ЦРНА ЛИСТА: Нови удар на Лукашенка и Белорусију

CRNA LISTA: Novi udar na Lukašenka i Belorusiju

25 septembra 2020

BALTIČKE zemlje su pripremile novi sankcioni spisak na kome se nalazi oko 100 beloruskih zvaničnika, kojima će biti zabranjen ulaz u Letoniju, Estoniju i Litvaniju, rekao je ministar spoljnih poslova Letonije Edgars Rinkevičs, prenosi Letonski radio.

On je istakao da je sporazum po tom pitanju postignut sa Litvanijom i Estonijom 23. septembra. Novi sankcioni spisak će biti objavljen narednih dana, dodao je Rinkevičs.– Spisak uključuje oko 100 lica, koja su povezana sa nasiljem u Belorusiji – istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, Letonija, Litvanija i Estonija su donele odluku da same proširuju sankcioni spisak, ne čekajući na takvu odluku Evropske unije.

– Sankcije će biti proširene. To ne znači da je ovo konačni spisak, pokušavamo da analiziramo informacije. Tri baltičke zemlje su se dogovorile da nastave da proširuju sankcioni spisak – istakao je on.

Govoreći o inauguraciji Aleksandra Lukašenka, koju Letonija ne priznaje, niti Lukašenka smatra zakonitim predsednikom Belorusije, Rinkevičs je istakao da to znači da su politički kontakti na najvišem nivou između Lukašenka i lidera EU nemogući.

– Nepriznavanje ne znači prekid odnosa – napomenuo je ministar, istakavši da će kontakti sa Belorusijom biti nastavljeni na tehničkom nivou.

Baltičke zemlje su 31. avgusta uvele sankcije protiv 30 beloruskih zvaničnika, kojima su zabranile ulazak u zemlje.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. padre says:

  Jak udar, Lukašenko samo što nije zaplakao!A baš je hteo da pozove ovu stotinu saradnika na odmor na baltiku,da proslave pobedu!

 2. jagoda says:

  bas ih zabole za njihove sankcije jad imaju Rusiju..zapad je i onajo u cabru

 3. Ivke says:

  ufff strasno

 4. milorad3 says:

  kao da su oni išli tamo:) ovo je patetično ružno i cinično isto kao i očigledno lažno trovanje navaljnog kome preti žestoka finansisjka kazna za klevetu i lažne vesti protiv jedne ruske firme,dečko se kune u kapitalizam i slobodu ali to izgleda važi samo za njega ostali će iamti onoliko slobode i kapitalizma koliko EU ili nemačka dozvoli.Izgleda da je dripac rešio da pobegne iz rusije i da kroz lažni politički progon izboksuje azil i predupredi rusku kriminalnu interpol poternicu.E tako i njegovi obožavatelji iz susednih belruskih država uvode ove jadne kazne, aj neka oni dodju u belorusiju ako imaju mu.a:)Divan primer demokratije i zakonitosti su oni postali :) Dobro je to-"ne pada snijeg da prekrije brijeg nego svaka zverka da pokaže svoj trag":)VREME LAŽI JE PROŠLO-DOLAZI VREME KAZNE za svaku jadnu ulizicu zapadnog kartela, kada ih gazde ostave bez pomija živeće gore od svinja to im je budućnost i to uskoro jer para NEMA za poljake estonce litvance i svu tu crnu bratiju koja misli da je mnooogo pametna:)Udaviće se u bedi, a poljaci su zaboravili koliko su mizerna ekonomija REALNO ,samo, kad gazda zavrne slavinu lažnog standarda biće im jasno gde im je mesto, bez rusije oni NE POSTOJE kao ekonomija jer jedino rusiji nešto trebaju eventualno a ni to nije tako neophodno, ima i drugih koridora:)

 5. Jedan Saša iz voza says:

  Au šta će sad? Čak u toliko zemalja neće moći da vodi svoju babu u banju? U Srbiji je uvek dobro došao a ima i puno banja. Lukša ide u penziju, Putin lično je raspoložen da ga menja na dužnosti. Da li je uopšte moguće jednog Medu - Rusiju i medvedića - Belu Rusiju zatvoriti sankcijama, tako su uradili i sa Kubom a onda su kubanci postali najzdravija nacija na svetu, jer sami proizvode svoje preparate a ne uzimaju od SZO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *