ЦРНОГОРЦИ У ЧУДУ – НЕ ЗНАЈУ ШТА СЕ ДЕШАВА! Турци масовно купују земљу око Подгорице

CRNOGORCI U ČUDU – NE ZNAJU ŠTA SE DEŠAVA! Turci masovno kupuju zemlju oko Podgorice

15 marta 2018

Sve više turskih državljana, pristalica Fethulaha Gulena, glavnog Erdogonovog političkog protivnika, dolazi u Crnu Goru gdje kupuju kuće, stanove, poslovne prostore i poljoprivredno zemljište. Za samo godinu dana registrovali su u Podgorici i drugim crnogorskim mestima, 450 preduzeća. Najveći broj tih firmi turski državljani su registrovali za konsalting usluge, građevinske radove i nekretnine, kao i veletrgovinu.

Vlasnica jedne od najvećih budvanskih agencija za nekretnine nam je kazala da su samo preko nje ove zime Turci kupili stotinak stanova i desetak lokala. Kako nam je rekla, mnogi od njih su, sem za ulaganja u turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, zainteresovani i za bavljenje poljoprivredom, pa obilaze ravničarske krajeve oko Podgorice, tražeći parcele od po nekoliko hektara. Kupuju zemlju i na Žabljaku i u Kolašinu, ali tamo za izgradnju hotela i drugih stambenih objekata.

Najveće turske investicije u Crnoj Gori do sada su kupovina nikšićke Željezare (2012. godine) i Kontejnerskih terminala i generalnih tereta barske luke (2013). Turski NET Holding ima ugovore o upravljanju kazinima u podgoričkom hotelu Hilton i budvanskim Splendid i Avala.

S obzirom da je Gulen pod kontrolom američkih službi (živi u Pensilvaniji od 1999. godine), uz čiju pomoć je pokušao i puč u Turskoj pre dve godine, postoji logična sumnja da su ovu tursku „invaziju“ na Crnu Goru osmislili  upravo Amerikanci, kojima je već godinama, kada je Crna Gora u pitanju, „trn u oku“ prisustvo velikog broja ruskih državljana.

Ljubiša Moračanin/Sedmica.me

KOMENTARI10 komentara

 1. swiss says:

  Kupuju i u crnogorskom primorju,samo sto je kupovina zemljista za turke dozvoljena a za gradjane iz Srbije nije.Zasto se to precutkuje

  • Gojko says:

   Šta bre lupetaš majstore ja sam iz srbije stan sam kupio u budvi i niko me ništa pitao nije mogao sam kupiti pet stanova samo da para imam.Zato ne širi dezinformacije.

   • Strahinja says:

    Ne laj BRE !!!

 2. Hruscov says:

  Prodani Milo mora da slusa i cuti. Ide protiv svog naroda i vere. Slusa neke ubice pravoslavlja...znavsi da ce samo nekolicina se pobuniti jer mi smo takav narod. Cuti i trpi kao stoka.

 3. Gojko says:

  Šta bre lupetaš majstore ja sam iz srbije stan sam kupio u budvi i niko me ništa pitao nije mogao sam kupiti pet stanova samo da para imam.Zato ne širi dezinformacije.

  • goran says:

   Videces koliko ce to sto si kupio biti tvoje. Samo polako.

 4. Jana says:

  Pa neka kupuju,ne kupuju samo turci već i albanci luku Budva kupio je albanac,tako da crnogorci mogu slobodno da prime islam.tako će i biti pola islam pola katolici.Srećno,prijatno!

 5. Budi Bog s nama says:

  Milo je genije za trgovinu, isto kao i naš Vuči.

 6. v sprat says:

  Gori od turaka su turska kopilad

 7. Dusan says:

  Doce crnogorcima turci i siptari glave.Prodase dupe za novce.Taj Gulan ima pare tu je blizu Turske pa kad dodje vreme.A crnogorci sta ce jadni.Samo zaradjuju na njima rusi prodaju albancima a albanci Turcima.i tako u krug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *