Црна Гора подржава пријем Косова у Унеско?

Crna Gora podržava prijem Kosova u Unesko?

22 septembra 2015

milo djukanovicKrug zvanične politike Crne Gore od priznavanja nezavisnosti kvazidržave Kosovo, dolaska Hašima Tačija u Podgoricu, skorog otvaranja ambasade u Prištini do nedavnog razgraničenja, zatvoriće se najverovatnije sa podrškom prijema Prištine u Unesko.

– Crna Gora će o tom pitanju zauzeti stav kada dođe vreme u susret sednici, uzimajući u obzir svoju dosadašnju politiku kada je region u pitanju – saopštio je novinarima šef diplomatije Igor Lukšić.

Izvršni odbor Uneska će 3. oktobra razmotriti zahtev lažne države za članstvo u agenciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu, a iz ovog Lukšićevog stava indirektno proizilazi da će Podgorica podržati aplikaciju Prištine.

– Vlada koja je priznala sve što se tiče takve tvorevine daće „zeleno svetlo“ zločinu i kulturocidu nad srpskim narodom i njegovom kulturnom baštinom. To, doduše indirektno, najavljuje i ministar Lukšić. Dakle, ono što je srpsko treba da postane albansko! Sličan scenario imamo i u Crnoj Gori – kaže za „Novosti“ prof. dr Budimir Aleksić, predsednik Političkog saveta Nove srpske demokratije.

On smatra da je na delu krađa srpske kulture i duhovnosti, a kroz predloženi Zakon o slobodi veroispovesti, oko kojeg se ovih dana vodi žučna javna rasprava, „režim pokušava crnogorskim nasleđem proglasiti čak i nemanjićke manastire kako bi ih oteo od SPC“.

– Reč je o istoj ideološkoj sprezi Mila Đukanovića i Hašima Tačija – krađi srpskog duhovnog i kulturnog blaga – zaključuje Aleksić.

(novosti.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slavica Jovanovic says:

    ĐUKANOVIĆ I TAČI NAJBOLJI ORTACI NJIH DVOJICA SE UTKRUJU KO ĆE SRBIMA VIŠE DA NAUDI DA IH POPLJUJE ZGAZI OŠTETI! TAČI - ZMIJA JE UBICA SRBA ! MILO MU JE PRIJATELJ I BRAT ! MILO JE NEPRIJATELJ SRBA ! MILO ĐUKANOVIĆ(MILO DILO ĐUKAJ ) I HAŠIM (HAŠIŠ) TAČI KRADU SRPSKA , DUHOVNA I NACIONALNA BLAGA SRBIJE ! ŠTA JOŠ TREBA DA SE DOGODI DA SRBI SHVATE DA CRNOGORCIMA KRTICAMA ZAPADA I PLJAČKAŠIMA MESTO NIJE DA BUDU NI KLOZETARI NA AUTOBUSKIM STANICAMA A KAMOLI NA ODGOVORNIM FUNKCIJAMAU SRBIJI KOJU RASPRODAJU ! ŠPIJUN JEDNOM JEDNOM ŠPIJUN UVEK ! LOPOV JEDNOM LOPOV UVEK ! NAJURITI SA FUNKCIJA MOTKOM KOJI OVIM CRNOGORSKIM TRUTOVIMA OMOGUĆE DA LOPOVSKIM MERDEVINAMA NASTAVE DALJU OTIMAČINU SRBIJE ! CRNOGORCI ALBANSKA VAS MAJKA ZADOJILA SRBI NISTE ! VI STE ZAPADNJAČKE GUJE ŠTO SU SE NAKAČILE NA VIMENA KRAVE MUZARE MA ČIJA ONA BILA ! VI STE PARAZITI I KRIMINALCI ! Zato nek vas ne čudi što je čak 17 000 potpisnika potpisalo peticiju da se Crnogorskim studentima ukinu povlastice Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_povlastica_crnogorskim_studentima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *