ЦРНОГОРЦИ продужили санкције Русије!

CRNOGORCI produžili sankcije Rusije!

25 oktobra 2016

1105904379-milo-djukanovic-4

Pet evropskih država: Ukrajina, Crna Gora, Albanija, Lihtenštajn i Norveška, produžile su sankcije Rusiji za još šest meseci, navodi se u izjavi objavljenoj na internet portalu Saveta Evropske unije.

Savet EU je 15. septembra doneo odluku o produžetku antiruskih sankcija protiv 146 fizičkih i 37 pravnih lica zbog situacije u Ukrajini do marta sledeće godine.

U izjavi piše da se pet zemalja pridružilo produžetku antiruskih sankcija i da EU „pozdravlja“ ovu odluku. „Oni će obezbediti usaglašavanje njihovih nacionalnih politika ovoj odluci Saveta“, kaže se u saopštenju.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Krajem jula 2014. EU i SAD su sa pojedinačnih sankcija protiv određenih fizičkih lica i kompanija prešle na mere protiv celog sektora ruske ekonomije. Kao odgovor na ovo, Moskva je ograničila uvoz hrane iz zemalja koje su podržale ograničenja. Uslovi koje su zapadne zemlje postavile za ukidanje sankcija su sprovođenje Minskog sporazuma. Moskva smatra da je apsurdno povezivati sankcije Zapada sa implementacijom Minskog sporazuma, pošto Rusija nije strana u sukobu i subjekt ugovora o rešenju u Ukrajini. Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da ograničenja ne mogu da pomognu u rešavanju konkretnih problema i samo predstavljaju politiku obuzdavanja Rusije i njenog razvoja.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Kad se sruši diktatura u Podgorici,nalogodavce ovih kriminalnih sankcija na čelu sa diktatorom Milom uhvatiti,suditi im i surovo ih kazniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *