Црна Горо, НАТОпљена крвљу!

Crna Goro, NATOpljena krvlju!

3 decembra 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Dobro ti jutro, moja Crna Goro! Dobra ti sreća udovice što te, evo, avetni provodadžija udaje za onog što te zavi u crninu…

Dobro ti došli svatovi bez muzike, barjaka, buklije, devera, one divne što se zapeva još s kraja livade: „Tekla voda na valove“…

Ima se danas rašta i nazdraviti flašom žuči, pa je ispijenu razbit o zid kuće, il šuplje glave, valja se- ima u nas još stoletnih kamenih zidova, Bogu hvala, a i šupljih glava ne manjka- jedino flaša fali, nakamario Milo kaucija po belom svetu, pa došo đavo po svoje, al ne sekiram se, i đavola će Milo izvarat da neće znati ni gde su mu rogovi ni gde mu je trozubac…

Kakavo li je vreme jutros nad Podgoricom? Jel NATOpljena kišom, mučena, il to rida na zadušnici vekovima koje dan obesmisli?! Jedan spram stoleća! Vala, nema „časnijeg“ popusta i sniženja- Crna Gora žive vage za mrtvo slovo na papiru iz alijanse poganih i krvavih do ramena!

Nikada se postideo nisam Crne Gore, niti ću, ne smem, jer imam šta da branim: Crnun Goru od Montenegra, čukunđeda u naletu na turske šančeve u Lipovu, prađena na mojkovačkom polju, đedove rasute kosti bez humke i belega- za Crnu Goru i Srbiju, babu koja je učila oca, stričeve i tetke da đed nije uludo poginuo i da joj nije teško samoj odgajati šestoro, jer poštapa se o te grobove i kosti, al korača Moračom ko da je sva od zavetnog manastira sazdana!

Nije Milo prvi, siguran sam ni poslednji nesoj na straži kraj ludila, al, opet, svi zbirno nisu opoganili moju Crnu Goru koliko on sam.

Pametniji od nas su to lepo sročili: „Što jedna budala pokvari- sto pametnih ne mogu da poprave“, a Milov je konto ko najgoreg alkoholičara što godinama pije na crtu u najcrnjem bizucu: priznanje Kosova i Metohije, glas za članstvo tog zla od tobož države u Unesko i evo, na posletku, hatišerif iz NATO-a, pozivnica da igraonicu u koju deca uđu nasmejana, pa bi plačući napolje, ali nema, ne može se ih hada nikuda!

O čemu ti, čoveče razmišljaš kad ne razmišljaš?!
Šta ti je Crna Gora toliko skrivila da je prežež ko volove da oru kamenjare?! Je li ti se šta opasno zamerila, pa je vodiš ko makro a ne državnik, državniče jada!!!

Al, opet, ne možeš da učiniš ništa čime bih se postideo Crne Gore, jer ti živiš svoj paralelni Montenegro, kineski kopiju na loše baterije, ali će nas tvoja igrača satrti doveka!!!

Okani se, šefe sale, Crne Gore zbog Crne Gore, molim te, molim te, jer već sutra neće u njoj biti dovoljno mesta ni za taj tvoj Montenegro!

Evo, moj će ti Momčilo dati dve livade pa šefuj njima, igraj se do mile volje, obećavam ti da te niko smenjivati neće, ogradićemo ti despotovinu da goveda ne zalaze u ispašu, samo ljuke (znaju pastiri šta znači) od Crne Gore i glasni se kad zatrebaju nove baterije za Montenegro!

To su valjda iste ona kao i za vibrator, da prostite, pa na njega okači zastavu NATO i pobodi nasred livade- a ti nećemo reći!

Oli o zadušnicama na grobove svojima, smeš li?

Nisu svi Đukanovići- Milo, al i jedan je dovoljan da stotinu umnih ne mogu popraviti što si učinio, ko besno i pogano dete kad sruši kulu od kockica, pa napravi nešto nakaradno, gde ni jedan deo ne pasuje drugome.

Sreća, nije Crna Gora od „lego“ kockica, samo se ti mani igranja više, ima dece što čekaju na red da je doprave od krša i mora, i onih kosturnica što si nagnao paščad u njih da se posluže…

Imaju i zbog čega, danas se slavi, jel da?..

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dunja says:

  Hvala Mihailo

 2. Svetislav says:

  milo izgleda hoce da nadmasi stedimliju, brkovica, dapcevica, i sve one koji su ocrnili jos vise Crnu Goru, da se sad moze nazvati i Najcrnja Crna Gora! Svi se sprdaju sa ovim potezom a i ovi sto pozivaju Crnu Goru, ne znaju ni gde je to, kao onaj iz nato koji kad rece na novinarskoj konferenciji da su pozvali Montenegro iz Latinske Amerike da se pridruzi nato-U!

 3. Andjelo says:

  Tako je Mihailo ,Crnu Goru treba braniti od montenegra ili ako hoces od milogore,mile-kameleona preselo mu daBOG da'. Mihailo ,ziv ti meni i zdrav bio ljudino !

 4. Svetislav says:

  Ovim su samo milo i kompani dobili tako da nece da odgovaraju za kriminal i nevidjenu kradju. Izgubili su samo obicni crnogorci, kome ce sad milo i kompani postati novi kralj Nikola!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *