ЦРНОЈ ГОРИ ПРЕТИ КАТАСТРОФА!

CRNOJ GORI PRETI KATASTROFA!

8 avgusta 2020

Tajkuni bliski DPS-u, po zvaničnim podacima Poreske uprave ukupno duguju 70,78 miliona evra.

Upravo je od tih lica ugrožena država Crna Gora i jasno je ako DPS pobedi na izborima, tajkuni neće platiti državi i narodu ono što godinama duguju.Jer, patriotizam i odsnost državi se ogleda u plaćanju poreza i svih drugih obaveza, a ne u papagajskom ponavljanju kako je država ugrožena od izmišljenih neprijatelja, samo da bi se skrenula pažnja sa ovih i ovakvih stvari.

Na listi Poreske uprave i Ministarstva finansija, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

Na aktuelnoj listi se nalazi 66 obveznika sa dugom od 24,59 miliona, kojima je odobren reprogram poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja.

Rešenje o reprogramu je ukinuto za 26 obveznika i oni ukupno duguju 20,53 miliona.

Listu predvodi kompanija Vektra Jakić, DOS tajkuna Dragana Brkivića, sa dugom od 9,73 miliona, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu. Sledi Tehnoput sa 4,79 miliona, koji je u reprogramu.

Vektra Montenegro ima dug od 4,75 miliona i ukinuto rešenje o reprogramu, a slijedi barska firma Family shop RVD sa dugom od 2,77 miliona i ona se nalazi u reprogramu.

Peta na listi je podgorička firma A-Kop sa dugom od 2,68 miliona, a sledi Vuk & petrol sa 2,64 miliona i Fab-live sa 2,33 miliona i ona se nalazi u reprogramu.

Dug Cijevne komerc, tajkuna DPS-a Danila Petrovića, iznosi 1,78 miliona i ona se nalazi u reprogramu, a Vektre Boke 1,4 miliona i njoj je ukinuto rešenje o reprogramu.

Listu od deset najvećih dužnika zaključio je Rudnik uglja koji se nalazi u reprogramu sa dugom od 1,1 milion.

U blokadi su i Braća Kolić sa 980,43 hiljade, Old town invest group sa 960,65 hiljada, i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju sa 946,39 hiljada.

Na Crnoj listi su i GBM Adriatica Budva sa 851,5 hiljada, Inpek sa 740,09 hiljada, Cijevna komerc sa 587,43 hiljade, Rokšped sa 482,88 hiljada, Plantaže sa 299,13 hiljada i Mješovito Herceg Novi sa 105,8 hiljada.Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 57,9 miliona, dok je reprogramom obuhvaćeno skoro 13 miliona.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines, 23,9 miliona.

Sledi Željeznički prevoz sa pet miliona, Rudnik uglja sa 3,25 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 2,55 miliona, Vektra Boka sa 2,03 miliona, Work Finder sa 1,38 miliona, Željeznička infrastruktura sa 1,27 miliona, Inpek sa 1,14 miliona, Vektra Jakić sa 896,27 hiljada i Tehnoput sa 820,37 hiljada.

Rešnja o reprogramu su ukinuta i za Vektru Boku, Vektru Jakić, Work Finder, rožajski Servistrans, Savez sindikata, Vektru Montenegro, Eko meduzu Bijelo Polje i Gradinu company.

(borba.me)

KOMENTARI9 komentara

 1. Đole says:

  Isto to preti i Srbiji, jer crna gora je srbija u malom. Svako ima svoje tajkune i onog glavnog na čelu. Naravno država može propasti ali tajkuni sigurno neće. Veliki pozdrav, ljubi vas sve Đole iz kontejnera. "Kod Džoa se dobro jede."

 2. Ubi Milogorca says:

  Zabole me za te stetocine u mafijskoj banana republici. Smrt milogorcima!

  • persida says:

   Montenegrine izbaciti iz Beograda, zajedno sa azilantima jer im je cilj isti: unistenje Srbije.

 3. petrovgrad says:

  Crna Gora ne živi od poeza. Njihov budžet se puni na drugi način. Sve se to nadoknadi sa dva tri tovara iz Kolumbije.

 4. Goran says:

  eto vidim kakva su Braca Srbi Crnogorcima kad pisu ubi Milogorca (crnogorca) Nema druze gore nacije na svijetu od Balkanskog naroda, samo ubi, prevari , slazi, zajebi uzmi mu pare itd i zato vam tako ide i sve ste siromasne drzave jer u vas samo Mrznja i otimacina vlada i sve u generacijama dok se neokrenete i pristupite Bogu ostacete siromasni i bedni jer ste sami krivi !

  • Slobodanka says:

   Nama Srbima Milogorci nisu braća nego su izrodi koji parazitski (kao pantljičara) koriste nenaklonost Zapada prema Srbiji. Milogorci su svojom voljom postali deo zapada koji nas gnjavi, proteruje i istrebljuje. Takvi mi ne mogu biti braća.

 5. Kulak says:

  ĆAĆA SE VRAĆA

  • Kutlaca says:

   Milogorac nije Crnogorac vec opasna klica izrodskog tipa, zato mora da se iztrebi taj kukolj.

 6. petrovgrad says:

  Ovako se punio bud\et Crne Gore skoro 10 godina. Prema tome, građani Srbije po ovom osnovu godišnje „ostave" u Crnoj Gori oko 10,3 miliona evra. Kad se ima u vidu da u Srbiji ima oko 1,5 miliona samo putničkih automobila, u celoj Crnoj Gori oko 200.000 registrovanih vozila svih vrsta i namena, vidi se da jedna trećina njih otpada na četvorotočkaše „iz Srbije". Otuda od ovakvog stanja stvari veću korist ima Crna Gora, nego što sama Srbija trpi štetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *