ЦРНА ГОРА ЈЕ УПРАВО ОБЈАВИЛА БРОЈKЕ које најбоље показују KАТАСТРОФУ У KОЈУ СУ МИЛОГОРЦИ ЗАПАЛИ

CRNA GORA JE UPRAVO OBJAVILA BROJKE koje najbolje pokazuju KATASTROFU U KOJU SU MILOGORCI ZAPALI

7 jula 2020

Mnoge je pogodila odluka zvanične Crne Gore da neće biti dozvoljen ulaz građanima Srbije. Bilo je tu mnogo ne tako lepih komentara, ali je činjenica da svaka država ima pravo da odluči kome će da dozvoli ulazak u zemlju, a kome ne.

Zvanično je od utorka 30. juna Crna Gora otvorila svoje granice za sve državljane zemalja Evropske unije. Takođe, za njih ne važe nikakvi dodatni uslovi, a osim za građane Republike Srbije, granice Crne Gore su zatvorene i za građane Rusije, Severne Makedonije i Moldavije.Tom prilikom je navedeno i da uz negativan PCR test na području Crne Gore mogu, pored ostalih ući i stanovnici Bosne i Hercegovine, Albanije i tzv. Kosova, što je značajno uticalo na naročito negativno komentarisanje stanovnika Republike Srbije o ovoj temi, prenosi Telegraf.

Iako su se nadležni u ovoj zemlji trudili da predstave Crnu Goru kao destinaciju koja je gotovo bez prisustva koronavirusa, vesti koje slušamo poslednjih dana im baš ne idu na ruku.

Nekako se sasvim logično nameće pitanje kako će se Crna Gora ove godine izboriti, te da li će se potruditi da svoje cene prilagodi novonastaloj situaciji ili ne?

Crna Gora u doba pandemije

Na zvaničnom sajtu Uprave za statistiku Crne Gore – Monstat je navedeno da je tokom maja 2020. godine zabeleženo samo 1.658 dolazaka, te da je ostvareno 5.622 turistička noćenja. Od tog broja, domaći turisti su ostvarili ukupno 1.417 dolazaka, odnosno 3.535 noćenja.

Kada su u pitanju strani turisti koji su tokom maja boravili u Crnoj Gori, zabeležen je 241 dolazak i ukupno 2.087 noćenja.

Poređenja radi, u istom periodu prošle godine je zabeleženo 125.492 dolazaka u kolektivnom smeštaju i ukupno 411.359 noćenja turista.

Sve to ukazuje na značajan pad u ovoj grani industrije.

Osim domaćih gostiju, koji u ovom trenutku jesu najbrojniji, Crnu Goru posećuju i turisti iz regiona, doduše u manjem broju.

Ipak, crnogorski hotelijeri i ugostitelji se nadaju da će snižavanjem cena u određenoj meri uspeti da koliko-toliko ovu sezonu oporave.

Konkretno, Hotelsko-turističko preduzeće Budvanska rivijera je nedavno najavilo najnoviju kampanju, u okviru koje će ponuditi i značajno niže cene, te mogućnost plaćanja letovanja na određeni broj mesečnih rata.

Činjenica da srpski turisti nemaju još uvek pravo da posete neko od crnogorskih letovališta značajno utiče i na broj poseta ovoj zemlji.

I dalje nije poznato da li će i kada Crna Gora otvoriti granice za državljane naše zemlje.

(Telegraf)

KOMENTARI10 komentara

 1. Gardista says:

  Posle izbora

  • Kulak says:

   Srbiji i Republici Srpskoj bitni su Srbi u Crnoj Gori i oni moraju imati svu našu pomoć.Ostali su mi potpuno nebitni i jednostavno me ne zanimaju.

 2. zaliv.net says:

  U svakom slucaju ne ici u Milovu Goru jer se na taj nacin Kovid Milo podrzava! U Mila kratke noge, kad ga skinu sa vlasti onda ici do tada NE

 3. Miraš says:

  Za Mila je sada veliki rizik ako bi došli strani gosti u Crnu Goru. Za njega lično bolje je da u Crnoj turista nema i ne bude, i da korone bude što manje te da se nesmetano održe izbori 30 Avgusta ove godine.

 4. Pumpacitor says:

  Kod milovoraca ko i kod KROmanjonaca dolaze samo americki turisti :-))) I svi oni imaju nevidljiva odela, ona sto je Pentagon izmislio, zato se ne vide na plazama :-)))))))))

 5. DRAGAN says:

  sto se tice postenih crnogoraca i srba u crnoj gori veoma mi je zao a ostalih zabole me cose od wc solje

 6. Archelay says:

  Ova konstantna retorika usmerena prema Hrvatima,Makedoncima i Crnogogcima a predvodzena nesavesnih tipova tok vremena donece tesko izljecivih posledica na stetu onima koji to liferuju a stradace opet taj po imenu Narod.Ko ne shvati osim beloga ima i crnoga bice kasno jer istorija je neumiljiva.

 7. PANTA says:

  Milo da ne zaboravi da sledece godine dolazi na naplatu 2% od BDP-a za clanstvo u NATO a odakle ce da izvuce pare neka se pitaju MILOGORCI !!!

  • Rusofil says:

   Pa oni nemaju BDP tako da nece morati da placaju. Sverc droge, cigareta, trgovina organima i ljudima se ne prikazuje, turizam nula pa tako i BDP nula.

 8. petrovgrad says:

  Crna gora ne živi od turizma. Više od deset godina Srbija je plaćala danak u novcu Crnoj Gori. Vozila su se registrovala u Crnoj Gori i tamo plaćale ne male dažbine, a vozili po Srbiji. Ko nam je kriv, kad smo dozvolili da nas iskorišćavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *