ЦРНА ГОРА СЕ ОБРАТИЛА НАТО ПАКТУ: „Србија нас је напала“

CRNA GORA SE OBRATILA NATO PAKTU: „Srbija nas je napala“

9 februara 2020

Crna Gora sa NATO partnerima razgovara u kontinuitetu o svim izazovima kad je njihova zemlja u pitanju.

Sve ovo što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti preraslo je u politički obračun sa državom. Svedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru iz Srbije, sa svih nivoa, tvrdi ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.Poručuje da je, uprkos tome, Vlada odlučna u nameri da neće tolerisati eskalaciju protesta i bilo koju vrstu sukoba.

„Bezbednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna. Nadležni resori, a tu pre svega mislim na Upravu policije i njene pripadnike, svakodnevno prate dešavanja i učiniće sve kako bi se svaki građanin, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, osećao bezbedno i svoje dnevne aktivnosti obavljao nesmetano. Shodno tome, aktuelna situacija u zemlji ne zahteva angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore, koja obavlja svoje redovne mirnodopske aktivnosti“, kazao je Bošković u intervjuu za „Pobjedu“.

Dodaje kako sa NATO partnerima razgovaraju u kontinuitetu o svim izazovima kad je Crna Gora u pitanju.

„Svedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru od strane Srbije sa svih nivoa podržane radikalnim elementima na političkoj i verskoj sceni Crne Gore i iz tog razloga smo stručnu tj. ekspertsku podršku zatražili od naših partnera, a sa ciljem jačanja nacionalnih kapaciteta za prepoznavanje i razumevanje pretnji, a zatim i za efikasnije suočavanje i odvraćanje istih. Od eksperata iz NATO zemalja, koji su upoznati sa dešavanjima u Crnoj Gori, kao i sa veoma intenzivnom kampanjom dezinformisanja koja se vodi protiv naše države, dobili smo veoma korisne savete i smernice koji će nam pomoći u daljem jačanju institucionalnih kapaciteta za suočavanje sa hibridnim prijetnjama, kao i prilikom izrade potrebnog pravnog okvira u ovoj oblasti. Tom prilikom eksperti su pozitivno ocenili proaktivan pristup koji crnogorska Vlada ima prema ovom pitanju i naglasili da Crna Gora kao punopravna i ravnopravna članica Alijanse u svakom trenutku može računati na podršku zemalja članica NATO-a, a u skladu sa temeljnim principom solidarnosti na kojem počiva savezništvo“, dodaje on.

„Sve ovo što svakog dana gledamo i što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovijesti preraslo je u politički obračun sa državom Crnom Gorom i njenim suverenim pravom da samostalno uređuje unutrašnja pitanja. Izgleda da i nakon 14 godina od obnove nezavisnosti svima moramo ponoviti kako bi bilo jasno da je Crna Gora nezavisna država svih građana i članica NATO saveza. Opozicionim strukturama mora biti jasno da je političkim nadmetanjima mesto u parlamentu, a ne na ulicama. Vlada pozdravlja svaki vid protesta koji ima za cilj legitiman, konstruktivan i demokratski vid iskazivanja stavova i mišljenja zarad boljitka života građana. Kada su u pitanju negativna previranja i pritisci, crnogorske institucije već su pokazale spremnost da zaštite crnogorski ustavno-pravni poredak. U skladu sa aktuelnim težnjama Crne Gore ka Evropskoj uniji, a u svetlu realizovanih evroatlantskih integracija pokazali smo i svakodnevno pokazujemo da su, ne sukobi, nego svetla budućnost ono čemu težimo, a država Crna Gora i njene institucije će, kao i do sada, osigurati mir unutar svojih granica i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva“, kaže Bošković za „Pobjedu“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Istina says:

  Ovaj jado sa slike ce u istoriju srama.

 2. petrovgrad says:

  NATO-ubice nikada neće oprostiti blam koji su doživeli tokom bombardovanja SRJ 1999 god. Naši su ih ismejavali i pravili majmune na svakom koraku. Navlačili ih kao male majmune. To zapad neće da oprosti. Prvo je poslao Đinđića da izazove građanski rat posle 5 oktobra, u tu svrhu angažovani su otporaši. Klasičan Ukrajinski scenario. Đinđić je napravio mudar potez i dogovor sa Miloševićem o mirnom preuzimanju vlasti, bez građanskog rata. Od Srbije su hteli da naprave Siriju a od Beograda Damsk ili Alepo. Zato je Đinđić platio glavom, jer nije odradio posao zašta je poslat. Sada ta uloga je data Milu Đukanoviću. Svetinje ateistu i komunistu ne interesuju.Osim duhovne vrednosti svetinje nikada nisu se zasnivale na materijalnu vrednost. Komuniste interesuje materijalna vrednost, a kao što znamo nje nema u manastirima. Dakle motiv je nešto drugo, ako nije osveta NATO zlikovaca i slamanje otpora i prepreke na put za Rusiju.

 3. Kulak says:

  Taj monstruozni ustaški poglavnik milo đukanović mora hitno biti zaustavljen!

 4. Djoka Brica says:

  Jel to iz serije nijesmo mi od juce?

 5. persida says:

  Junacine postadose tuzibabe, cmizdre, ljigavci, bruka i sramota.

 6. Maximus Decimus says:

  Cime vas je napala? Krstom i narodom.Tu nato ne moze i nece nista da ucini.

 7. Ivana says:

  Braćo Srbi i Crnogorci ako sad ne dođe do ujedinjenja Srbije i Srpske Crne Gore onda nikad neće idemo do kraja.

 8. Cp6a says:

  Konačno ustaše i zapadni monstrumi mogu sad da trljaju ruke. Udarili prodani Srbi na prave Srbe, što je njihov vekovni san. I braćo, nemoj da se zavaravamo, neće ovo proći tek tako. Znamo za ne tako davne izjave američkog generala Bena Hodžisa, bivšeg komandanta kopnene vojske SAD u Evropi, i đavoljeg advokata Karla Bilta, a evo i ustaša Milo u zadnjem intervjuu, ima ga na Jutjubu, otvoreno priča šta hoće: odvajanje Mitropolije od SPC i njeno pretvaranje u Crnogorsku pravoslavnu crkvu, kako bi bile zadovoljene verske potrebe i Crnogoraca, a ne samo Srba. Hteli-ne hteli, biće uvučeno u rat protiv Zla celo Srbstvo, tako da se psihički spremamo na to, jer će velika iskušenja tu da budu.

 9. Goran says:

  Nevrdjajte Crnogorce jer ako se naljute ode Vojvodina pripoji je milo Crnoj Gori a i pola Beograda ,jer u Srbiju zive 2 Mil. C.G

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *