Црногорци још једном забили нож у леђа Србији

Crnogorci još jednom zabili nož u leđa Srbiji

28 avgusta 2015

photo-region-crna_gora-montenegro_flag_u_306192384Parafiranje sporazuma o razgraničenju Podgorice sa Prištinom koji su neke crnogorske opozicione snage nazvale „istorijskom sramotom“, u Beogradu je naišlo na potpuni muk.

Crna Gora je požurila da granice sa okupiranim teritorijama ozvaniči pre nego što je to učinila sa Srbijom, a da sve bude još čudnije, novi šamar Podgorice stigao je u momentu kada su, kako se čuje od vlasti iz obe zemlje, odnosi najbolji od momenta raspada državne zajednice SCG.

Odnosi su, komentariše lider pokreta Dveri Boško Obradović, „nikad bolji na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori“ koji, kako ističe, trpi sve vrste diskriminacije, od jezičkih i verskih do toga da ne mogu da rade u državnoj administraciji.

„Beograd sve toleriše, nazivajući tu vrstu katastrofalnog odnosa odličnim. Tako je i sa ovim potezom razgraničavanja, ali sam uveren da srpske vlasti ćute jer nešto slično rade sa Prištinom u Briselu“, naveo je Obradović za „Vesti“.

Oštro je reagovao Milan Knežević iz opozicionog Demokratskog fronta Crne Gore ocenivši da je u pitanju veleizdaja interesa Crne Gore i Srbije.

„Taj potpis o tzv. razgraničenju sa tzv. državom Kosovo još je jedna od istorijskih sramota zvanične Crne Gore kojom se zabija nož u leđa bratskoj Srbiji u momentu kada se Beograd kroz briselske pregovore bori za minimum funkcionisanja Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Knežević za Radio Slobodnu Evropu.

On je podsetio na ranije poteze Podgorice o priznanju okupiranih teritorija i proglašenju Hašima Tačija za počasnog građanina Ulcinja.

Na crnogorsko priznanje okupiranih teritorija2008, Srbija je oštro reagovala proterivanjem tadašnje ambasadorke Anke Vojvodić. Potom su reakcije Beograda na poteze Podgorice bile sve bleđe, pa su izostale i kada je Crna Gora otvorila ambasadu u Prištini.

Ćuti li opozicija?

„Srpska opozicija ne ćuti na ovaj korak Podgorice, već ne može da stigne da komentariše deset stvari u jednom danu na koje treba reagovati: od ovog neprijateljskog akta do problema sa migrantima, a najavljuje se i gej parada, pa prodaja Telekoma. Ne stižemo da se o svemu oglasimo“, objašnjava Boško Obradović.

(D. Dekić / Vesti)

KOMENTARI6 komentara

 1. miroslav says:

  Pa sta ce drugo da urade? VUCIJ JE IZDAO!(BEZ VUCIC)KOSOVO.

 2. Goran says:

  Srbija o razgranicenju moze u ovim delu da pregovara samo sa Italijom i Grckom!

 3. Istina says:

  Ali vas svi "vole" ?!

 4. Svetislav says:

  @istina...A vas "sigurno vole", ali do prve krivine! Oseticete vi ljubav zapada, svi redom od kurvata, arnauta, islamaca, itd..Ko god sa njima tikve sadi....

 5. milan says:

  Crno-Gorci....hm srbi po poreklu ko i hrvati. Samo ih j.be genetska greska?! Hrvate zna se radjali se izmedju sebe u porodicama a da bi sacuvali imetak. Crno-Gorci, e tu je problem u tome sto je to sve gora do gore pa nema novih ljudi, nove krvi i genetski materijal propao tj. spala genetska formula na MiloDjukanovic matricu, tj. rasturio svim Crno-Gorcima sve sto moze da radja pristojne djetice, danas sve nekakvi kriminalci i secikese, ubojice necu da spominjem!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *