ЦРНА ГОРА ШАЉЕ ЈОШ ВОЈСКЕ НА КОСМЕТ: Иде цео вод

CRNA GORA ŠALJE JOŠ VOJSKE NA KOSMET: Ide ceo vod

20 maja 2021

Ministarstvo odbrane (MO) saopštilo je danas da Vojska Crne Gore (VCG) nastavlja učešće u misiji KFOR na Kosovu, a da odluka o proširenju misije, odnosno upućivanju jedinice nivoa voda, nije mogla biti doneta zbog situacije izazvane koronavirusom, određenih budžetskih restrikcija i kašnjenja u usvajanju Budžeta za 2021. godinu.Za tako ozbiljne aktivnosti, kao što je učešće u međunarodnim misijama i vojnim aktivnostima u inostranstvu, kako ističu iz tog resora, sredstva se planiraju unapred, a uobičajeno je da se proces planiranja, obuke, pripreme i upućivanja u misiju, realizuje duži vremenski period.

„S tim u vezi, ističemo da ovakve aktivnosti nije moguće realizovati bez kvalitetnog procesa planiranja“, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da su MO i VCG u misiji KFOR prisutni sa dva lica od 2018. godine. Vojska Crne Gore učestvuje u operaciji KFOR sa štabnim oficirom na dužnosti zamenika načelnika za inžinjeriju u Odeljenju za inžinjeriju i planove u Komandi misije u Prištini, dok Ministarstvo odbrane Crne Gore učestvuje sa civilnim licem na dužnosti savetnika za ljudske resurse u NATO timu za vezu, pri komandi operacije u Prištini (NALT – NATO Advisory and Liaison Team), prenose Vijesti.

Iz Ministarstva odbrane su naglasili da Crna Gora jeste i da će ostati kredibilan saveznik.

„Transatlantski region ne može biti stabilan i siguran bez integrisanog zapadnog Balkana. Imajući u vidu da je jedan od naših prioriteta siguran i prosperitetan region, Crna Gora će i dalje imati konstruktivnu ulogu u jačanju regionalne stabilnosti. U skladu s tim, mi ćemo nastaviti da podržavamo napore NATO-a na Kosovu, u okviru svojih mogućnosti“, zaključuje se u saopštenju.

(IN4S)

KOMENTARI10 komentara

 1. garo says:

  Krivokapic = Djukanovic

 2. Idealista says:

  A onaj drugi oj-ha vod ostace da cuva oj-ha državu.koja smejurijs

 3. marko says:

  toliko o smecu krivokapicu i njegovoj novo j politici prema srbima

 4. persida says:

  Sve Crnogorce proterati iz Srbije, poceti od SANU-a.

  • Milan says:

   Pucaš u prazno, zato što si šupljoglava. Našla si da kao radikalno spremaš ono što se samo po sebi uredjuje. Kakva vrednica. Zapravo izjavama o proterivanju Crnogoraca činiš veliku uslugu Milu Džukelanoviću. Jednom rečju našle se džukele. Godine 2011 Crnogoraca u Srbiji 38.527 (0,54%), a najviše ih je bilo 1981 147.466 (1,58%). Na sledećem popisu najverovatnije biće ih još manje, i to bez tvog opičenog proterivanja.

 5. dinki says:

  Momci,ako imate išta obraza odbićete da idete u misiju na KiM osim one kada ga budemo oslobađali zajedno sa Srbijom.Ne brukajte svoje porodice jer postajete saučesnici u zločinu nad svojim narodom.

 6. Pravda says:

  ajmo nasi

 7. Miraš says:

  Na Kosovu^ u sastavu Kfor-a prisutne su i sve su prisutnije vojne snage bivše Jugoslavije iz Crne Gore, Hrvatske, S. Makedonije, Slovenije. Imajući u vidu etničke ratne sukobe tokom raspada Jugoslavije od 1991-2001 mislim da nije u redu što ih angažuju na Kosovu*. Kao da NATO igra novu igru protiv Srbije, i to po ugledu na ratne sukobe iz 1991-2001. Da završi nedovršeni posao? Kako bi to izgledalo? "Jovo nanovo" u režiji NATO je "Hajdemo ponovo ali svi zajedno protiv Srbije". Srbiju bi napali tamo gde je najslabija, napali bi Srbe na Kosovu*. Ako bi Srbija vojno-policijski odgovorila ulaskom na Kosovo* ne bi imala samo tamo problem, nego plus mogući su sukobi i sa susednim zemljama: sa Hrvatskom, sa Crnom Gorom (podignutom na nivo antiSrbije) i sa Makedonijom. Plus NATO i plus Albanija. Zato ne čudi da baš na dan državnosti Crne Gore=antiSrbije čitamo ovakvu vest.

 8. Miraš says:

  Definitivna odluka: ove godine ne idem na crnogorsko primorje. Neka gospodja Injac popuni te vaše morske plaže sa Šiptarima i NATO vojnicima. Uzaludne su priče Carevića, Dajkovića, Kneževića, Mandića, i ostalih; uzalud vaše posete Novom Sadu i Beogradu. A Krivokapić? On se sad trudi da priča poštenije i hrabrije, naravno pred važnu turističku sezonu, a kad se ona završi eto nama belaja od sulude braće. Pa još i ovaj detalj: dok priča poštenije i odvažnije imaće veći kapacitet za smenjivanje ministra Leposavića.

 9. Pendrek says:

  Proterati i zabraniti u Srbiji crnogorsku naciju slicno kao sto bugari nepriznaju makedonce. Crnogorska kozojebi bi htela samo da gazduju i kaljaju u svetu nam Srbiju e pa nemoze vise!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *