više od hobija ili posla za pravljenje novca, i ostvlja svoj podzemni rad da bude otkriven od strane drugih, kada ih završi.

Sa upotrebom relativno jednostavnih alata, i u pratnji samo svog psa, gospodin Polet je stvorio istoriju koja, na sreću, nije prošla nezapaženo. Ali to nije samo puko stvaranje istorije, to je umetnost, a najbolji dao toga je: to je jedinstveno, i to je magično.

Tokom intervjua, na pitanje da li je on bio čovek opsednut “kopanjem pećina,“ gospodin Polet je dao promišljen odgovor: “Da li je dete opsednuto igrom?“ Gospodin Polet je rekao da kada zaista volite ono što radite, prirodno vas vuče da to radite sve vreme.

Gospodin Polet o svom radu misli kao o veličanstvenom, ekološkom projektu i njegov krajnji cilj je da inspiriše ljude da otvore emotivno, kao odgovor na obimnost i moć onoga što njegova rezbaranja evociraju.

Ovaj “podzemni“ umetnik je stvorio magično mesto, magično okruženje izrezbareo sa strašću i ljubavlju. Gospodin Polet o svom radu misli kao intimnom i ogromnom, i ne smatra sebe umetnikom, već samo čovekom koji pokušava da izrazi svoj osećaj na veoma strastven način.

Međutim, gledajući njegova dostiguća, teško je misliti o gospodinu Poletu kao o običnom čoveku koji pokušava da izrazi emocije kroz svoj rad, neki bi rekli da je on pravi “podzemni Da Vinči,“ čovek koji je postao toliko strastven i zaljubljen u svoj rad da je uspeo da stvori ono što drugi mogu smatrati nemogućim.

Pećine u kojima je gospodin Polet radio su sve različite veličine, različitog sastava i dizajna. Njegov život i radovi su takođe nedavno istraženi u dokumentarcu koji je nominovan za Oskara, Cavedigger.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *