ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА: Арно Гујон уручио 30 пећи за школе у Гори

ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА: Арно Гујон уручио 30 пећи за школе у Гори

31 децембра 2017

Волонтери организације „Солидарност за Косово“, на челу са Арном Гујоном, поклонили су данас 30 пећи за гријање школа у Гори, на југу Косова и Метохије.

„Ових 30 пећи што смо их испоручили данас, као и гардеробу, то је тек почетак наше сарадње. Овај народ је можда мали по бројности, али је велики по души. Он је плементи, достојанствен и храбар и заслужује сву нашу подршку, не само наше хуманитарне организације, већ свих људи добре воље“, рекао је Гујон у Драгашу.

Он је навео да је, са својих осам волонтера из Француске, први пут сада дошао у Гору од 2004. године, од како долази са хуманитарном помоћи за Косово и Метохију.

Председник Привременог органа општине Гора Адем Хоџа захвалио се свима који, како је казао, иоле мало размишљају о Гори.

„Пут никад није дугачак ако нешто лијепо желимо да урадимо. А то је данас показао наш велики пријатељ, хуманиста Арно са својом екипом“, истакао је Хоџа.

У 18 села у Гори живи око 10.000 становника. У школе у којима се изводи настава на српском језику по плану и програму Републике Србије иде око 800 ученика.

Хоџа је навео да је за Гору и Горанце једини проблем што немају своју општину.

„Кључ опстанка и останка на овим просторима је општина Гора, која би у косовском друштву била по уставу и законима Косова. Ништа друго не тражимо, све остало ћемо надоградити, ми смо вриједни људи“, истакао је он.

Адем Хоџа је позвао европску заједницу и америчку амбасаду да помогну Гори да, како је казао, добије оно сто јој припада по свим међународним критеријумима савременог свијета.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Ziv bio, ovaj covek je svetac. Gledajmo da mu se oduzimo.

  2. Velika Metla says:

    "ustavu i zakonima Kosova"! Па управо тај устав и закон "косова"су вас и довели ту где сте,до ивице опстанка,и ти би опет по уставу и закону "косова"! Косово и Метохија су СРБИЈА,тако да тамо може САМО по Уставу и закону Србије! То што је покрајина Косово и Метохија тренутно окупирано од шипаца и сотониних слугу американаца не значи и да ће тако бити унедоглед! Ничија није до зоре горела,па неће ни њихова!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u