CRNOGORCI PROŠIRUJU LISTU: I Rogozin nepoželjan

CRNOGORCI PROŠIRUJU LISTU: I Rogozin nepoželjan

7 maja 2014

rogozinVlada Crne Gore podržala je odluku Saveta EU, kojom se za još 12 ruskih i ukrajinskih državljana zabranjuje ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima.

Među “nepoželjnima” je i predsednik ruske Dume Sergej Nariškin, pišu podgoričke “Vijesti”.

Najzvučnija imena na listi “nepoželjnih” su predsednica ruskog Saveta Federacije Valentina Matvijenko, koja važi za najmoćniju ženu Rusije, zatim Dimitrij Rogozin, zamenik ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, kao i Sergej Glazjev, savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Odluku kojoj se vlada pridružila 27. marta, Savet EU doneo je šest dana ranije, a reč je o “merama ograničavanja, s obzirom na delovanja kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalna celovitost, suverenitet i nezavisnost Ukrajine”, navode “Vijesti”.

Zabrana ulaska sada važi za ukupno 53 ruska i ukrajinska državljanina. Crnogorska vlada još nije podržala poslednju odluku Saveta EU, donetu 28. aprila kojom je lista sankcionisanih osoba proširena za 15 imena.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milla says:

    Crnogorska djubrad!!!! Prodane duse, lizu d.... Evropi i zapadu kako bi se ogrebali za novac a da se ne pomuce mnogo jade !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *