ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА: Арно Гујон уручио 30 пећи за школе у Гори

ČOVEK VELIKOG SRCA: Arno Gujon uručio 30 peći za škole u Gori

31 decembra 2017

Volonteri organizacije „Solidarnost za Kosovo“, na čelu sa Arnom Gujonom, poklonili su danas 30 peći za grijanje škola u Gori, na jugu Kosova i Metohije.

„Ovih 30 peći što smo ih isporučili danas, kao i garderobu, to je tek početak naše saradnje. Ovaj narod je možda mali po brojnosti, ali je veliki po duši. On je plementi, dostojanstven i hrabar i zaslužuje svu našu podršku, ne samo naše humanitarne organizacije, već svih ljudi dobre volje“, rekao je Gujon u Dragašu.

On je naveo da je, sa svojih osam volontera iz Francuske, prvi put sada došao u Goru od 2004. godine, od kako dolazi sa humanitarnom pomoći za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Gora Adem Hodža zahvalio se svima koji, kako je kazao, iole malo razmišljaju o Gori.

„Put nikad nije dugačak ako nešto lijepo želimo da uradimo. A to je danas pokazao naš veliki prijatelj, humanista Arno sa svojom ekipom“, istakao je Hodža.

U 18 sela u Gori živi oko 10.000 stanovnika. U škole u kojima se izvodi nastava na srpskom jeziku po planu i programu Republike Srbije ide oko 800 učenika.

Hodža je naveo da je za Goru i Gorance jedini problem što nemaju svoju opštinu.

„Ključ opstanka i ostanka na ovim prostorima je opština Gora, koja bi u kosovskom društvu bila po ustavu i zakonima Kosova. Ništa drugo ne tražimo, sve ostalo ćemo nadograditi, mi smo vrijedni ljudi“, istakao je on.

Adem Hodža je pozvao evropsku zajednicu i američku ambasadu da pomognu Gori da, kako je kazao, dobije ono sto joj pripada po svim međunarodnim kriterijumima savremenog svijeta.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Ziv bio, ovaj covek je svetac. Gledajmo da mu se oduzimo.

  2. Velika Metla says:

    "ustavu i zakonima Kosova"! Pa upravo taj ustav i zakon "kosova"su vas i doveli tu gde ste,do ivice opstanka,i ti bi opet po ustavu i zakonu "kosova"! Kosovo i Metohija su SRBIJA,tako da tamo može SAMO po Ustavu i zakonu Srbije! To što je pokrajina Kosovo i Metohija trenutno okupirano od šipaca i sotoninih slugu amerikanaca ne znači i da će tako biti unedogled! Ničija nije do zore gorela,pa neće ni njihova!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *