ЦРНА ГОРА тражи од НАТО-а 320 респиратора

CRNA GORA traži od NATO-a 320 respiratora

30 marta 2020

Vlada Crne Gore uputila je juče zahtev za pomoć u borbi protiv širenja korona virusa NATO Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe.

Centar je osnovni civilni mehanizam odgovora na vanredne situacije.

U molbi koja je upućena svim članicama NATO i njenim partnerskim zemaljama, a koja se nalazi na sajtu Alijanse, od svih njih se traži ako mogu da pomognu sa više od 5,6 miliona hiruških maski, oko pola miliona maski sa P2 i P3 filterima, oko 6,5 miliona rukavica, oko 250.000 naočara i vizira, preko 336.000 hiruških haljina i još 100.000 nepromočivih, kao i 50.000 nepromočivih kecelja, milion jednokratnih hiruških kapi i naglavaka…

Takođe se traži 320 respiratora, 20 bronhoskopa, 40 laringoskopa, 20 apsiratora, 50 EKG aparata, dva defibrilatora..

Podsetimo, sam NATO ne poseduje zalihe respiratora i druge medicinske opreme, ali pomaže na druge načine, kao što je logistika i transport.

KOMENTARI4 komentara

 1. Uskok says:

  Džaba traže, zaboravili su onu"p r v o A m e r i k a". Kad dobiju"korpu", biće ono: Srbijo, šta bi sa onih 3+2 respiratora?

 2. Danak says:

  Svašta može da se desi. Možda mogu i da im pošalju. Polako te braćo Milogorci. Kad dodjete na red. Za sada će te sačekati.

 3. Pravda says:

  E bas su nasli od koga da traze pomoc!!! Kukat ce oni jos za pomoci iz Srbije za onih 5 respiratora. Nitko ih ni pogledati nece osim Srbije koju su odbacili a sada ce da ju mole kao i Rusiju da im pomognu.... Ili Kinu... Ili Kubu????

 4. Zaliv says:

  Od Srbije su mogli da dobiju 5 a od NATO pakta mozda dobiju nista a mozda ni toliko. Videcemo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *