ЦРНО МОРЕ НАМ СЛУЖИ ДА ОБУЗДАМО РУСИЈУ: Генерал Бен Хоџис о америчким плановима за источну Европу

CRNO MORE NAM SLUŽI DA OBUZDAMO RUSIJU: General Ben Hodžis o američkim planovima za istočnu Evropu

25 oktobra 2021

SJEDINJENIM Američkim Državama je Crno more potrebno kako bi se suprotstavljale Rusiji, izjavio je bivši glavnokomandujući američkih trupa u Evropi general Ben Hodžis.– Moramo da razmišljamo strateški — potrebno nam je Crno more zbog obuzdavanja Rusije i Irana, a takođe i da bismo zaštili naše saveznike i prijatelje u regionu – rekao je on u intervjuu za ukrajinsku televiziju „Hromadske“.

General je primetio da Bajden nije jasno definisao kakvu bi politiku trebalo voditi u crnomorskom regionu.

– Ta administracija još uvek nema jasnu strategiju za region Crnog mora. Znam da već rade na nečemu, ali zapravo još uvek nema ničeg – dodao je.

Istovremeno, Hodžis je predložio povećanje diplomatskog pritiska na Rusiju, kao i ekonomskih ulaganja u zemlje regiona i kvalitetno poboljšanje odnosa sa Ukrajinom i Turskom.

– Želim da Ukrajina i Gruzija budu članica NATO-a. Želim da Gruzija bude članica NATO-a – dodao je general.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško za televiziju „Rusija 24“ izjavio da NATO ide ka tome da i Crno more pretvori u arenu konfrontacije, što je, kako kaže, izuzetno opasan put.

KOMENTARI8 komentara

 1. Djordje says:

  interesantno da se rusite izunutar a izigravate silu. Jenki vi ste prezaduzeni i nemate vise snage da se prehranite a o ratovanju vise i ne mozete i nemate snage da razm8sljate. Obuzdati Rusiju cime? Vasim plasljivim guzicama ma daj blef vise ne pali.

 2. padre says:

  Pa pozajmite ga na dvadeset godina,kad vam toliko treba!

  • Beli Orao says:

   Nažalost ne moraju ga pozajmljivati , oni su se uselili i Rusija ne može ništa da učini ! Eto viš ne vrijede ni ograničenja zadržavanja u C.Moru, sad zaša paradira kad god im se prohtije ! Miroljubiva i tolerantna politika Rusije će je koštati mnogo života ruskih ! Brežnjev je radio pametnije on ti odmah ode za Kubu pa se mečka igrala pred američkim vratima . Sad je zapad okrenuo ćurakk i ta politika Rusije mi se uopšte ne sviđa ! Ne vjerujem ni u pomoć ( za nedaj Bože) Republici Srbskoj a ni Srbiji ako bude stani pani ! Vidim samo Rusko povlačenje a nigdje tvrdi zid o koji se NATO ili Ameri ili pjegavi Englezi razbiše !!!

 3. Kosovac says:

  Priprema se repriza Bitke Za Krim. Opet Englezi kolo vode, sećamo se da je Carska Rusija tu bitku izgubila. Posle velike i dugotrajne borbe. Onaj ko doživi, videće rezultate u ovoj reprizi. Ja lično, nadam se da će Englezi i Turci ovog puta dobiti po πčki. Niko ne zna, Zare igra, možda će Turska ovog puta biti sa Ruske strane. Po proročanstvu nije tako, Turska je protiv Rusa, ali ponavljam, ne se znaje, Zare igra.

 4. Ilija Čvorović says:

  Vi ste zloćudni rak ove planete i kao takvi trebate biti odstranjeni.

 5. šiško says:

  Samo vi paradirajte sa svojim prisustvom u Crnom moru! Razmećete se kao da ste sami na svetu. Ali to možete samo dok Rusi ne gledaju. Ako budete mnogo glasi i oni se okrenu da vide šta im radite iza ledja, verovatno ćete momentalno dobiti šut kartu iz Crnog mora. Onda ćete skičati i cvileti, ali vam niko neće pomoći.

  • Radojko says:

   pomoci ce im afganci, talibani ih najurili za par dana, kad je narod i vojska odlucan...

 6. Srbijanka says:

  Oj dunavo vodo mutna svud po tebi plove govna, ali će sam Gospod Bog to da rastera odatle jer srbi moraju i u Nesebr na more.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *