ЦРНА ГОРА ЈЕ УПРАВО ОБЈАВИЛА БРОЈKЕ које најбоље показују KАТАСТРОФУ У KОЈУ СУ МИЛОГОРЦИ ЗАПАЛИ

ЦРНА ГОРА ЈЕ УПРАВО ОБЈАВИЛА БРОЈKЕ које најбоље показују KАТАСТРОФУ У KОЈУ СУ МИЛОГОРЦИ ЗАПАЛИ

7 јула 2020

Многе је погодила одлука званичне Црне Горе да неће бити дозвољен улаз грађанима Србије. Било је ту много не тако лепих коментара, али је чињеница да свака држава има право да одлучи коме ће да дозволи улазак у земљу, а коме не.

Званично је од уторка 30. јуна Црна Гора отворила своје границе за све држављане земаља Европске уније. Такође, за њих не важе никакви додатни услови, а осим за грађане Републике Србије, границе Црне Горе су затворене и за грађане Русије, Северне Македоније и Молдавије.Том приликом је наведено и да уз негативан ПЦР тест на подручју Црне Горе могу, поред осталих ући и становници Босне и Херцеговине, Албаније и тзв. Kосова, што је значајно утицало на нарочито негативно коментарисање становника Републике Србије о овој теми, преноси Телеграф.

Иако су се надлежни у овој земљи трудили да представе Црну Гору као дестинацију која је готово без присуства коронавируса, вести које слушамо последњих дана им баш не иду на руку.

Некако се сасвим логично намеће питање како ће се Црна Гора ове године изборити, те да ли ће се потрудити да своје цене прилагоди новонасталој ситуацији или не?

Црна Гора у доба пандемије

На званичном сајту Управе за статистику Црне Горе – Монстат је наведено да је током маја 2020. године забележено само 1.658 долазака, те да је остварено 5.622 туристичка ноћења. Од тог броја, домаћи туристи су остварили укупно 1.417 долазака, односно 3.535 ноћења.

Kада су у питању страни туристи који су током маја боравили у Црној Гори, забележен је 241 долазак и укупно 2.087 ноћења.

Поређења ради, у истом периоду прошле године је забележено 125.492 долазака у колективном смештају и укупно 411.359 ноћења туриста.

Све то указује на значајан пад у овој грани индустрије.

Осим домаћих гостију, који у овом тренутку јесу најбројнији, Црну Гору посећују и туристи из региона, додуше у мањем броју.

Ипак, црногорски хотелијери и угоститељи се надају да ће снижавањем цена у одређеној мери успети да колико-толико ову сезону опораве.

Kонкретно, Хотелско-туристичко предузеће Будванска ривијера је недавно најавило најновију кампању, у оквиру које ће понудити и значајно ниже цене, те могућност плаћања летовања на одређени број месечних рата.

Чињеница да српски туристи немају још увек право да посете неко од црногорских летовалишта значајно утиче и на број посета овој земљи.

И даље није познато да ли ће и када Црна Гора отворити границе за држављане наше земље.

(Telegraf)

KOMENTARI10 коментара

  • Kulak says:

   Srbiji i Republici Srpskoj bitni su Srbi u Crnoj Gori i oni moraju imati svu našu pomoć.Ostali su mi potpuno nebitni i jednostavno me ne zanimaju.

 1. zaliv.net says:

  U svakom slucaju ne ici u Milovu Goru jer se na taj nacin Kovid Milo podrzava! U Mila kratke noge, kad ga skinu sa vlasti onda ici do tada NE

 2. Miraš says:

  За Мила је сада велики ризик ако би дошли страни гости у Црну Гору. За њега лично боље је да у Црној туриста нема и не буде, и да короне буде што мање те да се несметано одрже избори 30 Августа ове године.

 3. Pumpacitor says:

  Kod milovoraca ko i kod KROmanjonaca dolaze samo americki turisti :-))) I svi oni imaju nevidljiva odela, ona sto je Pentagon izmislio, zato se ne vide na plazama :-)))))))))

 4. DRAGAN says:

  sto se tice postenih crnogoraca i srba u crnoj gori veoma mi je zao a ostalih zabole me cose od wc solje

 5. Archelay says:

  Ova konstantna retorika usmerena prema Hrvatima,Makedoncima i Crnogogcima a predvodzena nesavesnih tipova tok vremena donece tesko izljecivih posledica na stetu onima koji to liferuju a stradace opet taj po imenu Narod.Ko ne shvati osim beloga ima i crnoga bice kasno jer istorija je neumiljiva.

 6. PANTA says:

  Milo da ne zaboravi da sledece godine dolazi na naplatu 2% od BDP-a za clanstvo u NATO a odakle ce da izvuce pare neka se pitaju MILOGORCI !!!

  • Rusofil says:

   Pa oni nemaju BDP tako da nece morati da placaju. Sverc droge, cigareta, trgovina organima i ljudima se ne prikazuje, turizam nula pa tako i BDP nula.

 7. petrovgrad says:

  Crna gora ne živi od turizma. Više od deset godina Srbija je plaćala danak u novcu Crnoj Gori. Vozila su se registrovala u Crnoj Gori i tamo plaćale ne male dažbine, a vozili po Srbiji. Ko nam je kriv, kad smo dozvolili da nas iskorišćavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u