CRNA BISERKA – Šta mislite kako bi ovakvo svedočenje prošlo u nekoj drugoj zemlji?

CRNA BISERKA – Šta mislite kako bi ovakvo svedočenje prošlo u nekoj drugoj zemlji?

6 aprila 2014

sonja_biserko_852400Piše: Rajko Nedić

Naši su biseri rasuti po celom svetu. Ovde se radi o biseru, crnom biseru sa ovih prostora – Sonji Biserko. Njen NVO opus, započet pre dvadesetak godina, ovih dana kulminirao je svedočenjem u Hagu. I to kao svedok tužioca, države Hrvatske. Bez obzira na to kako je i koliko naša zemlja umešana u zločine u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, sramno je što je ova žena svedočila protiv Srbije. I način na koji je to uradila.

Svima je odavno jasno čemu su služile i još služe pojedine NVO. Od početne, dobre i plemenite ideje o zaštiti ljudskih prava, svojevrsnim kontrolorima vlasti, građanskoj opciji, postale su vremenom siva eminencija našeg društva. Ušle su zapravo u svoju suprotnost. Danas i običan čovek bukvalno treba da vodi računa šta priča, jer se lako može naći na udaru ovih moćnih i uticajnih organizacija u svim strukturama društva, pa i same države. Oni mogu da kažu šta hoće i ako ih, ne daj bože, kritikujete ili niste istomišljenik, odmah daju znak za uzbunu ili vam prikače neke etikete. Znamo već koje. Inače, služe se opasnim zamenama teza i teškom demagogijom. Pretvaraju sve u jednoumlje, ono protiv čega su se na početku borili. A neki su za to bili i danas su debelo plaćeni. Znamo već kako.

Sonja Biserko, predvodnik ovog korpusa, ispala je veći Hrvat od Hrvata u (iz)laganju u Haškom sudu. Ne samo da je ocrnila svoju državu i pljunula po žrtvama i porodicama već je svojim „briljantnim“ i „od bisera“ nastupom iznenadila i najveće hrvatske ekstremne desničare i „pravaše“. Svedok tužioca nadmašio je i samog tužioca! Pa ovako nešto nisu očekivali ni Hrvati. „Rasturila“ im je napad i koncepciju, „skinula“ je i bana Jelačića sa konja i krenula – na Srbiju. Verujem i da je njima bilo neprijatno kada su čuli nebuloze poput onih da je Srbija decenijama ranije pripremala cepanje SFRJ, da nijedna druga država nije razmišljala o odvajanju i odlasku iz Jugoslavije osim Srbije, da je Srbija oduvek negirala prava Makedoncima, Hrvatima… Da je vodila krstaški rat protiv Jugoslavije?! Malo ko bi u svetu imao savesti da svedoči u sporu protiv svoje zemlje. A upravo to je izjavila Sonja – da je baš glasala po savesti.

Ali nisu problem samo Biserkova i njoj slični. Sami smo krivi što smo došli u ovu situaciju i dozvolili da takvi vode glavnu reč u ovoj državi, i to bez ikakvih posledica. Mogu da zamislim kako bi ovako sramno izlaganje prošlo u nekoj drugoj zemlji. Naravno da treba da postoje NVO i da izlažu svoje stavove, pa čak i one koji nisu prijatni i koji nas bole, ali ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru. Ne treba ni da čudi, kakva nam je država, gde se ne zna ko pije, a ko plaća. Glasnogovornici belosvetskih moćnika odavno su nas uzjahali. Ali tu se bar zna ko plaća.

(Pressrs.ba)

KOMENTARI9 komentara

 1. milica says:

  Sramnije je što ova gostuje na državnoj televiziji i nesmetano širi svoju propagandu a istinski rodoljubi ne mogu da iskažu svoje stavove i još se na istoj tv vrši hajka na njih uz svesrdnu pomoć umišljene voditeljke koja je izgubljena u vremenu i prostoru kao da je na ko zna čemu.

 2. rašo says:

  Ja ljudi moji u Srbiji nema zakona to je fino iskoristila Sonja Biserka i na tom bezakonju se bogati. Najžalosnije je to baš zbog toga bezakonja koje koristi Biserka, koriste ga mlogi samo na drugi način , uzimajući prava ljudima koji pošteno žive od svoga rada i jedno je tačno kada se takvima kao što je Biserka zakonom stane na put staće se i drugim nezakonitim radnjama i onda će dobro početi da živi i čovjek koji poštenim radom zarađuje za svoje dobro i dobro države. Zto pod hitno treba takve kao Biserka zakonom sakcijonisati.

 3. tandaramandara says:

  Daleko je ovaj skot od bisera. ona je samo crna da crnja ne može biti. Tačno je da se uglavnom nezna ko sve pije ali se veoma dobro zna ko to sve plaća. Što se tiče NVO kod nas su sve finansirane od strane NATO članica i EU odnosno udruženih katoličkih država čiji je jedini cilj uništenje Pravoslavnih zemaljai stoga se i ponašaju poput sonje biserko, spodoba uu crnom i ostalih gnusoba s ciljem da Srbiju unište iz korena. Pod hitno ih staviti van zakona, zabraniti im bilo kakav rad,a sve one koji su radili na rušenju Srbije staviti pod udar zakona...

 4. ujo says:

  kakvo bi ovakvo svjedočenje prošlo recimo u hrvatskoj... pa kad imaš recimo predsjednika države mesića koji je direktno optužio hrvatsku za sustavne zločine nad srbima, ili sadašnju ministricu vanjskih poslova pusićku koja još uvijek tvrdi da je hrvatska izvršil agresiju na bih... ova biserka je irelevantna, mišljenje je kao i šupak, svako ga ima i smrdi

 5. Pavle says:

  Sonja jeste kanalizacioni crni biser u sferi evropskih kanala informacija ali za nas je prodana duša i kao takva gde god bila biće čovekomrzac i frustrirani psihopata . Pitam se da li će neko normalan dočekati starost sa njom ...

 6. Krf says:

  Treba pokrenuti peticiju za oduzimanje državljanstva Srbije ovoj moralnoj nakazi. Nadam se , kakav je momentum srbskog samopoštovanja, da ćemo sakupiti barem 100 potpisnika.

 7. Sloba says:

  Za ovakve smradove jedino pravo resenje ima MOSAD!

 8. Mićko says:

  Ma kakav crni biser.Obična šljaka...

 9. samo istina says:

  Ustaškinja Sonja Biserko živi u okupiranoj Srbiji i svedoči protiv Srbije? Znam da to nema nigde na svetu i da bi svagde bila momentalno u zatvoru ili proterana iz zemlje. Ali ima u Srbiji prozapadna vlast u Srbiji sve radi po naredbi svojih nalogodavaoca sa zapada. Srbija nije slobodna država ne poštuje se volja naroda, većina je obespravljena a izdajnici kao Sonja, Čeda prašak, prevrtljivi Vuk Drašković ili separatisti Čanak i Pajtić i ostali štićeni su od nenarodne vlasti umesto da su u zatvorima. Ako baš EU-đelati ne mogu osuditi Srbiju onda novi svetski poredak, osovina zla Vatikan-Evropa-Amerika, prelazi na rezervni plan niko nije kriv a što je 2.000.000 Srba manje u Hrvatskoj nego u doba Austro-Ugarske monarhije nikome ništa. Pojeo vuk magare, da ne govorimo o priraštaju koliko bi se povećao broj Srba u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj da nad njima nijma nije izvršen genocid pokolj i proterivanje sa vekovnih ognjišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *