ЦРНА ГОРА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА? Успешна петиција, народ рекао своје!

CRNA GORA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA? Uspešna peticija, narod rekao svoje!

2 oktobra 2018

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović rekao je da je do sada prikupljeno oko 30.000 potpisa podrške inicijativi tog saveta za raspisivanje državnog referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

„Nadamo se da ćemo ubrzo uspeti da ostvarimo cilj koji smo zacrtali“, rekao je Vuksanović u Podgorici, gde je na inicijativu Srpskog nacionalnog saveta danas održan sastanak na kojem je postignuto jedinstvo o prikupljanju potpisa podrške za ovu inicijativu i organizovanju obeležavanja stotinu godina Podgoričke skupštine, te o drugim identitetskim pitanjima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Osim predstavnika Srpskog nacionalnog saveta, sastanku su prisustvovali i predstavnici Slova ljubve iz Bara, Srpske narodne odbrane Vasojevića i limske doline iz Berana, Pokreta sloboda narodu, Srpskog kulturnog centra „Patrijarh Varnava“ iz Pljevalja, Srpskog kulturnog centra „Stefan Nemanja“, Srpskog kulturnog društva „Vuk“ i Kulturnog društva „Bisernica“.

Vuksanović je najavio da će u naredna dva meseca širom Crne Gore biti održano niz kulturnih manifestacija pod nazivom „Manifestacije oslobođenja i ujedinjenja“.

On je rekao da će Srpski nacionalni savet nakon jučerašnjih i prethodno održanih konsultacija sa parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama organizovati zajedničnički sastanak svih subjekata na kome će biti definisani osnovni ciljevi i planovi na realizaciji projekata važnih za zaštitu i očuvanje srpskog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i verskog identiteta.

Vuksanović je naveo da je na sastanku razgovarano o inicijativi Srpskog nacionalnog saveta za raspisivanje referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

„Organizacijama uključenim u ovu akciju do sada se javio veliki broj popisivača koji su angažovani na prikupljanju potpisa podrške građana kako bi se ispunio jedan od uslova za pokretanje državnog referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore“, rekao je Vuksanović.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Peticijama,potpisima,izborima,glasanjima,zaokruživanjima olovkama,se NIKADA nećete osloboditi! Isto je i u Srbiji! Zna se KAKO se oslobađa!

  2. Za Srbiju says:

    Počelo buđenje!

  3. Dani says:

    Crnogorci/Srbi gorstaci/gorski vuci BRAVO za ovu akciju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *