ЦРНА ГОРА УШЛА У НАТО: За гласало 46 посланика, Фронт најавио нове протесте широм ЦГ

CRNA GORA UŠLA U NATO: Za glasalo 46 poslanika, Front najavio nove proteste širom CG

28 aprila 2017

Skupština Crne Gore sa 46 glasova za, od 81, usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, kojim se obezbeđuju uslovi za pristupanje Crne Gore NATO savezu. Predstavnici Demokratskog fronta obećali su okupljenim građanima sa protesta na Cetinju da neće prihvatiti odluku parlamenta o potvrđivanju ugovora sa NATO. Front je pozvao na proteste širom zemlje.

Velike policijske snage prisutne su i dalje oko Cetinja i u samom gradu, gde su poslanici Skupštine potvrdili ugovor Crne Gore i NATO.

Uoči sednice parlamenta na protestu zbog donošenja odluke o ulasku u NATO pakt na Cetinju su se u 11 časova okupili aktivisti pokreta Sloboda narodu, Pokreta za neutralnost i Alternativa Crna Gora. U 13 časova veliki miting održao je i Demokratski Front.

Atmosfera sve vreme protesta nije bila posebno napeta, ali su lideri Fronta održali žestoke govore koje su okupljeni pozdravili aplauzima.

Zgrada Skupštine bile je ceo dan okružena metalnim ogradama i bilo joj je nemoguće prići.
Protestni skup je sniman. Postojala su i neka saopštenja lokalne samouprave praktično o nekom poluvanrednom stanju, u smislu da neće raditi restorani, da će biti zatvoreni vrtići, škole, taj uži centralni deo grada da će biti praktično blokiran.

KOMENTARI5 komentara

 1. milan says:

  SVE JE MOGUCE U DRZAVI U KOJOJ SE VEKOVIMA TRAZI COJSTVO,a nikako ga se naci nemoze. Zato puna drzava lenjih ljudi, mafijasa i ubojica, za izvozih ima a najbolja destinacija im je Srbija!

  • Jovan says:

   Da nije strasmo bilo bi smesno: 46 osoba poklonika i zaljubljenika u Nato teroriste donose odluku za drzavu!!?? Pa u pravim drzavama se organizuje referendim i za sijalice. Ovo je gore od bilo kakve diktature.

 2. RHshit says:

  Sad će da počnu američke investicije,američki turisti i sve tako :-))) E, glupo malo pleme...kako ćete vi završiti.

 3. Metuzalem says:

  Poslednje ispitivanje javnog mjenja u Crnoj Gori od 19.04 na uzorku od 1661 punoletnog građanina, u čijoj realizaciji sam i sam učestvoao a naručeno od "nevladine agencije" jedne zapadnoevropske države je bilo: 44% protiv ulaska u NATO, 37% za CG u NATO,19% nema jasan stav o pristupanju. Jasno je zatšto nema referenduma. E moja Evropo....

 4. goran says:

  Crnogorcima zabraniti ulazak u Srbiju, bilo kojim povodom. Za narednih 1000 godina. Proterati Beckovica i slicne masone van drzave, pod hitno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *