ЦРНИ ВУК ДРАШКОВИЋ: Срби и Србија сносе највећу кривицу за злочине у СФРЈ!

CRNI VUK DRAŠKOVIĆ: Srbi i Srbija snose najveću krivicu za zločine u SFRJ!

17 jula 2016

Vuk Draskovic 46Srbiji mogu da se otvore poglavlja 23 i 24, ali sa ovim službama bezbednosti u Srbiji nikada neće biti uspostavljena vladavina prava, izjavio je danas nekadašnji šef diplomatije SCG Vuk Drašković.

Drašković je, u intervjuu povodom najave otvaranja pregovaračkog poglavlja 23 i 24 za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, rekao da se naša država formalno nalazi na putu evropskih integracija, ali da to čini „kao u eseju Černiševskog – korak napred, dva koraka nazad“.

Kako je objasnio taj „korak raka“ biće sve dok se nove evropska politika Srbije u potpunosti, bezrezervno i bezuslovno ne ogradi i distancira od politike užasa, smrti i zločina vođene u poslednjoj deceniji 20. veka i da je ne pravda relativizovanjem i isticanjem zločina koje su drugi počinili prema Srbima.

„Srbija može da se izvuče iz jame poraza i sramote zbog svih zločina koji su počinjeni u njeno ime, samo ako se ugleda na Nemačku. Nemci nikada ne propuštaju priliku da kleknu i pognu glave i u Aušvicu, Mauthauzeniu i Treblinci i nikada ih nećete čuti da su to bili samo zločini Adolfa Hitlera, niti da to pravdaju zločinima koje su saveznici počinili nad Nemcima u tom ratu. Oni to priznaju za nacionalni greh i sramotu“, rekao je Drašković.

Zašto se to ne događa, Drašković ključni razlog vidi u tome što je država u raljama nereformisanih, antizapadnih i antidemokratskih službi bezbednosti.

„Verujem da bi najveća nemačka investicija bila da nam pomognu u osnivanju centra za tajne dosijee, da se oni ovde otvore, po modelu kao što je to učinjeno sa dosijeima Štazija posle ujedinjenja Zapadne i Istočne Nemačke. To bi bila najveća pomoć Srbiji da ozdravi, jer te službe drže kao taoce svakoga u Srbiji, i jače su od svake vlasti“, rekao je Drašković.

Kada je reč o nedavnom hrvatskom blokiranju poglavlja i najavama sličnih aktivnosti u budućnosti, Drašković je ocenio da dijalog dve države može da se popravi, ne ispraznim deklaracijama, već odnosom prema prošlosti koji bi počivao na tome da prvo pokažeš na balvan u svom oku.

„U svim zločinima ruke su nam do rukava, i nama i Hrvatima i Bošnjacima, s tim što je odgovornost Srba i Srbije za Jugoslaviju bila najveća. Moralo se učiniti sve, pristati na sve moguće kompromise i prividna poniženja, da bi se sačuvala Jugoslavija i izbegao rat, da bi se sačuvala država u čije smo stvaranje najviše uložili i koja je nas najvše koštala“, smatra Drašković.

Govoreći o preprekama i u poglavlju 31 (spoljna, bezbednosna i odbrambena politika) u kojem će srpska spoljna politika morati da se uskladi sa evropskom, a time i da, ukoliko ostane takav stav EU, uvede sankcije Ruskoj Federaciji, Drašković je poručio da treba nastupiti ofanzivno.

Prema njegovim rečima treba napustiti teren zaklinjanja da nećemo uvesti sankcije Rusiji.

„Ima ko da nas čuje i u Parizu i u Berlinu i u Moskvi i zato treba da pokrenemo inicijativu i damo argumente da je došao trenutak koji neminovno zahteva ukidanje ruskih sankcija Evropi, i evropskih Rusiji. Moramo da se borimo za to“, zaključio je Drašković.

Posle odluke građana Velike Britanije na referendumu da ta država napusti Evropsku uniju, pred Briselom su dva izbora – ili da se od Bregzita brani deklaracijama o zbijanju redova, ili da se bez oklevanja okrene strateškim vizijama De Gola i Vilija Branta uspostavljanjem prostora slobodne trgovine od Lisabona do Vladivostoka, izjavio je danas nekadašnji šef diplomatije SCG Vuk Drašković.

Drašković je rekao da bi, ukoliko bi se krenulo putem saradnje EU i Rusije, za samo nekoliko godina na hiljade evropskih kompanija i na stotine hiljada evropskih radnika otišlo u Sibir, energetskom srcu Evrope i sveta.

„Rusija bi snažila Evropu, a Evropa bi snažila Rusiju, demokratizovala je, evropeizovala i vraćala onim strateškim zapadnim orijentirima Petra Velikog“, objasnio je Drašković.

Prema njegovim rečima otpori „jastrebova“ u Evropi, Ruskoj Federaciji i Sjedinjenim Američkim Državama su ogromni, ali stiče se utisak da su i Vašington i Moskva poslali niz jasnih signala da žele resetovanje odnosa i da im nije do novog hladnog rata i prizivanja apokalipse.

„Prepreka je ono što se ‘zakuvalo’ sa Ukrajinom i zato, pre svega imajući u vidu Evropu, i Brisel i Moskva moraju da skinu feredže i priznaju svoje greške“, poručio je Drašković.

Kada je reč o Bregzitu, Drašković je ocenio da su Britanci davanjem glasa za politiku izlaska koju je propagirao Najdžel faraž, zapravo bacili anatemu na Vinstona Čerčila i rekli ne svemu za šta su se njihovi preci borili u ratu protiv nacizma.

„Pojava toga u 21. veku treba da zabrinjava, jer je Britanija kolevka multietičnosti, najveća imperija u istoriji sveta, i još ne mogu da verujem da se to dogodilo. To se dogodilo zbog ksenofobije, islamofobije, lažne propagande da će islamski terorizam zaobići Britaniju ako izađe iz Evrope i užasne laži, poput one da će 350 miliona funti svakog meseca biti uplaćivano za zdravstvo, a što sada navodno odlazi u EU“, rekao je Drašković.

Kako je konstatovao Britanci se upravo sada „hlade“ od velike greške koju su ispoljili na slobodnom referendumu i da shvataju da su glašali protiv interesa svoje zemlje.

„Premijerka Mej saopštila je da će član 50. Lisabonskog sporazuma biti aktiviran tek posle sporazuma sa Škotskom i Severnom Irskom, kada čitvo Ujedinjeno Kraljevstvo zatraži izlazak iz EU. E, to je već možda naznaka da će u ime očuvanja Ujedinjenog Kraljevstva Britanija možda i odustati od aktiviranja člana 50“, rekao je Drašković.

Prema njegovim rečima u izboru između gaženja referendumske volje jednog dela građana i raspada države, prevagu će odneti ovo prvo.

Kada je reč o SAD i mogućim izborom Donalda Trampa za predsednika te zemlje, Drašković je ocenio da akcije islamskih terorista daju krila tom predsedničkom kandidatu, ali da je teško u ovom trenutku proceniti da li će promeniti retoriku ukoliko pobedi.

„Bilo bi strašno da u jednoj Americi, koja je čovečanstvo, predsednik počne da deli ljude po boji kože, njihovoj verskoj ili dalekoj etničkoj pripadnosti. To bi bila mina u temeljima Amerike i ne verujem da se to može desiti“, zaključio je Drašković.

KOMENTARI35 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Budalo naduvana idi se obesi.

  • Jovan says:

   To nitavilo od coveka nece nikada samo da se obesi, a najveci je krivac za razaranje srpskog naroda na prostoru SFRJ. Zato ce doci dan kada ce odgovrati za udruzeni zlocinacki poduhvat protiv srpskog naroda zajedno sa svim saradnicima nato fasista.

  • Zozo says:

   Pitam se pitam, koliko je kofera love primio Herr Wolf Draschkovich za ovakvo blebetanje i izišljotine. On ljubi debelu lovu iznad svega i gde je ima i on je tu.

  • stanija says:

   vuka trebamo mi cetnici obesiti za izdaju srbije i srbskog obraza sve te izdajnike u srbiji cuva njihova policija konacno je da srbija izabere srbina za vlaara ja predlazem boska obradovica srbski obraz napred do pobede

 2. milos says:

  Ovaj isprdak vucicev je u to vreme imao paravojnu formaciju

  • Rade says:

   POPUSIS VUCICU KURAC I TO AKO TI DA!

 3. Goran says:

  zasto se ovakvi ljigavci uopce vuku po javnim glasilima !? ovo je nista drugo , nego nasmrkani politicki mrtvac koji ne zasluzuje nikakvu paznju.

 4. padre says:

  Ma nije to ništa, da je on tada imao "srpsku sablju za pojasom", tad bi tek videli, šta je to pravi Srbin!

 5. Kulak says:

  Drašković je mrtvac koji hoda.On je od onih izbezumljenih Srba koji su do kraja ostali zarobljenici ideje jugoslovenstva.Snažna Srbija je za srpski narod bolja,jer u Jugi moraš živjeti u istoj državi sa Hrvatima,a oni svaku državu u kojoj žive uništavaju.

 6. Portopranco says:

  Budaletina.Ništa drugo.

 7. vlada says:

  bedo, koliko su te platili da poredis Srbiju sa nacistima?

 8. Derim says:

  Vuče, kurvin sine ratnoga zločinca goret ćes u paklu zajedno sa tatom! Tvoj ovozemaljski zivot je bedna priča o jednom jalovom muskarcu koji kad crkne nemo ko suzu da pusti. Ali zato cela nacija ima zelju da ti piša na grob.

 9. Anonimno says:

  Ovaj 'namćor je najveći krivac za srpska stradanja tokom građanskih ratova jer je iznutra podrivao srpsku slogu i agitovao za okupatore, a, svako poređenje srba i nemaca je delo umobolnog čoveka, definitivno!!!

 10. boja says:

  vuce ako su srbi krivi za ratne zlocine u jugoslaviji i ti si diza srbe na jugoslovene i hrvate i sad se vadis da nebi iso u hag ti si gonijo civile srbe na komunisticke tenjkove u beogradu moras odgovarati za puc brat na brata iso je ti si voda bijo

 11. goran says:

  Vi ste licno kuskali narod i vojsku u raspadu YU, vreme je da odgovarate. jel to hocete da nam kazete...

 12. Major Dangić says:

  Da može čovjek pod stare dane pomatuljiti(ostati bez pameti) - znam. Ali ovaj jad od čovjeka je zreo za strašnog kazamata. Ako ga pri tom sjetuje ona njegova rospija - neka ide i ona. Osamdesetih čitah njegove knjige u nacionalnom zanosu. Mislio sam - nema boljeg srbina ni četnika. Šta bi od čovjeka? Bolje da je u Savu skočio nego što diše ovaj vazduh. Đavoli ga okupirali i ne vidi izlazak sunca na istoku.

 13. Branko Samac says:

  Zašto objavljujete tekstove džukele Draškovića?

 14. Beli Orao says:

  Koja protuva , bio seljacina osto seljacina !

 15. Mirqu says:

  A što je najgore ovde je baš U pravu, I jesmo mi srbi najviše krivi, da je Milošević pristao Na konfederaciju možda do rata ne bi bi došlo, I ne bi zaostajala za svetom trideset godina. Mada počeo je da menja retoriku, al džaba, neki njegovi potpisi su stavili Srbiju U vazalni odnos, kad sebi dozvoliš da budeš jednom govno, nikad više ne možeš da mirišeš

  • Kosta says:

   Nisi u pravu. Djubrad su resila razbiti SFRJ na param-parcad i nikakav drugi Slobin plan ne bi prosao. Ni Srpska nije nastala zato sto je vole, nego da bi kao nekadasnja Vojna Krajina bila granica Islamu, TO JE TO!

 16. pravda says:

  vuce draskovicu,mamu ti ,,,,m.seme ti se zatralo.....

 17. Kosta says:

  ......izjava nekadasnjeg sefa diplomatije..... Sta ba, SEFA DIPLOMATIJE????? KO SEF DIPLOMATIJE, KO BRE DIPLOMATA??????? hahahahahaaaaaa...... da mu nije Dane, ne bi se ni culo yza njega! ...cuj, sef dilomatije.... kako to samo gordo zvuci.

 18. Dragan says:

  Budaletinoooooo jebi mater izdajnicku. Svinji turska.

 19. Apostol says:

  Posle zavrsetka gradjanskog rata vidjelo se da je Vuk Draskovic sa zapadnim fasistima saradjivao da se rasturi Jugoslavija, zajedno s njegovom zenom nerotkinjom I ostaflerom. Seselj je bio u potpunosti u pravu u Hagu kad je rekao ovde je mjesto za Vuka Draskovica, jer znam 1991 godine 14 sati su prolazili autobusi I razna vojna vozila za Vukovar s Vukovom slikom I u Tuzli du zapucali na Dzamiju gdje se tada narod uplasio, jer je tad u Bosni bilo mirno

 20. Miloš says:

  Jebem ti mamu i tebi i tvojoj kučki Danici jalovu, šta su radili tvoji dobrovoljci 90-tih u Hrvatskoj u usta te jebem. Kako Srbija može da napreduje zbog takvih usrani i smrdljivi govana kao što si ti, medvede, puna ti je brada ušiju i krpelja.

  • Svetislav says:

   Srbski dobrovoljci su se u najvećem slučaju pošteno odazvali i branili srbski narod, dok su mnoge srbske komunjare krale po Srbiji dok su im dobrovoljci iz Srbije branili dedovinu! Problem je što je ubačeno kukavičje komunjarsko jaje kao ova crkotina, izdali i likvidirali najveći deo tih rodoljuba, spinujući srbski narod uz pomoć kupljenih medija u Srbiji!

 21. valjevac says:

  Ljudi pa ovaj covek je smrkao kokain u Kanadi 90tih godina kada je prikupljao pare da satro skine Milosevica.

 22. Živorad Milenkovic says:

  Komentari me podsjećaju na onu rulju koja masakrira ležeće vojnike na Bosforu. OkAnimo se grubosti. (Mada znam da će sad i meni biti upućeno " puši i ti q.ac i sl.) ali da se primetiti.

 23. VUK says:

  ovaj covek je ozbiljna budala neznam odakle vise potreba da se njegovo misljenje javno iznosi njega jedino moze da slusa njegova luda zena koja je na ozbiljnim lekovima

 24. Džoni says:

  Sve knjige koje si napisao sada preštampaj i na mesto imena i prezimena pisca napiši IZDAJNIK znaćemo o kome se radi. Naj pokvareniji ološu koji je hodao srpskom političkom scenom. Da si ubijen u Budvi u pokušaju atentata ili kojim slučajem na Ibarskoj pamtio bi te narod po jednoj ili dve izdaja ovako će te pamtiti po bezbroj izdaja... Šteta što neko ne objavi šta si i kako uradio 70-ih godina na pravnom fakultetu kada si izdao ljude koji su se tada pobunili protiv komunističke tiranije. Lepo je Sloba govorio "strani plaćenici i domaći izdajnici"

 25. Svetislav says:

  @Džoni..Odličan komentar u vezi ove crkotine koja još uvek sisa krv Srbima i uživa na račun Stradije! Sve dokaze o ovoj crkotini, babuskari travestitu dani, njihovoj rodbini, kao i svim ostalima koji su pokrali Srbiju čuvati za sud srbskog naroda! Samo Slobodan Beograd Srbiju Spasava!

 26. Dalma says:

  Kada će objaviti najznalajnije svoje delo" Izdajnik".Zato ima fobiju od BIE.

 27. Ramirez says:

  kako se secam, daleke `89 ovaj Draskovici sa nekoliko clanova SPO nasilno je usao u Grand Hotel u Prishtini, ali, sef obezbedjenja, Burim Spansa (evropski prvak u dzudou)izbacio je njega i njegove momke vani kao da su dzukelle, a ne ljudi, haaa. Napustio je Kosovo, presao je u Hrvatsku, gde je kao strani placenik, radio na razbijanju YU, sto znaci, da je direktini krivac za ratove,da je zlocinac i da mora u Hag, jer mu druge nema...Uostalom, zasto optuzuje propagira zlo-optuzuje srbe, poistovetuje ih sa nemackim zlocincima i fasistima, ali, za razliku od ovih, srbi su iskljucivo vodili odrambeni rat i nisu niciju zemlju okupirovali, i nista strasno ako su u toj svojoj odbrani agresorima i izdajnicima polomili zube! Nisam Srbin, ali pricam samo istinu!

 28. Svetislav says:

  @Ramirez...Odlican komentar i detalj koji mnogi nisu znali o ulozi upravo ovog izdajnika u potpirivanju jos vece mrznje, samo da bi posle presao na novi zadatak koji mu gazde daju! Tako i ovim naslovom ovaj bednik samo otkriva svoju prljavu ulogu, jer upravo on i ostali srbski izdajnici od komunjarskih dana do danas su pocinili najvece zlocine, ali nad svojim srbskim narodom!

 29. Vjekoslav says:

  Uvek bio glas razuma u zemlji nerasforinanih komunistickih sluzbi bezbednosti jednopartijske drzave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *