Crna Gora ima dokaze da je Asad upotrebio hemijsko oružje!?

Crna Gora ima dokaze da je Asad upotrebio hemijsko oružje!?

11 septembra 2013

CrnaGoraVojskaSaopštenje, u kome se sirijski predsednik Bašar al Asad krivi za napad hemijskim oružjem i kojim se upućuje poziv na međunarodnu reakciju, potpisalo je još osam zemlja, a među njima je i Crna Gora, saopštila je Bela kuća.

Kako je Crna Gora uspela da prikupi dokaze da je Asad el Bašar koristio hemijsko oružje, a po pitanju masovnog trovanja u Beranama još nisu zvanično pronađeni krivci, nikom nije jasno? Berane su tako blizu, Sirija je ipak daleko. Analize vode iz beranskog vodovoda nisu nedostupne.

Jedno je jasno, Berane su nevažne Beloj kući, NATO-u i Ujedinjenim nacijama, ali je bitno vladajućoj koaliciji da stane pod Obamin kišobran.

Bela kuća je navela da se od utorka broj potpisnica sa 25, uz Gruziju, Gvatemalu, Kuvajt, Maltu, Panamu, Poljsku i Portugaliju, povećao na 33, javio je AP. Takođe, i takozvano Kosovo je među zemljama koje podržavaju SAD. Evo još jedne stavke koja govori koliko je trenutnoj vlasti u Crnoj Gori značajno da glasa kao Hašim Tači.

Saopštenje je izdato prošle sedmice na završetku samita G20 u Rusiji, a prvobitno ga je potpisalo 11 zemalja, uključujući SAD.

Saopštenje ne poziva eksplicitno na vojnu akciju protiv Sirije, za koju se zalaže američki predsednik Barak Obama.

Međutim, zvaničnici administracije u Vašingtonu ocenjuju da je to saopštenje implicitno odobrenje vojne akcije budući da se SAD javno zalaže za intervenciju u Siriji. Još uvijek ne znamo da li će pripadnici vojske Crne Gore učestvovati u vojnoj intervenciji u Siriji, ako do nje dođe.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Goran says:

    Nikad vecu glupost nisam procitao ova DJukanovic stvarno lud covek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *