ЦРНА ГОРА ПРОТИВ „КОСОВА“: Шефица црногорске делегације Маја Вукићевић неће гласати за пријем лажне државе у Савет Европе

CRNA GORA PROTIV „KOSOVA“: Šefica crnogorske delegacije Maja Vukićević neće glasati za prijem lažne države u Savet Evrope

25 marta 2024

ŠEFICA crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Maja Vukićević (Demokratska narodna partija) neće glasati za prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope. To je zaključak sa sednice Glavnog odbora partije Milana Kneževića koji će ona u Briselu dosledno slediti.

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević je tokom boravka skupštinske delegacije iz Crne Gore na PS NATO-a u Talinu, kazao da crnogorske vlasti šalju opasnu poruku „skretanja države sa evroatlantskog kursa“.– Nakon rušenja dobrosusedskih odnosa sa BiH, prilikom posete ruskog agenta Dodika predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, sada se i kod ekstremnog dela vlasti otvoreno najavljuje promena državne politike prema (tuv.) Kosovu, kroz najavljeno glasanje predstavnika vlasti protiv ulasak *Kosova u Savet Evrope – saopštio je Rakočević sagovornicima iz Albanije, Holandije, Litvanije i članovima drugih delegacija.

Još ranije poslanica DNP-a Maja Vukićevića o ovoj temi je poručila da bi glasanje Crne Gore za članstvo lažne države Kosovo u SE bio direktan nož u leđa bratskoj i prijateljskoj Srbiji.

– Mila Đukanovića smo možda smenili, ali su loše prakse njegove politike ostale. Znam da ima onih koji smatraju da „to tako mora“, „to tako treba“, ali taj podanički mentalitet treba poraziti uvek i na svakom mestu! Parlamentarna skupština Saveta Evrope se neće na ovom zasedanju izjašnjavati o ulasku Kosova, ali kad god to pitanje bilo na dnevnom redu, ukoliko budem u sastavu crnogorske delegacije, lično ću glasati protiv te odluke – kategorična je Vukićevićeva.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *