ЦРНО НАМ СЕ ПИШЕ: Хрват ће бити нови председник САД?!

CRNO NAM SE PIŠE: Hrvat će biti novi predsednik SAD?!

22 jula 2015

john-kasich-346x337Džon Ričard Kasić je američki političar koji „vuče korene“ iz naše susedne države, Hrvatske. Njemu je otac bio Čeh, a majka Hrvatica, dok je odgajan kao pravi katolik u Pensilvaniji. Međutim, ono što je još interesantnije jeste da je rešio da se kandiduje za američkog predsednika 2016. godine.

Džon je rođen u Pensilvaniji u industrijskom gradu blizu Pitsburga. Sin je Hrvatice Ane Vuković i Čeha Džona Kasića koji su ga odgajali kao katolika, međutim, on se udaljio od religije nakon što su mu roditelji nedužno stradali u saobraćajnoj nesreći.

Još kao mladić, u svojim studentskim danima, napisao je pismo Ričardu Niksonu i tražio da se sastane sa njim. Pismo je bilo uspešno dostavljeno, a njegov sastanak ugovoren za decembar te 1970. godine.

Od 1983. do 2001. godine je bio član Predstavničkog doma Kongresa za 12. kongresni okrug države Ohajo. Devet godina kasnije, 2010. godine, izabaran je za guvernera države Ohajo.

Radio je kao investicioni bankar u svojstvu direktora u kancelariji Lemana Brodersa u Kolumisu sve do bankrota kompanije 2008. godine.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. mija says:

  Zašto bi nam se pisalo crnje nego dosad? Klinton, Olbrajtova, Kol, Genšer, Bler i ostala g. su ista takva sorta: nacisti, ustaše, ubice i kanibali. Ništa novo. Ali izbor ove njuške nam možda pomogne da već jednom donesemo odluku da prekinemo pregovore sa EU i okrenemo se zaključivanju svih saveza sa Rusijom koje je moguće uspostaviti uprkos geografskoj udaljenosti. To bi nam bila možda jedina pametna pol. odluka u poslednjih sto godina.

 2. Jovo Knins says:

  Sprema li nam ovaj monstrum novi Jasenovac i novo Jadovno?

 3. rodoljub zaharijevic says:

  a sta je tu opasno pa da se crno pise,nece on videti nista od predsednikovanja,protiv ostalih ajkula,koje su mnogo opasnije po nas,nema nikakve sanse,a i zaboli me za njega.

 4. mladen says:

  "Radio je kao investicioni bankar u svojstvu direktora sve do bankrota kompanije 2008. godine." takav nam treba Kasića za presjednika

 5. rastko says:

  NON PASSARAN!

 6. MickoNY says:

  trenutno ima oko 20 kandidata ,a ovaj nije ni u prvih 10 po procentima podrske....glupost

 7. Istina celna says:

  Ni u kom slucaju ne bi bio gori od sadasnjih vlasti u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *