Crna Gora prodata mafiji da bi narko-bosovi živeli mirno

Crna Gora prodata mafiji da bi narko-bosovi živeli mirno

17 јануара 2014

Crna Gora - CopyRežim u Crnoj Gori je srastao sa organizovanim kriminalom, kaže jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević ističući da je ta država prodata mafiji. Narko-bosovi mirno i bez ikakvih problema živeli i obavljali svoje aktivnosti u Crnoj Gori, kaže Medojević.

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je danas da je Crna Gora prodata mafiji, odnosno da su se, kako je naveo, narko-bosovi najsigurnije osećali u toj državi.

Medojević je rekao da se, kao član skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, uverio da crnogorske bezbednosne službe imaju neophodne dokaze protiv narko-bosova, ali da tužilaštvo nikada nije otvorilo istragu, niti podiglo optužnice protiv njih za organizovani kriminal.

Prema njegovoj oceni, o srastanju institucija države sa organizovanim kriminalom najbolje svedoči potpuna blokada delovanja policije, Agencija za nacionalnu bezbednost i tužilaštva u istragama protiv tri vodeća narko-bosa, koji su pod nadzorom i istragama najmoćnijih službi sveta – Darka Šarića, Safeta Kalića i Nasera Keljmendija.

“I pored činjenice da se radi o globalnim narko-bosovima koji su predmet aktivnog praćenja američke DEA, u Crnoj Gori još nije otvorena istraga protiv njih u vezi distribucije narkotika”, rekao je Medojević u izjavi za medije.

Ti narko-bosovi su, kako je naveo, mirno i bez ikakvih problema živeli i obavljali svoje aktivnosti u Crnoj Gori, kupovali preduzeća, nekretnine, otvarali hotele i družili se sa visokim funkcionerima Demokratske partije socijalista, crnogorske vlade i policije.

“To je neosporan dokaz da je režim u Crnoj Gori srastao sa organizovanim kriminalom i da sada predstavljaju jedan političko-društveni kriminalni organizam. Država Crna Gora je prodata mafiji”, smatra Medojević.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je jedina država u Evropi u kojoj vlada mafija, a na Evropskoj uniji i SAD je odgovornost za nastavak političke podrške akruelnoj crnogorskoj vlasti.

(RTS)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u